Jump to content

Kashked

Stjärnflottan
 • Posts

  510
 • Joined

 • Last visited

About Kashked

 • Birthday 08/01/1986

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Vänersborg
 • Intressen
  Science fiction & historia

Kashked's Achievements

Örlogskapten

Örlogskapten (8/15)

0

Reputation

 1. Jag kan inte hålla med i kritiken, kanske beroende på att jag inte såg några trailers som fick mig att tro något annat, men jag hade förväntat mig i stort sett vad som levererades, och jag tycker dem levererade det på ett bra sätt. För mycket "Robinson" hade känts fel, då de ändå får leveranser från framtiden, men hade det varit för lite så hade det ju inte blivit mycket till spänning. Jag tycker de fann en god balans.
 2. Triologin utspelar sig i tre olika, paralella, universum, och har samma gäng karaktärer i varje universum, men i olika samhällspositioner. Jag skulle säga att moralen i historien är att man ska akta sig för att dra alltför starka slutsatser angående orsak och verkan, och aldrig underskatta värdet av en bra avsugning. Kort sagt så är det en samhällsvetares tolkning av kvantfysik och verklighetens struktur. Det är rätt tunga grejor, och jag rekomenderar som sagt att du läser på om konspirationsteorier (särskilt de allra tokigaste) innan du ger dig på den. ;)
 3. Jag har nu fastnat för författaren Robert Anton Wilsons samlade verk. De som jag redan hunnit läsa klart är Masks of the Illuminati, The Earth Will Shake och Schrödingers Cat-triologin, samt Everything is under control, som kan beskrivas som en uppslagsbok om konspirationsteorier (allt från utomjordlingar som grundar franska kungahus till kopplingar mellan droghandel och vatikanen), som är att rekomendera om man ska läsa hans böcker, då han ständigt väver in konspirationsteorier i sina berättelser. Nu är jag på del två i The Historical Illuminatus-triologin (The Earth Will Shake var del ett), The Widows Son. Jag kan rekomendera hela hans författarskap till alla med skarpa sinnen och starka magar. :lol:
 4. Rikers åsikter behöver inte nödvändigtvis representera federationens i alla fall... Svenska försvaret har ungefär samma värdegrund som Starfleet, det hindrar inte att en svensk officerare har andra åsikter...
 5. Kashked

  Idag

  Jag är just nu mitt uppe i en tvåveckors praktikperiod på ett högstadie. Gött att byta ut studierna mot lite praktik. Veckans spänning kom i form av ett brandlarm då några elever uppenbarligen smällde av smällare i korridoren...
 6. Nu läser jag "Begrav mitt hjärta vid wounded Knee"... kåvbojsar och indianer...
 7. http://www.theonion.com/content/video/trekkies_bash_new_star_trek_film :lol: :P B)
 8. Jag är nu officiellt bortflyttad från Linköping, och tillbaka i Vänersborg, Västergötland...
 9. Just nu har jag "vaknat" från en lång period av enbart universitets-relaterad historielitteratur (Jag är nu officiellt expert på svensk teknikhistoria... eller, tja, jag fick VG iaf), för att läsa annan historielitteratur, men den här gången för mitt eget höga nöjes skull... Nu läser jag "Den Hänsynslösa", en biografi över Karl IX, småbläddrar lite i Nietzsches "Den glada vetenskapen" och försöker sätta mig in i Spenglers "The Decline of the West", dock en förkortad version.
 10. Den teorin som jag har hört angående detta ämne, då byxor över huvud taget är en historisk anomalitet, är att det globala byxbärandet är en konsekvens av den germanska kulturens dominans över den latinska sen det romerska imperiets fall, de klassiska kulturerna, både i väst och öst, var ju trots allt till största delen byxlösa. De germanska (och till viss del keltiska) stammarna var dock trogna byxbärare då deras klimat var lite kyligare. I och med att den romerska kulturen tappade i inflytande ökade de nordboende germanernas klädmode i inflytande, och i senare skeenden så har de nationer och imperier som skapades av efterlevande till dessa stammar fört ut byxan som den manliga benbeklädnaden nummer ett. Så Picards val av byxor, snarare än en "skant" har, som det mesta annat, att göra med det romerska rikets uppgång och fall. :lol:
 11. I spelet Dragonage: Orgins så finns två Voyager-skådespelares röster med. Den ena är en alvisk magiker vars röst görs av Tim Russ (Tuvok, han behöll iaf de spetsiga öronen...) och den andra är Kate Mulgrew (Janeway) som spelar den uråldriga häxan Flemeth. På en allmänt sci-fi relaterad not så spelas Flemeths dotter, häxan Morrigan, av Claudia Black (Farscape/Stargate SG1).
 12. Kashked

  Idag

  dag blir det influensavaccination... hoppas bara köerna inte är för långa... :knäpp:
 13. Jag håller med. Formella debatter blir ofta ganska tråkiga... Om det är nån som har lust att debattera ett visst ämne så står det dem ju trots allt fritt att starta en tråd här i Ten Forward. Sen så är det ju begränsat med folk på forumet.
 14. ag är en osedvanligt grälsjuk person som kan skaffa en åsikt i ett ämne enbart för syftet att få debattera det så jag är på... :P
 15. Jag börjar tröttna lite smått. Jag håller helt med om att de var tvungna att ändra stuk, hur mycket jag än älskat SG1 och SGA så måste de gå i en ny riktning för att det inte ska bli tråkigt. Men Stargate: The OC var inte vad jag hade hoppats på... Utan stenarna, med dramat fast på skeppet, hade jag kunnat köpa det, men intergalaktiska svartsjukedraman med hjälp av antik teknologi är inte min grej... Som Flogging Molly-fan måste jag dock berömma valet av musik i början och slutet av avsnittet... :lol:
×
×
 • Create New...