Jump to content

Corny

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

About Corny

 • Birthday 08/20/1982

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://

Profilinformation

 • Plats
  Stockholms södra förorter

Corny's Achievements

Kadett 2:a året

Kadett 2:a året (2/15)

0

Reputation

 1. Fmi

  Grattis på födelsedagen

 2. Rubriken syftar på att fler och fler Star Trek-skådespelare får roller i Heros. Att producenterna inte letar utanför sin "produktions-familj". Det har inget med kvaliteten på Nichols att göra. Så här i efterhand var den väl kanske inte så lyckad.
 3. Äldre Spock? Hoppas bara att detta inte betyder tidsresor...
 4. Nu är ju ändå hdTV så dyrt och mindre tv.n är ju meningslöst när man ändå sitter en bit bort. Då ser ju man inte dom små detaljer Som om folk har fått så bra syn att kunna läsa text utskrivet i storlek 10 typsnitt Areal på cirka 4 meters avstånd Vem klarar det? För en HDTV på 32" bör man inte sitta länge än ungefär 1,5 meter från skärmen för att se detaljerna. Med andra ord är större format ett måste. Jag skulle säga att 42" är minimum om man funderar på att köpa HDTV. Dessa mått i HDTV-standardens 16:9-format. HDTV är dyrt, i Sverige, men priserna kommer gå ned så småningom. I USA där HDTV är standard är det betydligt billigare. Europa satsade tyvärr på en annan teknik än USA, som visade sig inte vara så bra. Europas teknik är idag den samma som när TVn introducerades för flera decenier sedan. När det gäller porer och grässtrån är det väl främst i närbilder detta gäller, inte skala 1:1 på varken människo- eller läktaravstånd. Man får ju inte bättre syn för att man ser på HDTV.
 5. Man skannar av orginalfilmerna - som relativt sett har oändligt hög upplösning - och förbättrar sedan färger, kontraster, skärpa, tar bort repor, mm. På det lägger man de nya efekterna och färgmatchar så det inte syns att det är pålaggda bilder. Förmodligen får man gå igen varje bildruta för sig, i denna process. Största HD-upplösningen har ungefär dubbelt så många pixlar på höjden som SD. Det blir alltså dubbelt så mycket data per pixelkolumn. Tänk er dubbelt så mycket data på samma yta som er nuvarande TV. Det blir skarpare, då det finns mer att visa och man ser detaljer som porer i ansikten, grässtrån på fotbollsplaner etc. Star Wars-jämförelsen var väldigt bra. Enorm skillnad på orginalen och de digitalt restaurerade filmerna.
 6. Ett exempel, från 2003, på hur det skulle kunna se ut: Jämförelse mellan nya effekterna och orginalen: http://web.mac.com/drdochterman/iWeb/TREKE...0by%20Side.html Från http://www.trekenhanced.com/
 7. Corny

  DarkMateria

  Musikvideo till Picard Song: http://www.youtube.com/watch?v=o47kY3ZBL3A
 8. http://boards.startrek.com/community/messa...f=12;t=33236985 Om ni inte surfat in på startrek.com och sett att den fortfarande lever.
 9. En tänkbar lösning är en mobil kaptens-stol. Band eller kanske svävarfunktion. Då kan han åka iväg på away misisons utan att resa sig upp. Alla vinner
 10. 31 december stängs StarTrek.com, enligt artikeln nedan. De hänvisar till ett flertal källar inom och kring Paramount Pictures och Viacom. Eugene Roddenberry vill hjälpa till att hålla sidan vid liv och har sagt att han eventuellt kan ta över underhållet av den. http://trekunited.com/content/index.php?op...id=474&Itemid=2 Det vore ju, för övrigt, trevligt om man kunde få alla amerikaner att skicka brev till SVT och få dom att sända de sista ENT-säsongerna.
 11. Den kommer heta "Anything But Alone". Jag älskar manga och Star Trek. Jag ser verkligen fram mot denna synergi. :P
×
×
 • Create New...