Jump to content

Aqualize

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Aqualize's Achievements

Kadett 1:a året

Kadett 1:a året (1/20)

0

Reputation

 1. Jag har iofs läst lite startrek böcker... En var väl biografi över Janeways liv typ. Kanske var där det stod och sen har jag visualiserat det. Men jag gillar när serierna interakterar, Btw, maskhålets öppning i gamma-kvadranten måste väl ligga längre ifrån caretaker arrayen än vad det var från caretaker till federationen (via betakvadranten)? Annars borde väl Janeway valt den vägen hem (genom maskhålet)?
 2. Hej Jag skulle behöva hjälp med en sak, att hitta ett avsnitt (om det existerar). Jag har fått den naggande känslan av att i endera ett voy- eller ds9-avsnitt så mötes Janeway och Sisko på DS9, i Ops. Jag kollade på första voyageravsnittet men Janeway var inte med i någon scen på ds9. Så jag tror det är något "flashback" avsnitt i voyager. Jag sökte igenom memory-alpha så gott jag kunde, sökte på sidorna för Sisko och Janeway, sökte på gästskådespelare för alla säsonger i båda serierna. Finns det ett avsnitt, eller är det bara mitt minne som spelar ett spratt. Det jag minns är att Janeway kommer till Ops och går in till (kanske inte?) Sisko på hans kontor där och pratar om något. Jag vet att Picard gjort så, kanske blandar in Janeway i något som inte hänt? tack på förhand
 3. Jag skulle hävda att the quickening är inte helt fristående, men det är bara en tie-in i säsong 7 ("Inter Arma Enim Silent Leges").
 4. Garak, any day! Gillar hans hemlighetsfullshet (haha) och babblande som alla Cardisar gör. De säger inte alltid så mycket med så många ord de använder... Gillar Dukat vs Garak gnället och givetvis Quark vs Odo. Är det någon jag riktigt stör mig på så är det Winn. Usch vilken orm. Ett Quark vs Odo citat draget direkt ur huvudet: Odo [kommer in till baren] - "I heard an interesting rumor today..." Quark - "Only one!? I started at least twelve!" Tycker Bashir är bra ibland med.
 5. Jadzia var väl inte helt utbildad för att vara host. Om minnet lyder mig rätt så fick man i något avsnitt reda på att Jadzia blev underkänd av Curzon första gången på "utbildningen" för att bli host, men andra gången så var Curzon (den gamle gubben :visslar: ) så kär i Jadzia att hon blev godkänd, och att Dax hamnade senare i Jadzia. Ezri var ju långt mycket mindre tränad för att vara host, det vet vi, men ville bara påpeka detta.
 6. Nu vet jag inte vart jag läst det, och någon får gärna säga om de också hört om det. Iaf så "är" det inte möjligt att replikera latinum, och något man inte kan producera med bara energikostnad i star trek kan ju fungera som en valuta.
×
×
 • Create New...