Jump to content

Supreme Commander JAF

Stjärnflottstaben
 • Posts

  4,236
 • Joined

 • Last visited

About Supreme Commander JAF

 • Birthday 03/16/1971

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Solna (Stockholm)
 • Intressen
  Star trek, Star Wars, Militaria, flyg och rymd i allmänhet samt historia. Jag gillar även att resa så fort jag får råd.
  Har arbetat upp mig till att vara databasinläggare/forumledare för denna databas.

Recent Profile Visitors

11,407 profile views

Supreme Commander JAF's Achievements

Amiral

Amiral (15/15)

0

Reputation

 1. Det här avsnittet sätter verkligen färg på serien och känns som en mycket bättre pilot avsnitt än de två första som mer och mer känns som en prequell/backstory episod som la en god grund till serien men inte gjorde så mycket för själva serien som sådan. Nu är vi verkligen igång och det är mängder med öppna frågor som kräver svar. Man får verkligen känslan av att kastas rakt in i dramat och Michael känns mycket mer som en "Fish out of the water" karaktär nu än i de första avsnitten. Här får man känslan av att hon måste lära sig skeppets och spelets regler under resans gång vilket gör att ramarna inte känns så fasta och begripliga som i tidigare serier. Man får en "vad som helst kan hända" känsla och det är väldigt snyggt gjort. Tänk Battlestar Galactica möter Game of Trones i Star Trek tappning med lite Alien känsla instoppad. Det är mycket intressant på gång men det jag ställer mig mest frågande till förutom Discoverys uppdrag är varför vissa besättningsmän har svart badge och varför vissa har Borg lika implantat över delar av ansiktet? Jag trodde nästan det var Seven of Nine som skymtade förbi ett tag. Har det här nya sättet att resa på lätt till att Discovery har fått tag på Borg teknologi eller är det bara ett sätt att göra serien mer futuristisk? En av karaktärerna som skymtade förbi hade något som såg ut som Landos assistent i Cloud City - Vad han nu heter. På det hela taget ett riktigt bra avsnitt och en mycket bättre pilot än piloten. J.
 2. Att skådespelarna trevar sig fram och har svårt att hitta sina roller i början av en serie är inget ovanligt och unikt för Discovery. Det ser vi prov på även i flera av de andra serierna där det ofta tar några avsnitt innan skådespelarna hittar varandra och blir "varma i kläderna". J.
 3. På det hela taget två väldigt bra prequel avsnitt som ger en mycket bra karaktärsbeskrivning för Michael men jag kan sakna att man inte introducerar skeppet Discovery alls i detta dubbelavsnittl. Det är ett mycket smart jobb även om det rushas fram en del i avsnitt 2 som känns lite forscerat på slutet. Man hade vunnit på att skära ner den långa sekvensen med jetpacket och fokusera mer tid på själva slaget vid det binära systemet. Det hade potential att bli mycket maffigare och långvarigare än vad som blev fallet. Jag kan tycka det är en stor förlust att kaptenen på Schenzou troligtvis är utskriven i serien då jag tyckte att hon och Michael hade en väldigt intressant personkemi på gång som hade kunnat utvecklats till en kraftfull "Dynamic Duo" om de hade getts mer tid än två avsnitt. Dessa två hade gott kunnat bli en ny Spock/Kirk duo och nu är vår investering i denna duo wasted. Synd på så fina ärtor och då menar jag inte karaktärernas kroppar. Jag gillade även "Sense death" killen och dennas ras kändes fräsch och intressant, så jag hoppas att vi får se mer av både honom och hans ras i fortsttningen. Jag undrar till exempel hur "Jägarrasen" ser ut? Jag gillade den nya serieintroduktionen som kändes fräsch och modern. På det hela taget en modern och (så långt) intressant serie som lovar mycket gott inför framtiden om de kan hålla den här nivån på dramatiken. Men den förutsätter att man kan komma överrens med att inget ser ut som i de tidigare serierna och att allt har en mer "JJ Abrams" look. J.
 4. Uppenbarligen kommer USS Shenzhou att spela en viss roll i serien eftersom två av tre roller kommer därifrån. En tanke skulle kunna vara att det är från detta fartyg Discovery hämtar federationsdelen av sin besättning och att det är de som "sätter igång storyn" på något sätt. Möjligen att de är en antagonistisk konkurrent till vad nu Discoverys uppdrag blir. Ska i alla bli kul att se de första avsnitten så att vi kan avgöra vad i alla spekulationer som stämmer eller inte. J.
 5. Där återkommer vi till Ringen som tema för Discovery. Jag kommer osökt att tänka på Sagan om Ringen och Frodos brännande av densamma inne i Mordor när jag hör "Ringen är i rörelse" och det kanske är en ledtråd till vart vi ska söka ideer om handlingen i Discovery? Min allt starkare magkänsla är att Green Harvest helt enkelt är namnet på pilotavsnitett eftersom det låter trekkigt och bra. G.
