Jump to content

zulan

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

About zulan

 • Birthday 05/29/1985

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Hässleholm

zulan's Achievements

Kadett 4:e året

Kadett 4:e året (4/15)

0

Reputation

 1. Så vitt jag förstår är det väl bara olika utseende på boxarna. Personligen gillar jag verkligen de gamla boxarna men de var snuskigt dyra att köpa, trevligt att det äntligen finns billigare versioner att köpa av serien.
 2. zulan

  Doctor Who

  Jag blev inte direkt imponerad av det första avsnittet. Ganska löjligt och barnsligt fick jag som första intryck. Får väl ändå ge det en chans innan jag helt och hållet förkastar serien.
 3. Trevligt att de äntligen börjar fatta att 900 kr är för mycket för en säsong. Dock är det synd att de inte kan behålla de gamla boxarna, klart snyggare i hyllan tycker jag.
 4. De skulle alldeles säkerligen hålla på det om det är nära i tiden tills de arbetat ut nåt sätt att stoppa den på. Lite längre fram i tiden hade de säkerligen gått ut med det tidigare. Läste i papperstidningen Aftonbladet i går om detta. Det som var intressant var bilden de hade valt för att illustrera en kollision. Bilden föreställer en planet som blir träffad av en nästan lika stor planet vilket snarare föreställer den teori man har om hur månen skapades när en annan planet kolliderade med jorden än att jorden blir träffad av en 150 m i diameter stor asteroid.
 5. För att yttligare klarlägga... Det finns två Battlestar Galactica med samma namn. Vet ingen om versionen från 70-talet, men såvitt jag förstått så utspelar sig den nya versionen EFTER den första, det är alltså en fortsättning, och inte en remake. Om de ville göra det lättare hade de kunnat kalla det BG - The Next Generation. "Miniserien" är i grund och botten ingen miniserie eftersom den inte är självständig från övriga serien, utan den är bara en jävligt långt pilotavsnitt på ren svenska. Den vanliga serien med normala 45-minutersavsnitt börjar precis där "miniserien" slutar, det är en direkt fortsättning. Enligt http://www.imdb.com/title/tt0076984/ handlar orginalserien om följande: "The last major Colonial fighter carrier leads a makeshift fleet of human refugees on a desperate search for the legendary planet Earth.". Med andra ord exakt samma sak som dagens Battlestar Galactica. Det är alltså en remake och inte en fortsättning. Du kan ju också se att det är samma karaktärer i orginalserien som i remaken även fast vissa har blivit kvinnor istället för män. Angående miniserie eller inte tar jag än en gång hjälp av imdb som kallar den för "mini", http://www.imdb.com/title/tt0314979/ .
 6. Det hela är inte så avancerat egentligen. Serien är en ny variant av en serie med samma namn från slutet av 70-talet. Först gjorde man miniserien på dryga 3 timmar. Efter det har det följt en vanlig serie som nu är inne på sin tredje säsong. Antagligen är det miniserien de kommer visa nu. Synd att Kanal 5 kommer visa den mitt i natten bara, det är en bra serie som fler borde se tycker jag.
 7. Man måste nästan se hela serien för att kunna uppskatta hela konflikten fullt ut. Startar i säsong 3 skulle man väl kunna säga och trappas upp mer och mer under seriens gång.
 8. Hörde på nyhetsmorgon igår efter intervjun med Fuglesang att även TV4 skulle direktsända. Trevligt att svensk TV uppmärksammar en så pass historisk händelse som förste skandinaven i rymden.
 9. Nu när vi ändå är inne på TOS-citat passar jag på att fråga. Hur är det med det klassiska "Beam me up Scotty"? Jag vill minnas att jag läst/hört nån stans att Kirk aldrig sa exakt så under seriens gång. Stämmer detta vekligen?
 10. På första blev jag Worf, vet inte vad det stod för text för jag stängde innan jag orkat läsa klart :P Det skumma var att jag på nästan alla sidor fick exakt tio poäng så var lite osäker på vad jag skulle trycka men valde över tio. På det andra testet blev jag Picard.
 11. Det är verkligen på tiden att det kom en release med vettiga priser. De gamla kostade ju en halv förmögenhet. Dock var de gamla boxarna snyggare än de nya så lite valuta fick man ju för de extra pengarna trots allt :P
 12. Precis som Kai Dukat skriver framkommer det i By Inferno's Light (eller kanske redan i In Purgatory's Shadow) att Garak är son till Enabra Tain.
 13. Samma svar som många andra serier antar jag, få tittare. Ren spekulation från min sida iofs men långt ifrån osannolikt. Ta bara komediserien Arrested Development som exempel. Underbar serie som har 9.7 i betyg på imdb. I slutändan är det ju trots allt antalet tittare som avgör.
 14. Jag har iofs bara sett Yesterdays Enterprise en gång men tyckte att avsnittet var långtråkigt och rent av dåligt. Minns inte så noga detaljer om varför jag tyckte så dock, får kanske se om det och ge det en ny chans... Vad är det så många tycker är så fantastiskt med det avsnittet egentligen?
 15. Värt att notera är att boxen inte släpps förrän slutet av augusti. Måste dock erkänna att lite sugen blev man allt. Första filmen är ju trots allt rikitgt bra och även de andra två har sina ljusglimtar även om datoranimationerna fick gå före så mycket annat. EDIT Kollade lite snabbt på CDON också. De har samma box för 169 och jag hittade även denna med tio skivor, dock norskt omslag men det kanske inte är hela världen. Är man student har man dessutom gratis frakt från CDON.
×
×
 • Create New...