Jump to content

Nikon

Stjärnflottan
 • Posts

  52
 • Joined

 • Last visited

Nikon's Achievements

Kadett 4:e året

Kadett 4:e året (4/15)

0

Reputation

 1. Kronos one har visst bytt namn till Warp one. http://warp-one.co.uk/
 2. Är det någon form av inträde eller förbeställning av biljetter? Står inget om det på sidan...
 3. Tyvärr är ju nypriset på just TNG-boxarna 304:- (datorhallen.com), så du kan nog få svårt att få dom sålda med ett utropspris på 350:-. Fast konstigare saker än så har ju förstås hänt på tradera. Synd att du inte har DS9 box 7.
 4. Klingons har ju faktiskt varit allierade med startfleet rätt länge, så det är väl inte helt orimligt att man som Klingon är med i starfleet 20år efter Nemesis.
 5. Det behöver ju inte vara så märkvärdigt. Det är ju bara att välja ett kanalnamn och ett IRC-nät. Blir kanalen populär kan man börja prata om administration osv. Jag finns i #trekkers på efnet (nick: ampz)
 6. Läs nyheten så ser ni att det inte rör sig om ett enskilt sjukhus.
 7. Jag köpte deluxe uniformen från "Kronos one". Materialet och färgerna ser väldigt autentiska ut. Kvaliteten är generellt rätt bra. Dragkedjan syns lite högst upp vid halsen, och den är lite komplicerad att ta på sig då dragkedjan ej går hela vägen ner. Däremot hade utseendet på uniformen troligtvis blivit mindre autentiskt om dragkedjan gått hela vägen ner, så det är nog bäst som det är. Undertröjan ??r blå, ska inte den vara gråblå? Tyget är ej "stretch", utan påminner mest om en tunnare kostym. Som kronos one skriver så sitter uniformen mycket tight. Det är inte många centimeter mer tyg än vad som behövs någonstans. Men det är ju så det ska vara. Resåren i midjan är bred och väldigt kraftig. Bild på uniformen: Bild med högre upplösning finns här: http://brolin.mine.nu/lego/misc/uniform.jpg
 8. Jaså och var får du den infot ifrån? Oj har jag hittat en falsk sida med fel fakta snyft Jag har fått informationen från den utbildning i TV-teknik jag gick för ett antal år sedan. Men du kan hitta informationen på ett flertal ställen på internet. Wikipedia till exempel. NTSC har 525 linjer, men endast 484 linjer används till bildinformation. Resten används för synkronisering, text-tv och annat. PAL har 625 linjer, men endast 576 används för bildinformation. Resten används precis som i NTSC till synkronisering, text-TV mm. När man pratar om HD-TV på exempelvis 720 linjer så är det däremot verkligen 720 synliga bildlinjer. Eller det SKA vara det iaf. Vissa TV-apparater skär faktiskt bort 5% i ytterkant på en HD-bild. Angående hur pass vanigt PAL/NTSC/SECAM är så har wikipedia denna karta:
 9. Håller helt med dig. För att vara exakt så har NTSC ca 480 synliga bildlinjer, och PAL har 576 synliga bildlinjer. Vissa menar att vi nu ligger långt efter USA, men det handlar snarare om att USA för första gången på väldigt många år kommit ikapp oss när det gäller bildkvalitet.
 10. Finns det någon speciell anledning till att "Göteborgs mini-hotel" inte är med i listan över rekommenderade vandrarhem? Det verkar ju ligga närmare Draken än något annat vandrarhem.
 11. Mitt professionella yrke är programmering och elektronikkonstruktion av inbyggda system. Som hobby sysslar jag med elektronikkonstruktion, programmering och släktforskning. Man kan nog säga att mina hobbys och mitt yrke överlappar en del, men det är ju bara trevligt.
 12. Folk med hemligt nummer lär ju också hamna utanför statistiken.
 13. Jo, jag har också sett det konstiga sambandet. I de senaste (mer officiella) undersökningarna är det ju mer eller mindre dött lopp, och sossarna brukar ju vara väldigt duktiga på att vinna val. Dessutom har det ju kommit fram att undersökningarna gynnar det blå blocket eftersom de endast inkluderar personer som har en egen fast telefon. Ungdomar som bor kvar hemma har ingen, och de som flyttat hemifrån nöjer sig ofta med en mobiltelefon. De grupper som ej har egen fast telefon är sannolikt mer rödgröna än blå.
 14. Vem ligger bakom den undersökningen??? Om det skulle ske så borde det vara en av de största val-skrällarna i modern tid, och inte speciellt trolig...? Ta en titt högst upp i denna tråd Har dock halkat ner till 27% nu... Tydligen inte så många moderater bland trekkers. Ganska så naturligt då marknadsekonomin sedan länge är helt avskaffad inom federationen. Utökad, moderniserad och miljövänligare kollektivtrafik är en stor del av lösningen på både oljeberoendet och växthuseffekten. Något som vore väldigt intressant vore att bygga ut maglev i stil med Transrapid. Det behöver inte vara så värst finmaskigt till en början, bara nordiska triangeln (Köpenhamn/Malmö Göteborg/Oslo Stockholm) skulle göra mycket. Anslutningar kan tills vidare skötas med befintliga konventionella tåg. Maglev drar mindre energi och är mycket tystare än vanliga tåg vid samma hastighet. Det sliter ej på rälsen, kan köras förarlöst, och det går i 500km/h. (X2000 kör i 200km/h) Jag tror att propellerplan går i ca 500km/h, och jetplan ligger väl nånstans kring 800-900km/h? Med incheckning på snart en timme innan flyget avgår och tidsödande taxi/buss/tåg-ankytningar ut till själva flygplatsen så blir maglev alltså snabbare än flyget på allt utom de allra längsta sträckorna. Flyget råkar stå för en stor del av oljekonsumptionen. Med ett utbyggt transrapidnät kan man nästan lägga ner inrikesflyget. Och med så effektiv kollektivtrafik blir inte bilen heller så värst attraktiv för längre resor. Dessutom vill jag minnas att någon form av kollektivtrafik i stil med maglev verkar vara ganska så väl utbyggd på många planeter i star trek :P
 15. mp är ej för en höjning av bensinskatten i dagsläget då priset redan är högt. i övrigt går mps politik vanligtvis ut på skatteväxling. höjer man en skatt på något miljöfarligt så sänker man samtidigt en annan skatt så att låginkomsttagare ej drabbas ekonomiskt.
×
×
 • Create New...