Jump to content

StarTrekin

Stjärnflottan
 • Posts

  257
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by StarTrekin

 1. Trevligt, Monkey Island-spelen är några av mina favoritspel (endast Zelda: Twilight Princess ligger högre på min lista) och jag är verkligen sugen på att köpa special edition. Är även lite sugen på de nya episoderna, men jag tycker egentligen inte om att de är i 3D: Monkey Island gör sig bäst i 2D.
 2. Har inte sett alla serier på den listan, men av de jag har sett så är Doctor Who min favorit (nya serien, har inte sett tillräckligt mycket av det gamla för att ge en rättvis bedömning) Jag tycker om den för att det är lite orginell, konstig och brittisk och väldigt charmig samtidigt då det finns avsnitt då den är väldigt mörk, trots sitt charmiga yttre.
 3. Jag tycker att introt är riktigt bra, men det är ett uselt Star Trek-intro. Star Trek ska ju vara symfoniorkester och pompa och ståt, precis som många andra skrivit innan mig.
 4. Det var väldigt trevlig filmmusik, verkar vara värt att se filmen bara för den nästan ;)
 5. Jag ska definitivt se Kenny Begins på bio, jag har verkligen väntat på den här filmen länge och nu är den äntligen här Jag är faktiskt supernöjd med att den inte är längre än 1 h 30 min, för jag börjar bli så trött på alla filmer som ska vara 2-3 h långa, så smaken är väldigt olika ;) Tyvärr lär v??l inte Kenny Begins bli någon trendsättare när det gäller filmlängd <_<
 6. Finns det en film också? Intressant, den borde jag ta och undersöka =)
 7. Jag tränar som mest 5 gånger i veckan (6 pass, totalt 10 h) och då är det kendo jag tränar och jag kanske snart ska börja med iaido också, om jag har tid... Tyvärr så har jag fått problem med mina benhinnor så måste tänka mig för när jag tränar och hoppa över träningen ibland Det lustiga är att jag har gått från att avsky träning (tack så mycket, skolidrotten <_< ) till att bli så gott som träningsberoende :P
 8. Jag lyckades färdigställa en fanart bild med Q idag. Började med bilden för två år sedan, så jag är väldigt nöjd med att ha den klar och jag är nöjd med hur den blev.
 9. Konstigt, jag har fått lära mig att det inte kan brinna i tyngdlöshet (en längre stund) då syret inte strömmar till så som det gör i vanliga fall (iom luftcirkulationen som sker när varm luft stiger uppåt) Tydligen har jag uppfattat det fel. Lösningen med ljudvågor verkar faktiskt rätt effektivt och inte särskilt kostsamt. Att bekämpa elden med vakum vore väl inte heller så tokigt om det som sagt inte befann sig några människor i området där det brann och jag tror att det är svårt att utveckla en effektiv teknik för det så snabbt som man borde kunna utveckla tekniken med ljudvågorna.
 10. Har bara läst böckerna än så länge (ett par gånger) och jag tycker om den. Den bästa beskrivningen som jag stött på gällande böckerna är "anti-Narnia", för de ifrågasätter verkligen kristendomen. Filmen kommer jag se nu under jul nån gång, och vad jag hört så verkar den ju lovande =)
 11. Ska bli kul att se serien, man har ju hört rätt mycket om den. Lite synd att de kommer visa två avsnitt i veckan, dock. Det är sånt som gör det nästan lite jobbigt att följa en serie...
 12. Du kan inte spela in i LP (long play) då, får plats med mer då väl. Oj det här var ett svårt uppdrag. Är lite osäker är du hemma till fredagens avsnitt? Du skriver mån-fre först men sen mån-tors. Tack för tipsen =) Känns som ett svårt val.... kanske borde kunna leta upp ett längre videoband..... (Jag är borta mån-fre, men kommer hem så att jag kan se fredagens avsnitt (men inte reprisen av torsdagens))
