Jump to content

Kashked

Stjärnflottan
 • Posts

  510
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kashked

 1. Jag kan inte hålla med i kritiken, kanske beroende på att jag inte såg några trailers som fick mig att tro något annat, men jag hade förväntat mig i stort sett vad som levererades, och jag tycker dem levererade det på ett bra sätt. För mycket "Robinson" hade känts fel, då de ändå får leveranser från framtiden, men hade det varit för lite så hade det ju inte blivit mycket till spänning. Jag tycker de fann en god balans.
 2. Triologin utspelar sig i tre olika, paralella, universum, och har samma gäng karaktärer i varje universum, men i olika samhällspositioner. Jag skulle säga att moralen i historien är att man ska akta sig för att dra alltför starka slutsatser angående orsak och verkan, och aldrig underskatta värdet av en bra avsugning. Kort sagt så är det en samhällsvetares tolkning av kvantfysik och verklighetens struktur. Det är rätt tunga grejor, och jag rekomenderar som sagt att du läser på om konspirationsteorier (särskilt de allra tokigaste) innan du ger dig på den. ;)
 3. Jag har nu fastnat för författaren Robert Anton Wilsons samlade verk. De som jag redan hunnit läsa klart är Masks of the Illuminati, The Earth Will Shake och Schrödingers Cat-triologin, samt Everything is under control, som kan beskrivas som en uppslagsbok om konspirationsteorier (allt från utomjordlingar som grundar franska kungahus till kopplingar mellan droghandel och vatikanen), som är att rekomendera om man ska läsa hans böcker, då han ständigt väver in konspirationsteorier i sina berättelser. Nu är jag på del två i The Historical Illuminatus-triologin (The Earth Will Shake var del ett), The Widows Son. Jag kan rekomendera hela hans författarskap till alla med skarpa sinnen och starka magar. :lol:
 4. Rikers åsikter behöver inte nödvändigtvis representera federationens i alla fall... Svenska försvaret har ungefär samma värdegrund som Starfleet, det hindrar inte att en svensk officerare har andra åsikter...
 5. Kashked

  Idag

  Jag är just nu mitt uppe i en tvåveckors praktikperiod på ett högstadie. Gött att byta ut studierna mot lite praktik. Veckans spänning kom i form av ett brandlarm då några elever uppenbarligen smällde av smällare i korridoren...
 6. Nu läser jag "Begrav mitt hjärta vid wounded Knee"... kåvbojsar och indianer...
 7. http://www.theonion.com/content/video/trekkies_bash_new_star_trek_film :lol: :P B)
 8. Jag är nu officiellt bortflyttad från Linköping, och tillbaka i Vänersborg, Västergötland...
 9. Just nu har jag "vaknat" från en lång period av enbart universitets-relaterad historielitteratur (Jag är nu officiellt expert på svensk teknikhistoria... eller, tja, jag fick VG iaf), för att läsa annan historielitteratur, men den här gången för mitt eget höga nöjes skull... Nu läser jag "Den Hänsynslösa", en biografi över Karl IX, småbläddrar lite i Nietzsches "Den glada vetenskapen" och försöker sätta mig in i Spenglers "The Decline of the West", dock en förkortad version.
 10. Den teorin som jag har hört angående detta ämne, då byxor över huvud taget är en historisk anomalitet, är att det globala byxbärandet är en konsekvens av den germanska kulturens dominans över den latinska sen det romerska imperiets fall, de klassiska kulturerna, både i väst och öst, var ju trots allt till största delen byxlösa. De germanska (och till viss del keltiska) stammarna var dock trogna byxbärare då deras klimat var lite kyligare. I och med att den romerska kulturen tappade i inflytande ökade de nordboende germanernas klädmode i inflytande, och i senare skeenden så har de nationer och imperier som skapades av efterlevande till dessa stammar fört ut byxan som den manliga benbeklädnaden nummer ett. Så Picards val av byxor, snarare än en "skant" har, som det mesta annat, att göra med det romerska rikets uppgång och fall. :lol:
 11. I spelet Dragonage: Orgins så finns två Voyager-skådespelares röster med. Den ena är en alvisk magiker vars röst görs av Tim Russ (Tuvok, han behöll iaf de spetsiga öronen...) och den andra är Kate Mulgrew (Janeway) som spelar den uråldriga häxan Flemeth. På en allmänt sci-fi relaterad not så spelas Flemeths dotter, häxan Morrigan, av Claudia Black (Farscape/Stargate SG1).
 12. Kashked

