Jump to content

ulric

Stjärnflottan
 • Posts

  56
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ulric

 1. Hur sjutton kan du följa Kvinnofänsgelset? Den är t.o.m. off hours för mig.
 2. Scott Bakula (kapten Archer i Enterprise) var med i serien Netforce som just avslutades på TV4. Med i Netforce var även Brian Dennehy vars dotter Elizabeth spelade besserwissern Shelby i "Best of both worlds" (TNG)
 3. Ljud är viktigt för hur man upplever en film. Till och med Independence day går ju att se på bara ljudet är bra. Jag kommer ihåg när jag såg Närkontakt av tredje graden på bio, och hur golvet vibrerade när det främmande rymdskeppet drog på bastonerna i slutet. Flera år senare gick den på TV, och det enda som hördes var lite mesigt tutande. Vilken antiklimax.
 4. Jason Alexander spelade ju det elaka geniet Kurros i kvällens episod "Think Tank". Han lär också ha spelat ingen mindre än Kirk i något som heter "Ultimate Trek: Star Trek's Greatest Moments", som jag inte sett men som lär ha varit riktigt gräsligt.
 5. Det står inte i listan att någon kommer från Vagnhärad. Det gör jag. Och metropolen Vagnhärad ligger förstås i Sörmland.
 6. Det brukar påstås att de udda filmerna är kass och de jämna är bra. Tycker det är en liten överdrift, fast de tre bästa filmerna är faktiskt jämna.
 7. Halv elva på söndagskvällar glor jag på TV, så vad mig anbelangar är den nya tiden perfekt. Nu måste jag bara skaffa mig en ny ursäkt att göra kaffe på söndagseftermiddagarna. Med den nuvarande tiden har jag missat flera program pga att jag inte hunnit hem i tid. Risken att man har något Viktigt Ärende på en söndagskväll är väl rätt liten.
 8. Ett Riktigt Bra Avsnitt igen, med den hedervärda sens moralen: Fusk lönar sig! Precis som Kirk lärde Saavik i The Wrath of Khan. Kamp mot övermäktiga odds, list ställs mot list. Kan det bli bättre? Och inte en "boxare" inom synhåll.
 9. Hon är science officer. Och går mest och surar, om nu vulcaner gör sånt.
 10. Alternativt för sprängd Voyager: - Man åker tillbaka i tiden och räddar Voyager - Det visar sig att den sprängda Voyager var en tvilling från fluidic space Alternativ för osprängd, hemkommen Voyager: - Besättningen drar på sig kostymerna och åker till gammakvadranten. Alla utom Chakotay, som stannar hemma för en ny karriär som bokstöd - Borgerna, som aldrig är så uträknade som man tror, gör äntligen slag i saken och invaderar Jorden Alternativ för osprängd, ej hemkommen Voyager: - Business as usual! Sens moral: det är inte slut förrän pengarna är slut.
 11. Min teori är att man nackade (bokstavligen!) borgdrottningen i First Contact utan att det var meningen att det skulle finnas fler. Sedan tyckte man att det var en belastning och gjorde några fler för att kunna fortsätta använda rymdens bästa bovar. Och varför inte, det gick ju bra med Spock. Och Harry Kim.
 12. Enterprise ligger på ungefär samma siffror som Voyager hade när den serien kom. Sedan har Voyager tappat tittare, men sista avsnittet sågs av 8,8 miljoner. Det som är viktigt för Enterprise är att behålla tittarna hela första säsongen och även i fortsättningen.
 13. Hade väl varit ännu omöjligare om de sprängt hela rasket i luften. ;-) Ulric
 14. Hon sade också: "I am the beginning, the end, the one who is many". Senare visar det sig finnas flera borgdrottningar, så egentligen menade hon: "I am one of the many who are the one who is many!" Ulric
 15. Harry har en inbyggd magnet som drar till sig omöjliga fruntimmer. ;-) Reglementet verkar lite orimligt för den typen av omständigheter som besättningen på Voyager lever under. Jag menar, de kan ju inte förväntas hålla på sig tills de (eventuellt) kommer tillbaka till Jorden. Bra spel av Garrett Wang hjälpte avsnittet, tycker jag.
 16. Personlig favoritleksak i Enterprise: harpunen! Tractor beams, who needs'em. Ulric
 17. Knappast troligt. Frågan är om Janeways uppdykande i den här filmen gör det mer eller mindre sannolikt med en Voyagerfilm. Sista avsnittet lär ju ha haft bra tittarsiffror.
 18. Precis. Det är därför jag är så undrande till om det är där eller senare jag fått för mig att Sevens föräldrar skulle vara döda. F.ö. kan man tycka att Seven borde ha vetat om att hennes föräldrar också blivit drönare, med tanke på det gemensamma medvetandet. Men man kan förmoda att en Borg inte fungerar så.
 19. Dark Frontier, art 125. Vad jag vet förekommer art 125 inte i något annat sammanhang. Med tanke på det låga numret är det väl rätt sannolikt att den upphörde att existera som självständig art för många år sedan. En förteckning över borgernas artbeteckningar finns på http://www.startrek.com/library/borg/species.html
 20. Är det någon mer än jag som har ett minne av att de i "The Raven" säger att Sevens föräldrar dog i kraschen? Här dyker minsann hennes far upp, som gubben i lådan.
 21. Spionera på sina grannar är väl inte så farligt, men sättet man gör det på. Gräver ner själva spionericentralen under ett flera tusen år gammalt kloster, med ingång via katakomberna... Och detta skulle alltså vara sanktionerat av galaxens hederligaste humanoider, som alltid tar sin egen kultur så högtidligt. Jag kan se vilken art som helst göra en sån grej, inklusive människorna förstås, men inte Vulcanerna.
 22. Till skillnad från den tråkiga tönten Wesley Crusher verkar ju Wil Wheaton vara en riktigt kul... tönt.
×
×
 • Create New...