 13. Jag kommer vara borta mån-fre nästa vecka och kommer spela in avsnitten, dock har jag bara plats för tre avsnitt på ett band, så vilket avsnitt av de som går mån-tors är sämst? Vilket skulle ni rekommendera att inte spela in (jag antar att det är någon här som sett serien förut ;) )
 14. Det skulle vara kul att få se uppgifterna, Tribblar är alltid kul. J. Här är de två uppgifterna (uppgifterna är inte så "tribbelspecifika" det är bara att namnet står med)
 15. Har läst en kurs i genetik nyligen och två av övningsuppgifterna vi fick handlade om tribblar. Något som roade mig mycket =) (läraren hade tagit med dem för att dels se hur många som kollar upp vad uppgifterna handlar om för djur och dels för att visa på att nedärvningen är universel (hans ord))
 16. Blanda ihop mars attacks och independence day? Går det? J. Jupp, om det var sådär halvlängesen man såg filmerna ^^', men jag blandar inte ihop dem längre, men det var mest småscener jag brukade blanda ihop (som till exempel ungarna som spelar tv-spel (för visst är det i Mars Attacks?))
 17. Det är en väldigt rolig film, men jag brukar halvt om halvt blanda ihop den med Independence Day (speciellt är det vissa scener som jag ibland glömmer bort vilka som hörde till vilken film ^^')
 18. Jag skrattade mig igenom hela det avsnittet XD
 19. Hittade den i helgen på slutspurten av bokrean. Har tittat lite i den och den verkar kul, ska bara se till att få tid att läsa den nån gång... tid är en bristvara för mig just nu....
 20. Jag förstår inte ditt resonemang till varför det inte skulle vara fantasy? Även om du tycker att alla de böckerna är en dålig upprepning av varandra så hindrar det fortfarande inte att det är fantasy, precis lika mycket som Narnia-böckerna, Guldkompassen och Taran och den magiska kitteln är fantasy (Med ditt resonemang skulle jag kunna säga: "Nej, Shannara-böckerna är inte fantasy, för det vore en skam för all annan fantasy att kalla dem det, då de är så dåliga" Det funkar liksom inte riktigt....) Det finns bra fantasyböcker som bygger på en upprepning av sig själva, tex Sagan om Belgarion och Sagan om Mallorea av David Eddings. Dock är inte Harry Potter en ny typ av fantasy och den är riktad till en yngre publik och jag ska säga att jag tycker det är skönt att sista boken kommer ut i sommar, inte bara för att få veta slutet, utan också för att den utbredda Harry Potter-hysterin förhoppningsvis kommer dämpas...
 21. Läste på TV4s text-tv att de börjat tillsätta skådespelare nu. Bla sägs det att Matt Damon förhandlar om rollen som Kirk, Adrian Brody som Spock och Gary Sinise som McCoy
 22. Jag gillade filmen, men precis som _starchild_ så har jag inte läst boken ännu. Jag tyckte att det var en väldigt typisk fantasyhistoria, men snyggt gjord och inte allt för hoppig handling (som jag tex tycker att Harry Potter-filmerna har, men där har jag läst boken) Jag störde mig en del på vissa detaljer, men det var inte tillräckligt för att förstöra filmen (Varför rider man mitt uppe på en ås-rygg där man är jättesynlig om man inte vill bli upptäckt? ) Min kompis som såg filmen samtidigt som mig tyckte också filmen var bra, och hon har läst boken.
 23. Jag tyckte om serien innan den blev allt för invecklad, dvs jag tyckte de första säsongerna var bra, sen har jag inte sett så mycket av de senare säsongerna.
 24. I NCIS på TV3 igår var en av de misstänkta utklädd till klingon, man fick till och med höra några fraser på klingon :P (det var ett Halloween-avsnitt)
 25. Här finns ett antal lektioner i quenya (ett av de alviska språken) Jag orkade mig aldrig igenom dem, men de lektioner jag gick igenom (typ fyra) var bra och lärorika
×
×
 • Create New...