  Idag

  dag blir det influensavaccination... hoppas bara köerna inte är för långa... :knäpp:
 13. Jag håller med. Formella debatter blir ofta ganska tråkiga... Om det är nån som har lust att debattera ett visst ämne så står det dem ju trots allt fritt att starta en tråd här i Ten Forward. Sen så är det ju begränsat med folk på forumet.
 14. ag är en osedvanligt grälsjuk person som kan skaffa en åsikt i ett ämne enbart för syftet att få debattera det så jag är på... :P
 15. Jag börjar tröttna lite smått. Jag håller helt med om att de var tvungna att ändra stuk, hur mycket jag än älskat SG1 och SGA så måste de gå i en ny riktning för att det inte ska bli tråkigt. Men Stargate: The OC var inte vad jag hade hoppats på... Utan stenarna, med dramat fast på skeppet, hade jag kunnat köpa det, men intergalaktiska svartsjukedraman med hjälp av antik teknologi är inte min grej... Som Flogging Molly-fan måste jag dock berömma valet av musik i början och slutet av avsnittet... :lol:
 16. Kashked

  Idag

  Tentorna är dock akademiska till sin karaktär. Det är bara en del av kursmomenten (som inte är obligatoriska, och alltså inte ger några egentliga poäng) som är totalt trams i vissa delar av lärarprogrammet. Jag brukar säga att det är så de sållar agnarna från vetet, om man pallar med en del av kursmomenten på lärarpgrogrammet så vill man VERKLIGEN bli lärare, och en motiverad lärare är ofta en bra lärare... :lol: Sen så ska vi ju inte hymmla med att rent akademiskt så har jag hört att lärarprogrammet inte precis är Sveriges svåraste program... :visslar:
 17. Den "närmast sörjande" låter meddela att hennes behållning av filmen troligen ökades av hennes generösa intag av vin.... :P :lol: ...men går i alla fall med på att hon tycker att den nya filmen är bättre än äldre ST/Sci-fi.
 18. Kashked

  Idag

  Jo, vi hade två TVÄS (Tvärvetenskapliga Studier). TVÄS1 var ungefär det du beskrev. Vi gjorde också det där med att gå runt och agera ut olika "roller". Sen analyserade vi varandras gångstilar och allt möjligt. TVÄS1 var "Läraren och Kommunikationen". Andra kursen, TVÄS2 (eller "Läraren och kunskapen") var mindre fjamsig men den hade också sina inslag under delmomentet om de estetiska ämnena. Bland annat så gjorde vi marrackas och blandade färger i delmomenten om träslöjd och bild. :blink: Glad att den delen är över, men när man sitter med en C-uppsats i historia så ser man tillbaks på de "enklare" övningarna med viss nostalgi... :lol:
 19. Kashked

  Idag

  Låter som mina upplevelser från TVÄS... :lol: Idag kommer dagas, commander richochet och The Holy Three över till mig för att avnjuta Star Trek (den nyaste filmen allstå) på DVD och dricka romulan ale. B) :P ;) :lol:
 20. Motivera gärna varför. Blir bättre debatt och inte så torftigt då ;) Asså det är en helt okej serie men det är inte stargate :/ Jag tycker dom har tagit bort stargate stämningen ur serien och uppläggningen är konstig. Som tex hur kan en person Eli vara med, jag menar är det inte konstigt att han kunde lösa ett problem som en person som Carter lr Mckey(stavning?) inte kunde lösa. Sen så är det lite detalj fel specielt i piloten. -hur kunde inte general hammond (skeppet) äga lucian alliance skeppen - det är ju inte riktigt lika stort som Atlantis? Alliancen med asgard? eller? Om du inte tycker att stämmningen är "stargate" så är det ju självklart upp till din subjektiva bedömning, men varken Carter eller McKay kan lösa allt (för övrigt så tror jag inte ens det nämns nånstans att de ens har FÖRSÖKT lösa det, det är ju Rush som har jobbat på det), och ett skepp från jorden är inte heller oövervinnligt. De blev överraskade. Så jag tycker inte de saker du listade är några fel. Sen så kan det ju inte förnekas att SGU har ett helt annat upplägg och "känsla" än de tidigare serierna, men den sortens argument du lägger fram här är precis samma sorts argument som orginal-trekkierna använde för att säga att TNG inte är ´"äkta star trek". Med det sagt, du är självklart fri att ogilla SGU, men jag tror du kommer vara ganska ensam i din åsikt, de flesta var väl införstådda från start att SGU skulle vara annorlunda, och välkomnade detta.
 21. Som sagt, ring om ni inte hittar, och/eller när ni är framme utanför huset.
 22. Jo, på norska (och danska också tror jag), men det gjordes nån referens till ryssland i första avsnittet när de hittade dem.
 23. Trekker låter bättre på svenska, men jag har ingen emot endera.
 24. Ang. "kino".... det hade nåt med ryssland att göra att de kallar de så, men jag förstog inte referensen. Nån som kan förklara?
×
×
 • Create New...