 6. Eftersom Discoverys bakända ser ganska Klingonsk ut om man får tro den första trailern så skulle man kunna tänka sig att skeppen på något sätt slås ihop eller reser tillsammans efter besöket på den där asteroidbasen som finns i trailern. Att skepp består av flera delar är ju inte helt ovanligt i ST och det är fullt rimligt att tänka sig ett delbart skepp. Att man mer eller mindre medvetet missleder om vilka roller de annonserade skådespelarna ska spela är ju inte helt ovanligt heller i stora sammanhang där många väntar på en välkänd series fortsättning. J.
 7. Det skulle ju kunna vara en VOY situation med. Alltså att två besättningar med ett gemensamt mål tvingas till en mer eller mindre frivillig samvaro ombord på Discovery - Möjligen under jakt på någon sak som kan gynna båda parter alternativt rädda Federationen undan ett kostsamt krig med Klingornerna? "Strange Bedfellows" låter inte helt osannolikt och det skulle kunna vara en förklaring till varför man namnger flera Klingonska roller. Vi vet ju av tidigare filmer att det finns en anfader till Worf i denna era och det är ju möjligt att hans hus spelar en roll i denna serie. Men det är bara spekulationer. J.
 8. Det kan inte vara ett egennamn då? Stor bokstav på Fire antyder ju det och vi vet redan att kaptenen tydligen ska vara en "Alien som huvudpersonen måste lära känna" eller något sådant. Light the Fire låter onekligen Klingonskt och bra i mina ögon och spekulerar man vidare skulle denna kunna ha någon roll att spela i Klingonsk religion? Vi vet ju redan av VOY avsnittet "Barge of the Dead" att Klingorneras liv efter döden spinner kring dessa teman och det skulle kunna vara någon koppling dit eller möjligen en vink om ett Klingonskt inbördeskrig - De brukar ju kunna vara ganska våldsamma historier. Så min (något långsökta gissning) är att vi härmed har fått en vink om vem skeppets kapten kan tänkas vara. J.
 9. Varmt tack för vinsten och priset. Det var en fantastisk upplevelse och jag hade mycket bättre plats än sist jag var på IMAX. Recension: Jag tyckte filmen var en av de bättre i serien och får ett betyg klart över medelvärdet. Fienderna var av helt ny typ och det gav en mycket fräsch känsla där många stridscener gjorde att jag satt och gapade. Mig veterligt kan jag inte komma på någon liknande fiende i någon av Star Treks serier eller filmer och det är ett stort plus. Hade gärna sett att man minskat ner på skakiga kameran filmandet i en del närstridscener - Som det var nu blev man nästan åksjuk och hade stundtals svårt att fokusera. Det var ett mycket lyckat lyft med en ny regissör och det är skönt att slippa JJ Abrams försök att härma Star Wars. Här har man återgått till det som för mig är kärnan i Star Trek och det kändes skönt och fräscht. Besättningen är ute på outforskat territorium och fienden känns formidabel och svårbesegrad på samma sätt som Borgerna var det i First Contact. Precis som i denna film (en av mina favoriter i serien) finns ändå humorn och de roliga onlinerna nära till hands trots den mörka och skrämmande omgivningen. Man behöver skratta i en sådan här actionrulle och det fick jag anledning till många gånger - Både åt "lillen" och åt små subtila vinklingar åt oss fans. Även Enterprise kändes fräscht och mer genomarbetat än i de tidigare filmerna i det nystartade universumet. Det kändes mycket mer som att besättningen befann sig på ett och samma rymdskepp än till exempel i Star Trek där jag fick känslan att man vandrade runt i två eller tre olika rymdskepp designmässigt. Mycket bra! Skurken var mycket bra spelad och den vithyade flickan bidrog mycket till stämningen och humorn. Dock ser jag gärna en kvinnlig skurk nästa gång eftersom jag vad jag kan minnas bara har sett manliga "huvudskurkar" i filmerna hittills. Det skulle väl vara ett tidens tecken med en kvinnlig elaking som ställer till problem för våra hjältar? J.
 10. De sköt upp den för att de hoppas tjäna mer pengar när det ligger som det gör, alternativt att de kände att de inte han få filmen färdig till det datumet. Det är ju trots allt Hollywood vi talar om, eller hur? J.
 11. De största datorerna har alltid tagit mycket plats, helt enkelt för att man vill göra dem så starka som det bara går. Den första datorn, Eniac, fyllde ju även den ett helt rum och jag kan tänka mig att en normal pc av idag skulle gjort det samma för ett eller två decenier sedan. J.
 12. Intressant att se hur skådespelarna och deras intressen är med och påverkar hur deras figurerer formas under åren, jag har alltid undrat lite över om det är något som påverkar manusförfattarna, eller om rentav skådisarna själva har något att säga till om. J.
 13. Lite ovanligt med någon som gillar Wes, han verkar annars vara star treks svar på Jar Jar Brinks, om du förstår vad jag menar. J.
 14. Så skulle du rekomendera en med notorisk skräckfilmsrädsla som jag har att se den? J.
 15. Verkar mer vara en Paramount park än en star trek dito, ala Disneyland alltså. Och gissningsvis kommer det mesta att vara på spanska. J.
×
×
 • Create New...