Jump to content

Nikon

Stjärnflottan
 • Posts

  52
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nikon

 1. Kronos one har visst bytt namn till Warp one. http://warp-one.co.uk/
 2. Är det någon form av inträde eller förbeställning av biljetter? Står inget om det på sidan...
 3. Tyvärr är ju nypriset på just TNG-boxarna 304:- (datorhallen.com), så du kan nog få svårt att få dom sålda med ett utropspris på 350:-. Fast konstigare saker än så har ju förstås hänt på tradera. Synd att du inte har DS9 box 7.
 4. Klingons har ju faktiskt varit allierade med startfleet rätt länge, så det är väl inte helt orimligt att man som Klingon är med i starfleet 20år efter Nemesis.
 5. Det behöver ju inte vara så märkvärdigt. Det är ju bara att välja ett kanalnamn och ett IRC-nät. Blir kanalen populär kan man börja prata om administration osv. Jag finns i #trekkers på efnet (nick: ampz)
 6. Läs nyheten så ser ni att det inte rör sig om ett enskilt sjukhus.
 7. Jag köpte deluxe uniformen från "Kronos one". Materialet och färgerna ser väldigt autentiska ut. Kvaliteten är generellt rätt bra. Dragkedjan syns lite högst upp vid halsen, och den är lite komplicerad att ta på sig då dragkedjan ej går hela vägen ner. Däremot hade utseendet på uniformen troligtvis blivit mindre autentiskt om dragkedjan gått hela vägen ner, så det är nog bäst som det är. Undertröjan ??r blå, ska inte den vara gråblå? Tyget är ej "stretch", utan påminner mest om en tunnare kostym. Som kronos one skriver så sitter uniformen mycket tight. Det är inte många centimeter mer tyg än vad som behövs någonstans. Men det är ju så det ska vara. Resåren i midjan är bred och väldigt kraftig. Bild på uniformen: Bild med högre upplösning finns här: http://brolin.mine.nu/lego/misc/uniform.jpg
 8. Jaså och var får du den infot ifrån? Oj har jag hittat en falsk sida med fel fakta snyft Jag har fått informationen från den utbildning i TV-teknik jag gick för ett antal år sedan. Men du kan hitta informationen på ett flertal ställen på internet. Wikipedia till exempel. NTSC har 525 linjer, men endast 484 linjer används till bildinformation. Resten används för synkronisering, text-tv och annat. PAL har 625 linjer, men endast 576 används för bildinformation. Resten används precis som i NTSC till synkronisering, text-TV mm. När man pratar om HD-TV på exempelvis 720 linjer så är det däremot verkligen 720 synliga bildlinjer. Eller det SKA vara det iaf. Vissa TV-apparater skär faktiskt bort 5% i ytterkant på en HD-bild. Angående hur pass vanigt PAL/NTSC/SECAM är så har wikipedia denna karta:
 9. Håller helt med dig. För att vara exakt så har NTSC ca 480 synliga bildlinjer, och PAL har 576 synliga bildlinjer. Vissa menar att vi nu ligger långt efter USA, men det handlar snarare om att USA för första gången på väldigt många år kommit ikapp oss när det gäller bildkvalitet.
 10. Finns det någon speciell anledning till att "Göteborgs mini-hotel" inte är med i listan över rekommenderade vandrarhem? Det verkar ju ligga närmare Draken än något annat vandrarhem.
 11. Mitt professionella yrke är programmering och elektronikkonstruktion av inbyggda system. Som hobby sysslar jag med elektronikkonstruktion, programmering och släktforskning. Man kan nog säga att mina hobbys och mitt yrke överlappar en del, men det är ju bara trevligt.
 12. Folk med hemligt nummer lär ju också hamna utanför statistiken.
 13. Jo, jag har också sett det konstiga sambandet. I de senaste (mer officiella) undersökningarna är det ju mer eller mindre dött lopp, och sossarna brukar ju vara väldigt duktiga på att vinna val. Dessutom har det ju kommit fram att undersökningarna gynnar det blå blocket eftersom de endast inkluderar personer som har en egen fast telefon. Ungdomar som bor kvar hemma har ingen, och de som flyttat hemifrån nöjer sig ofta med en mobiltelefon. De grupper som ej har egen fast telefon är sannolikt mer rödgröna än blå.
