Jump to content

Peak

Stjärnflottan
 • Posts

  111
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Peak

 1. Avsnitten brukar komma ut nåt halvår senare här i Sverige/Europa. För just Mythbusters så brukar de väl köra nya avsnitt på helgen och repriser av tidigare säsonger under veckodagarna. Någon gång under 2010 bör avsnittet visas iaf.. Älskar för övrigt Gornens Wilhelm-skrik.. :P
 2. Ah, grattis. Jag måste väl vara en av de tidigaste medlemmarna med minst inlägg, anar jag.. :P Lurkar ju mest, tyvärr. SFN fyller 10 i december nästa år.
 3. När jag samlade så samlade jag på allt. Böcker/serietidningar/facktidningar/VHS:er... Numer så säljer jag bort det mesta gammalt och köper e-böckerna istället. Önskar bara att de kunde återuppta ljudboksutgivningen igen.
 4. Jag gillade dem verkligen. Malibus Star Trek-serier var nog den bästa perioden under mitt Star Trek-samlande. (jag slutade efter Marvels andra period av ekonomiska skäl). Om du vill ha tag på ST Archive 4 så hoppas jag du vet du vart du kan få tag på den billigt.. ;) Om de olika perioderna: Goldkey: Mest kuriosa, väldigt knepiga storys. Marvel, första omgången: Rätt bra storys, men väldigt kringgärdad av regler om vad de fick göra och inte. DC 1 & 2: Nu började TNG. Peter Davids storys är som vanligt mycket bra. Diane Duane skrev ett vansinnigt kul dubbelnummer minns jag. 1 & 2 = De startade om numreringen mitt i av nån anledning. Malibu = bara bäst Marvel = Rätt ok. En del bra saker (Starfleet Academy, Early Years). Numer har jag tyvärr ingen koll än, men planerar att ta mig en titt på vad IDW gör så småningom.
 5. @Pjotr'k: Japp, väldigt bra serie.. :)

 6. Jo, av alla Trek-biografier så är Shatners två absolut de bästa (och roligaste). Bara historien med Nimoys cykel...
 7. Du kan ju testa utan att göra nåt först, men får folk problem så hittade jag länken till fixen för problemet (iaf för mig). I post 3 här: http://forums.invisionpower.com/index.php?...mp;bug_cat_id=3
 8. Peak

  Doctor Who

  Första avsnittet är inte heller jag sådär jätteförtjust i. Funkar bra som introduktion för Rose, men inte som pilotavsnitt, tycker jag.
 9. Jag skyller min kommentar där på att jag var sinnesförvirrad i frustration över utloggningarna... :P Jag hade också stora problem med detta. Lyckades dock fixa det till 2.2.1 så småningom. Vet ej om du uppgraderat till 2.2.2 än, men den har ännu en bugg i detta avseende. Finns en fix i IPB:s buggtracker (som jag inte har tillfälle att leta reda på nu), men har du inte uppgraderat ännu så vet du att det går att fixa utloggningar varje gång man lämnar forumet..
 10. Peak

  Doctor Who

  Absolut värt att se.. Som gammal Doctor Who-fan är det underbart att se hur Russell T. Davies har lyckats få serien att återuppstå på ett så bra sätt. Inte för inte att DW har varit en av de högst sedda programmen i England de två senaste säsongerna.
 11. Detta verkar vara de gamla boxarna, vad jag kan se. 399 kronor: http://www.webhallen.com/sok.php?sokord=st...sol=&genre=
 12. Antagligen så klagar forumet på att du har för kort ord (T.J.) i ordet. Invision Board använder numera fulltextsökning som skall vara bättre/snabbare osv, nackdelen är dock att det inte går att söka med korta ord. Tror att fyra tecken är minimum. Sök bara på Hooker så bör det funka. Edit: Det är 3 tecken här... Default är iaf fyra, tror jag. Orsaken är givetvis att ju kortare ord, desto fel felträffar får man. För oss nördar så beskrivs det hela här: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/fulltext-search.html och här: http://forums.invisionpower.com/index.php?showtopic=161630
 13. Enligt tablåerna på deras pressite så börjar säsong 3 på fredag, vecka 28.
 14. Underbar serie. Ni som kanske är lite osäkra på om ni skall se filmen när den kommer på bio: 1) Nej, den kräver inte att man sett serien före. 2) Kolla in vad recensenterna tyckte om den: http://www.rottentomatoes.com/m/serenity/
 15. Peak

  Conceive

  Jodå, jag kommer..
 16. Jag gillade det. Inte det bästa avsnittet, men jag har alltid varit svag för crossoveravsnitt.. Sedan att 99% av Ent-fandom överreagerar å det grövsta har jag redan vant mig vid. Har hänt åtskilliga gånger de senaste åren. Det behövs inte mycket för att sätta igång tandagnisslan och ångest där, precis.. ;).
 17. ITMD var absolut en av de bästa Enterprise-avsnitten (men så har jag tyckt om nästan alla säsong 4-avsnitt). Detta får dock en edge på grund av den starka kopplingen till ett så klassiska avsnitt som "The Tholian Web" och "Mirror, Mirror".
 18. Produktionsordningen är den enda vettiga ordningen. Det var i den ordningen England släppte sina VHS:er. Stardate-ordning blir ju liite mysko, med tanke på att de bara hittade på numrena allteftersom och de tänkte inte igenom själva konceptet speciellt mycket när de körde den.
 19. SyfyPortals reporter Michael Hinman har kutat runt och skrivit en mängd konstiga poster på TrekBBS och TrekUniteds forum så jag skulle ta hans ord med en nypa salt just nu... ;) IGN har skrivit om just detta: http://filmforce.ign.com/articles/604/604625p1.html Pengarna kommer att börja återbetalas från och med idag. De tråkiga var att TrekUnited faktiskt uppenbarligen hade lyckats skrapa ihop plegdes på 63 miljoner kronor, vilket skulle ha räckt gott och väl. (Inklusive diverse TV-kanaler i Europa som Sky One och italienska LA7). Pengarna som samlades ihop från privatpersoner skulle ha betalat tillbaka i vilket fall som helst, eftersom de i sådana fall inte skulle ha behövts. På IGN:s rapport så verkar det som om beslutet att lägga ner efter säsong 4 kan ha fattats redan i säsong 2.
 20. En uppdatering. Enligt TU så har Paramount kontaktat dem och inlett en dialog. Finns inga detaljer givetvis, men bara att de pratar räknar jag som positivt. Dessutom har tydligen Spike TV visat ett intresse av Enterprise (de ägs för övrigt också av Viacom). Spike har ju rättigheterna till TNG, DS9 och VOY för ögonblicket (och förväntas plocka upp TOS-rättigheterna när Sci-Fi Channels går ut).
 21. Och nyheten är ute: http://www.saveenterprise.com/3m_contribution.htm
 22. Kan meddela att det kommer att komma ett viktigt positivt uttalande angående nåt som herrarna på TU är väldigt hemlighetsfulla om under dagen på http://www.trekunited.com
 23. Det är räknat på 22 avsnitt/säsong. Dessutom räknar de med att om en avsevärd summa kommer in så kan Paramount skjuta till resten - de kommer ju inte direkt att förlora på det i sådana fall. Från deras FAQ:
 24. Ungefär $33.5 miljoner för hela säsongen... Alltså $33-$34 i genomsnitt ifall 1 miljon människor bidrar. Och de har redan fått några rejält stora bidrag, så... Vem vet.
×
×
 • Create New...