Jump to content

Lorien

Ej aktiv
 • Posts

  119
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Lorien

 1. Star Trek och Babylon 5 är två alternativa framtid som har olika syn på hur relationen människor emellan kommer utvecklas. Inom Star Trek genren ser vi att människorna har spridit ut sig i rymden och ingår i Federationen, medan det i Babylon 5 uppstår konfikter mellan Jorden och Mars. Vilken av dessa ligger närmast sanningen tror ni? Om inte vi människor kan hålla ihop på Jorden och har istället skapat fiktiva gränser som ligger grund för konfikter. Kommer inte då det uppstå samma typer av konflikter mellan olika planeter som är befolkad av människor? Vad tror ni
 2. Tack för hjälpen The Holy Three, det ska jag göra det så fort jag har bestämt mig.
 3. Detta var en svår fråga att besvara. Utifrån bilderna så ser Nimoy mer sliten ut, men som flertalet har påpekat så kan en för aktiv livstil som Shatner har också slita på kroppen.Så det beror på huruvida Shatner tar det lugnt eller om han känner sig sliten men inte omnämner det.
 4. Hej alla, jag har en fråga om användarnamnet. Jag planerar att byta namn, men hittar inte vart jag gör det. Hittar inte någonting under inställningar etc. Är tacksam för all hjälp.
 5. Wow det var inte en liteen summa. ca 7 trillion kronor låter verkligen lite väl högt för att projektet ska förverkligas. Men det hade inte varit illa att uppleva Enterprise i rymden En kostnad på a 7 miljard kronor hade varit bättre..... Ps: I USA säger man billion till miljard.
 6. Hade inte varit illa att gå på konventet i London och se alla de tidigare kaptenerna tillsammans Patrick Stewart är min favorit kapten och det skulle inte vara illa att se dem alla men främst honom. Inte en dålig ide RoLaren.....
 7. Såg nyligen att jag har glömt att också skriva film i min text, tack för rättelsen Aike. Men som du Aike nämner, så hade det behövts att en karaktär som har större publik attraktionsvärde för att få sponsorer eller få människor utanför Star Trek världen att kolla på filmen. Desutom så är det en risktagande att investera pengar i en film, även om det är DVD film som man inte är säker kommer ge någon avkastning. VI får inte heller glömma att en karaktär som Worf (Klingon) inte kommer att tilltala den större massan, då de inte kommer kunna identifiera sig med karaktären.
 8. Att Nasa i större utsträckning håller sig från samarbeten beror på två faktorer. 1. Man vill inte vara bunden til och begränsad av andra länders rymdprogam samt att USA strävar efter att den privata sektorn ska ta över rymdprogammet. De vill kommersialisera rymdsektorn och bibehålla sin framträdande roll inom området samt öka möjligheterna till en snabbare utveckling då den privata sektorn har stora summor pengar att investera, till skillnad från NASA.
 9. Nja, jag har svårt att se en sådan serie skulle ha någon tillräcklig tittar anstorm för att bli långvarig eller få sponsorer. Han försöker spela på jaga terrorister franchisingen som har blivit vanligare nuförtiden. Men Worf karaktären har inte den nödvändiga attaraktionstyngden för att kunna bära hela serien eller vara lockande för en allmän publik. Som Rolaren framför kommer den endast tilltala Trekkers, vilket tyvärr inte räcker.
 10. Det skulle vara trevligare att se nästa film tidigare, men hellre sent än aldrig. ;)
 11. Det är fascinernade så mycket nya saker och fenomen vi upptäcker idag. Tanken på att det väntar oss otroliga fenomen vid senare tillfällen gör mig jätte nyfiken.
 12. Frågan huruvida det var bra att ta död på Kirk kan diskuteras. Men Malcolms alternativa slut, att göra Kirk till en "himmelsk varelse" är mycket löjligare.
 13. Det skulle jag inte aäga nej till, då Pickard är ett av mina favorit karaktärer. Om hela gänget var med så skulle det vara ännu bättre.
 14. Det är positivt att det gick bra för filmen. Det säkrar och ökar chanserna till fler uppföljare och även kanske en framtida serie. man vet aldrig.
 15. Jag tror inte att den här blir en lika stor succe som Blair Witch Project. Det kan gå bra för filmen, men inte lika bra som för den andra filmen. Den största orsaken till detta är simpelt. När Blair Witch Project visades startades det rykten om att det hade hänt på riktigt, att det var en riktig dokumänter och folk vallfärdade för att se den. Men senare fick man veta att det inte stämde. Det var den största anledningen...... B)
 16. En sak som alla bör uppleva om man är intresserad av Planeter och hur vår jord skapades, är ett besök på Cosmonova. Då ska man kolla på "Kollisioner i kosmos" som berättar kring hur vård jord formades om och hur vår måne bildades av protoplanteter. Det var jätte underhållande och intressant att ta del av.
 17. Vad jag har sett av filmer baserade på Serieteckningar och huruvida de blir floop eller inte, så brukar det gå bra för dom. Orsaken är att det är bra film teknologi nu för tiden och historierna i filmerna är inte så svåra att följa. Det attraherar tittare från alla åldersgrupper, vilket ökar chanserna till intäkter.
 18. Trevligt att höra att Star trek återigen är i lendning. Jag har röstat igen. B)
 19. Nej jag har inte sett den än. Jag hade tänkt se den på bio, men det blev aldrig av. Så nu väntar jag på att den ska komma ut på DVD. Jag försöker därför undvika spoilers med mera. Men det jag har sett via trailers verkar vara bra. Den har också fått bra respons. Då lär jag mig mer om den röda materian. B) Tack för informationen Fleetadmiral.
 20. Jag tycker Zoe Saldana är vacker.
 21. Då ska jag kolla på den nu på direkten. jag hade trott att jag skulle behöva vänta men det verkar som att jag slipper. Man får tacka dig Pjotr'k för uppdateringen av informationen kring sändningen. B)
 22. Tack för informationen Fmi, det är alltid trevligt och lära sig mer. Ja vi pratade kring hur vi skulle rädda världen om vi hotades av ett svart hål och därav vår intressant diskussion som även du har tagit del av. commander ricochet, berätta lite mer om den röda materian.
 23. Jag håller med dig Unkas. Han är ett av mina favorit skådespelare och jag tycker om hans filmer. B)
 24. Synd att man missar det, då jag inte har en tv just nu. Men man får hoppas att kanal 5 kommer visa den delen i repris senare, vilket är full möjligt då det brukar göra det.
 25. Missuppfattningar är naturligt förekommande hos oss människor, så det är ingen fara. ;)
×
×
 • Create New...