 14. Vem ligger bakom den undersökningen??? Om det skulle ske så borde det vara en av de största val-skrällarna i modern tid, och inte speciellt trolig...? Ta en titt högst upp i denna tråd Har dock halkat ner till 27% nu... Tydligen inte så många moderater bland trekkers. Ganska så naturligt då marknadsekonomin sedan länge är helt avskaffad inom federationen. Utökad, moderniserad och miljövänligare kollektivtrafik är en stor del av lösningen på både oljeberoendet och växthuseffekten. Något som vore väldigt intressant vore att bygga ut maglev i stil med Transrapid. Det behöver inte vara så värst finmaskigt till en början, bara nordiska triangeln (Köpenhamn/Malmö Göteborg/Oslo Stockholm) skulle göra mycket. Anslutningar kan tills vidare skötas med befintliga konventionella tåg. Maglev drar mindre energi och är mycket tystare än vanliga tåg vid samma hastighet. Det sliter ej på rälsen, kan köras förarlöst, och det går i 500km/h. (X2000 kör i 200km/h) Jag tror att propellerplan går i ca 500km/h, och jetplan ligger väl nånstans kring 800-900km/h? Med incheckning på snart en timme innan flyget avgår och tidsödande taxi/buss/tåg-ankytningar ut till själva flygplatsen så blir maglev alltså snabbare än flyget på allt utom de allra längsta sträckorna. Flyget råkar stå för en stor del av oljekonsumptionen. Med ett utbyggt transrapidnät kan man nästan lägga ner inrikesflyget. Och med så effektiv kollektivtrafik blir inte bilen heller så värst attraktiv för längre resor. Dessutom vill jag minnas att någon form av kollektivtrafik i stil med maglev verkar vara ganska så väl utbyggd på många planeter i star trek :P
 15. mp är ej för en höjning av bensinskatten i dagsläget då priset redan är högt. i övrigt går mps politik vanligtvis ut på skatteväxling. höjer man en skatt på något miljöfarligt så sänker man samtidigt en annan skatt så att låginkomsttagare ej drabbas ekonomiskt.
 16. Senaste undersökningen visar att miljöpartiet kommer att få 33% i valet 2006 Miljöpartiet driver för det mesta en vettig och kreativ politik.
 17. Precis som Corny säger så är kvaliteten på originalrullarna av TOS fullt tillräcklig för HD. TOS ligger på film som i sig har mycket hög upplösning. Begränsningen ligger inte i originalfilmen, utan i de begränsningar som distributionsmediumen VHS och DVD hittills har satt. Tyvärr är situationen lite värre för TNG/DS9/VOY då de serierna tydligen inte ligger på film, utan på band med betydligt lägre upplösning. Risken finns dock att man i HD-versionen av TOS kan se att knappar och så vidare på enterprise egentligen är fastklistrade vingummin
 18. webhallen.com och cdon.com har dom för 399:- /st www.prisjakt.nu är ett bra ställe om man vill hitta lägsta möjliga pris på en vara.
 19. Inte för att det hör till ämnet. Men ditt namn har ett väldig bra fabrikat. Gissar att du kör med superobjektiv och 20MP i kameran. Det kommer från "Lord Nikon" i filmen "Hackers" från 1995. Min kamera är faktiskt bara på 4MP och av märket Canon.
 20. Ah! Jodå, bekräftelse ska jag nog ha fått.
 21. Ok. Hur funkar det för oss som köpt biljetter för hela helgen? Kommer det någon form av biljett i brevlådan, eller går man på medlemsnummer?
 22. "The Experience" verkar ha rätt klent sortiment. Bara två TOS-uniformer och en enklare TNG-uniform. Jag själv är mer ute efter den modernare svarta DS9/VOY uniformen med färgat axelparti. "Kronos one" har uniformen i två utföranden. En billigare "Standard" variant, och en dyrare "Deluxe". De kostar £25 vs. £40. Den dyrare har axelvaddar, resår i midjan och är tillverkad av ett annat material. Är det någon som vet hur den dyrare ser ut och känns i verkligheten? Är den bättre än standardvarianten, och är den värd de extra pengarna?
 23. Jo, visst ligger det i fel avdelning. Jag la faktiskt aldrig märke till i vilken avdelning tråden låg eftersom jag hittade den via sökfunktionen. Egentligen var det väl den här tråden som spårade ur ett tag. Jag startar en ny under quarks.
×
×
 • Create New...