Jump to content

zulan

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by zulan

 1. Så vitt jag förstår är det väl bara olika utseende på boxarna. Personligen gillar jag verkligen de gamla boxarna men de var snuskigt dyra att köpa, trevligt att det äntligen finns billigare versioner att köpa av serien.
 2. zulan

  Doctor Who

  Jag blev inte direkt imponerad av det första avsnittet. Ganska löjligt och barnsligt fick jag som första intryck. Får väl ändå ge det en chans innan jag helt och hållet förkastar serien.
 3. Trevligt att de äntligen börjar fatta att 900 kr är för mycket för en säsong. Dock är det synd att de inte kan behålla de gamla boxarna, klart snyggare i hyllan tycker jag.
 4. De skulle alldeles säkerligen hålla på det om det är nära i tiden tills de arbetat ut nåt sätt att stoppa den på. Lite längre fram i tiden hade de säkerligen gått ut med det tidigare. Läste i papperstidningen Aftonbladet i går om detta. Det som var intressant var bilden de hade valt för att illustrera en kollision. Bilden föreställer en planet som blir träffad av en nästan lika stor planet vilket snarare föreställer den teori man har om hur månen skapades när en annan planet kolliderade med jorden än att jorden blir träffad av en 150 m i diameter stor asteroid.
 5. För att yttligare klarlägga... Det finns två Battlestar Galactica med samma namn. Vet ingen om versionen från 70-talet, men såvitt jag förstått så utspelar sig den nya versionen EFTER den första, det är alltså en fortsättning, och inte en remake. Om de ville göra det lättare hade de kunnat kalla det BG - The Next Generation. "Miniserien" är i grund och botten ingen miniserie eftersom den inte är självständig från övriga serien, utan den är bara en jävligt långt pilotavsnitt på ren svenska. Den vanliga serien med normala 45-minutersavsnitt börjar precis där "miniserien" slutar, det är en direkt fortsättning. Enligt http://www.imdb.com/title/tt0076984/ handlar orginalserien om följande: "The last major Colonial fighter carrier leads a makeshift fleet of human refugees on a desperate search for the legendary planet Earth.". Med andra ord exakt samma sak som dagens Battlestar Galactica. Det är alltså en remake och inte en fortsättning. Du kan ju också se att det är samma karaktärer i orginalserien som i remaken även fast vissa har blivit kvinnor istället för män. Angående miniserie eller inte tar jag än en gång hjälp av imdb som kallar den för "mini", http://www.imdb.com/title/tt0314979/ .
 6. Det hela är inte så avancerat egentligen. Serien är en ny variant av en serie med samma namn från slutet av 70-talet. Först gjorde man miniserien på dryga 3 timmar. Efter det har det följt en vanlig serie som nu är inne på sin tredje säsong. Antagligen är det miniserien de kommer visa nu. Synd att Kanal 5 kommer visa den mitt i natten bara, det är en bra serie som fler borde se tycker jag.
 7. Man måste nästan se hela serien för att kunna uppskatta hela konflikten fullt ut. Startar i säsong 3 skulle man väl kunna säga och trappas upp mer och mer under seriens gång.
 8. Hörde på nyhetsmorgon igår efter intervjun med Fuglesang att även TV4 skulle direktsända. Trevligt att svensk TV uppmärksammar en så pass historisk händelse som förste skandinaven i rymden.
 9. Nu när vi ändå är inne på TOS-citat passar jag på att fråga. Hur är det med det klassiska "Beam me up Scotty"? Jag vill minnas att jag läst/hört nån stans att Kirk aldrig sa exakt så under seriens gång. Stämmer detta vekligen?
 10. På första blev jag Worf, vet inte vad det stod för text för jag stängde innan jag orkat läsa klart :P Det skumma var att jag på nästan alla sidor fick exakt tio poäng så var lite osäker på vad jag skulle trycka men valde över tio. På det andra testet blev jag Picard.
 11. Det är verkligen på tiden att det kom en release med vettiga priser. De gamla kostade ju en halv förmögenhet. Dock var de gamla boxarna snyggare än de nya så lite valuta fick man ju för de extra pengarna trots allt :P
 12. Precis som Kai Dukat skriver framkommer det i By Inferno's Light (eller kanske redan i In Purgatory's Shadow) att Garak är son till Enabra Tain.
 13. Samma svar som många andra serier antar jag, få tittare. Ren spekulation från min sida iofs men långt ifrån osannolikt. Ta bara komediserien Arrested Development som exempel. Underbar serie som har 9.7 i betyg på imdb. I slutändan är det ju trots allt antalet tittare som avgör.
 14. Jag har iofs bara sett Yesterdays Enterprise en gång men tyckte att avsnittet var långtråkigt och rent av dåligt. Minns inte så noga detaljer om varför jag tyckte så dock, får kanske se om det och ge det en ny chans... Vad är det så många tycker är så fantastiskt med det avsnittet egentligen?
 15. Värt att notera är att boxen inte släpps förrän slutet av augusti. Måste dock erkänna att lite sugen blev man allt. Första filmen är ju trots allt rikitgt bra och även de andra två har sina ljusglimtar även om datoranimationerna fick gå före så mycket annat. EDIT Kollade lite snabbt på CDON också. De har samma box för 169 och jag hittade även denna med tio skivor, dock norskt omslag men det kanske inte är hela världen. Är man student har man dessutom gratis frakt från CDON.
 16. Hmm, så här på rak arm kommer jag på 4.3 Brothers och 6.26 Descent part I och 7.1 Descent part II.
 17. Från http://lexikon.nada.kth.se/sve-eng.shtml
 18. Läste i "någon tidning" (kanske Aftonbladet eller liknande, minns ej) för ett tag sen att Matt Damon kommer att spela Kirk. Jag fattade det som att det var klart att han kommer göra rollen. Så även om han passar som Kirk eller ej är det med stor sannolikhet honom vi får se.
 19. Om de träffas i Voyager kan jag inte svara på. Däremot så träffas de aldrig i något DS9-avsnitt, det är jag 100% säker på.
 20. Jag tyckte alla säsongerna av DS9 var bra. Visst är det lite segt i början och blir inte riktigt bra förrän mot slutet. DS9 är dock min favorit-ST-serie så kan inte annat än rekommendera den.
 21. Bra att de har vettiga priser på den här utgåvan åtminstone. Tycker dock de gamla boxarna är snyggare och är glad att jag har dem redan. Synd att man lade ut nästan 1000 spänn per box :P
 22. Kolla Presstop eller vad nu den här tidningskedjan heter, dom brukar ha mycket tidningar. Annars får du väl bita i det sura äpplet och beställa... J. Adress till sidan: http://www.press-stop.se/kiosken/
 23. Tack för tipset även om jag redan har alla TNG-boxarna. Någon som har koll på varför boxarna måste vara så dyra som de är i vanliga fall? Om man jämför med vad andra serier kostar så är det ju halva priset mot Star Trek.
 24. Skumt att de skjuter upp den så många gånger. Den finns tydligen redan ute bland annat i England så man undrar ju varför det dröjer så länge. Att skjuta upp det från mars till MAJ är ju helt sjukt. Hur kan man missa ett släpp av en DVD-box så pass mycket? Jag skulle bra gärna vilja veta vad de har för anledning.
×
×
 • Create New...