Jump to content

Farpoint Station

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

About Farpoint Station

 • Birthday 10/15/1961

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://www.ds9.se

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Norra Stockholm
 • Intressen
  Star Trek, Babylon 5, Firefly, Allt SciFi

Farpoint Station's Achievements

Kadett 3:e året

Kadett 3:e året (3/15)

0

Reputation

 1. Stockholm Trekkers håller Trekdagen "In disguise" i Skarpnäck Folketshus. I samband med trekdagen hålls även årsmöte. Program och mer information hittar du på www.stockholmtrekkers.se
 2. Beklagar otydligheten, men jag påstod aldrig att Kirk dog -Och Kirk dök upp efter ett gäng år och hjälpte Picard-. (För säkerhets skull återupplivas Kirk efter Veridian III av Romulans och Borg i Shatners bok The Return) Avsikten var bara att peka på att även om ngn nyckelfigur förintas, avlider eller utgår på annat odefinierat sätt ur i en film eller serie så finns det alltid ett manus som löser deras eventuella återkomst. Och det är manuset i kombination av skådespelarnas insatser som gör en film bra eller dålig (är det dåligt så hjälper inte bra effekter och dekor mycket). Generations har ett ypperligt manus, bra fart på skådisarna och är en av mina favoriter. Final Frontier är fortfarande i min sämsta topp, bra skådisar (vissas insatser är dock tveksamma) men manus och story är uselt.
 3. Förvisso sant, men å andra sidan återuppstod Spock. Och Kirk dök upp efter ett gäng år och hjälpte Picard, så som vissa säger i filmens värld "det finns alltid ett alternativ till".
 4. För mig är det Final Frontier som är om inte den sämsta, så den mest besynnerliga storyn. Halvbror med helgon egenskaper, får alla så välmående så att de hänger med till det-stora-alltings-mitt, där man tror sig hitta skaparen. Fast inte.... Och apro på Nemesis som jag tyckte var ok...Möjlighet för återupplivande finns ju. B4 med Datas nedladdade kunskaper. Ni har väl inte glömt den lilla visslings truddelutten på slutet, så kretsarna kanske inte var så dåliga ändå, bara lite "tröga".
 5. Det är svårt att hitta enskilda som sticker ut i och med att DS9 är så starkt karraktärs driven story, så det hänger mycket på varje manus. Men för min del är det utan tvekan den milt sagt mångsidige Garak som blir favoriten. En underbart spelad Cardasisk karraktär som hela tiden överaskar oss tittare lika mycket som personalen på DS9.
 6. Får väl anse mig vara den felande länken (med tanke på antydningarna från Delta Q) då jag är både Stockholm Trekkers och WCT. :blink: Kan inget annat än att rekomendera att ta chansen och åka ned Göteborg till hösten. För den här gången finns en ännu större möjlighet att utvidga sin sociala kompetens utöver Treffen i sig. (märkte C-wall passen?) Draken i sig är en rackarns bra bio och ligger så suveränt centralt som man kan önska sig. Min avsikt är att åka ned, så är det fler i Stockholms trakten som funderar på att åka ned, hör av er. Om inte här, så finns jag i entren på Trekdagen den 1 april.
 7. Tyvärr så finns det ingen inställning som jag kan ändra så att veckan börjar med måndag. Om det ska ändras så får jag modifiera programfilerna. Jag ska titta på det och se vad jag kan hitta. Varför vill du ha månadsöversikten till vänster? Tackar svaret & Beklagar otydligheten.. Jag menade månadsöversikten som är till vänster. Överblicken är bra som det är nu. Men jag själv är van vid Måndag till Söndag almanacka så jag tittar ibland på fel ställe.
 8. Kalendern. Går det inte att lägga månads översikten till vänster med Måndag - Söndag schema istället?
 9. Jag skulle utan tvekan hjälpa för någon form av SciFi kanal i Sverige. Behöver inte nödvändigtvis vara "hel Svensk". I ett Nordiskt perspektiv finns nog tillräkligt med tittare. Pay by view kan ju vara en variant, men som tidigare antytts, då måste ansvariga få ändan ur vagnen och få upp kapaciteten i alla data- och tv digitala-nät. Själv tillhör jag den åldersgrupp som under en tid hade tillgång till SciFi channel via Satellit. Även om inte allas vår Star Trek favorit alltid var där, så var och är ju deras program ändå suveränt (just nu bl.a. SG1, SG Atlantis, BSG, Ghost hunter, Twilight Zone som exempel). Problemet är att få SF rumsren i det svenska media ljuset, för trots att de flesta filmer som gett mest $ och setts av höga publiksiffror är SF och Fantasy, så är det inte "korrekt" att se och prata om det. Det är bara kolla igenom program utbudet på svenska kanaler. Och som bekant, money rules. Dvs säger de rätta personerna att i Sverige tittar man inte på SciFi, så säljer man inte reklamtid eller motsvarande. Här kan en gemensam kontaktyta mellan intresseföreningar inom SF och Fantays göra nytta tillsammans med produktionsbolagen och alla fans.
 10. Till den som inte vet bättre kan jag bara uppmana er att ta hela dagen ledigt, ladda plånboken , sätt på bra dojjor och gå dit. Jag själv har varit med på alla i Stockholm (och medverkat i monter för både WCT och Stockholm Trekkers) och trots ömmande fötter så är det värt mödan. Men som sagt ta er god tid på plats.
 11. Det väl både du och jag att svensk press generellt är både ovetande och okunniga inom SciFi världen. Det är, enligt min åsikt, en av orsakerna till varför det är så svårt för SciFi i Sverige. :arg: Vad det gäller film ideén så tycker jag den är intressant, men tusan vet om inte Shatner bör hålla sig till sin "alkoliserade-diva-advokat" roll. Det finns ju lite "mer" av honom på mitten numera.
 12. Dvd är aldrig fel. Hoppas dom får ihop det denna gång. Och precis som sagts TAS är ett alternativ på Trekdagar, men det gäller ju även för WCT och TSS också. Bara det inte blir för mycket på en gång. :tomte:
 13. Håller med att det är hopplöst med de svenska SciFi tiderna på tv-kanalerna. Mitt i natten, eller mitt på dagen, en vardag. Och givetvis inget som pushar för att det visas. SciFi är inget för "Svensson" om medierna får bestämma. Synd det för nya BSG är bra. Och till ditt PS, jo det ska finnas spoiler taggs. I "nyheter i forumet" den 27/10 2005 skrev Jocke "En ny spoiler-tagg har lagts in. Denna tagg gömmer den del som är spoiler och visas först när man markerar den." Du hittar den sist i BB-kod hjälp också.¨Ni andra också som missat att använda den. /Farpoint out
 14. Välkommen Farpoint station. Håller med om att det är ett coolt namn. Hur kommer det sig att du valde det namnet? <_< <{POST_SNAPBACK}>
×
×
 • Create New...