Jump to content

lajf-o

Stjärnflotteakademin
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

About lajf-o

 • Birthday 08/03/1982

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://www.tulajv.se

Profilinformation

 • Plats
  Tumba
 • Intressen
  Logopedi, musik, lajv, rollspel, brädspel, kortspel, Jesus.

Recent Profile Visitors

1,011 profile views

lajf-o's Achievements

Kadett 1:a året

Kadett 1:a året (1/15)

0

Reputation

 1. Fmi

  Grattis på födelsedagen.

 2. lajf-o

  Harry Potter

  Jag tycker att HP bok 6 inte alls höll någon hög klass... blev besviken. Det var alldeles för mycket kärlekshistorier hit och dit för min smak, och författarinnan lyckades inte med att bygga upp någon spänning, inte ens på slutet. Och just slutet kändes inte som ett slut utan mer som en reklampaus, om ni förstår vad jag menar. Det som ska bli intressant att se i bok 7 är vilken sida Snape står på, och bakgrunden till detta... Intressanta teorier ni har tagit upp. Jag tycker det finns argument som talar både för den onda och den goda sidan. Men liksom Excelsior väntar även jag gärna ett tag på bok 7, om det är det som krävs för att få en bra avslutning.
 3. Mmm, rollspelssnack! Jag är med i en grupp som spelar Star Trek RPG och tycker det är väldigt givande och trevligt. En av de allra starkaste fördelarna detta rollspel har gentemot andra anser jag är att rollpersonerna har en anledning till att alltid befinna sig på samma ställe, oavsett vad de har för relation till varandra. I t ex klassiska fantasyrollspel har jag alltför många gånger varit med om att min egen eller någon annans karaktär följer med till en by eller ut på en resa av en off-anledning för att inte splittra gruppen, för egentligen kan inte karaktären in se någon fördel med att följa med. Men i Star Trek RPG (i a f i kampanjer som utspelar sig på ett skepp) är alla på samma rymdskepp, och det finns ingen möjlighet att (lätt) bryta sig ut från gruppen. Detta är en oerhörd fördel eftersom det undviker off-moment. Dessutom tycker jag det leder till att man hamnar i fler intressanta interna konflikter mellan karaktärerna som man måste försöka lösa. I vår grupp är det bara SL som är inbiten i Star Trek och har sett massa serier. Det kan såklart vara en nackdel när vi spelare bara har sett något avsnitt här och där av Star Trek, samtidigt som vi alla får samma världsbild eftersom vi inte har något annat att jämföra med än SLs version. Men att se några avsnitt är nog bra, personligen tycker jag det har varit inspirerande för rollspelandet, man får någon slags känsla för spelet. Och ja, extrabok nummer 4 är Starships.
 4. Jag tycker det är en trevlig film; stilren och lagom tempo. :P Dessutom var det den film som fick mig att ana att det vore trevligt att se mera utav Star Trek...
 5. Hej hej allihopa! Jag vet inte alls om jag passar in på det här forumet egentligen, men jag har lurkat runt lite grann och tänkte då vara artig och presentera mig för alla trevliga personer. Jag är egentligen ingen StarTrekfantast alls utan rollspelare och lajvare. Sedan i höstas spelar jag dock med i en rollspelskampanj som utspelar sig i Star Treks värld, och det har då blivit mer eller mindre oundvikligt att intressera sig för Star Trek också (trots att jag hör "nörd" viskas bakom min rygg ). Jag är ganska säker på att jag är den person här som har sett minst Star Trek; två filmer och tre tv-avsnitt (vilket ändå är en prestation eftersom jag lever utan TV i hemmet). Det kommer dock antagligen att öka på då jag igår fick låna ett par CD-skivor av min spelledare med några TV-avsnitt som jag kan se i min ensamhet när min man är borta och jobbar.... :P Annars så är jag nyutexaminerad logoped, bor och jobbar i Stockholm men har bott största delen av mitt liv i Karlstad. Jaja, nu har jag i alla fall hälsat. Vi får väl se om jag vågar stanna kvar! B)
×
×
 • Create New...