Jump to content

zulan

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by zulan

 1. De skulle alldeles säkerligen hålla på det om det är nära i tiden tills de arbetat ut nåt sätt att stoppa den på. Lite längre fram i tiden hade de säkerligen gått ut med det tidigare. Läste i papperstidningen Aftonbladet i går om detta. Det som var intressant var bilden de hade valt för att illustrera en kollision. Bilden föreställer en planet som blir träffad av en nästan lika stor planet vilket snarare föreställer den teori man har om hur månen skapades när en annan planet kolliderade med jorden än att jorden blir träffad av en 150 m i diameter stor asteroid.

 2. Det hela är inte så avancerat egentligen. Serien är en ny variant av en serie med samma namn från slutet av 70-talet. Först gjorde man miniserien på dryga 3 timmar. Efter det har det följt en vanlig serie som nu är inne på sin tredje säsong. Antagligen är det miniserien de kommer visa nu. Synd att Kanal 5 kommer visa den mitt i natten bara, det är en bra serie som fler borde se tycker jag.

  För att yttligare klarlägga... Det finns två Battlestar Galactica med samma namn. Vet ingen om versionen från 70-talet, men såvitt jag förstått så utspelar sig den nya versionen EFTER den första, det är alltså en fortsättning, och inte en remake. Om de ville göra det lättare hade de kunnat kalla det BG - The Next Generation. :w00t:

  "Miniserien" är i grund och botten ingen miniserie eftersom den inte är självständig från övriga serien, utan den är bara en jävligt långt pilotavsnitt på ren svenska. Den vanliga serien med normala 45-minutersavsnitt börjar precis där "miniserien" slutar, det är en direkt fortsättning.

  Enligt http://www.imdb.com/title/tt0076984/ handlar orginalserien om följande: "The last major Colonial fighter carrier leads a makeshift fleet of human refugees on a desperate search for the legendary planet Earth.". Med andra ord exakt samma sak som dagens Battlestar Galactica. Det är alltså en remake och inte en fortsättning. Du kan ju också se att det är samma karaktärer i orginalserien som i remaken även fast vissa har blivit kvinnor istället för män. Angående miniserie eller inte tar jag än en gång hjälp av imdb som kallar den för "mini", http://www.imdb.com/title/tt0314979/ .

 3. Det hela är inte så avancerat egentligen. Serien är en ny variant av en serie med samma namn från slutet av 70-talet. Först gjorde man miniserien på dryga 3 timmar. Efter det har det följt en vanlig serie som nu är inne på sin tredje säsong. Antagligen är det miniserien de kommer visa nu. Synd att Kanal 5 kommer visa den mitt i natten bara, det är en bra serie som fler borde se tycker jag.

 4. Samma svar som många andra serier antar jag, få tittare. Ren spekulation från min sida iofs men långt ifrån osannolikt. Ta bara komediserien Arrested Development som exempel. Underbar serie som har 9.7 i betyg på imdb. I slutändan är det ju trots allt antalet tittare som avgör.

 5. Jag har iofs bara sett Yesterdays Enterprise en gång men tyckte att avsnittet var långtråkigt och rent av dåligt. Minns inte så noga detaljer om varför jag tyckte så dock, får kanske se om det och ge det en ny chans...

  Vad är det så många tycker är så fantastiskt med det avsnittet egentligen?

 6. Värt att notera är att boxen inte släpps förrän slutet av augusti. Måste dock erkänna att lite sugen blev man allt. Första filmen är ju trots allt rikitgt bra och även de andra två har sina ljusglimtar även om datoranimationerna fick gå före så mycket annat.

  EDIT

  Kollade lite snabbt på CDON också. De har samma box för 169 och jag hittade även denna med tio skivor, dock norskt omslag men det kanske inte är hela världen. Är man student har man dessutom gratis frakt från CDON.

 7. Från http://lexikon.nada.kth.se/sve-eng.shtml

  Engelskt uppslagsord

  announce

  Svensk översättning

  kungöra, meddela offentligt (verb; transitivt)

  Exempel

  * we're about to announce our engagement---vi står i begrepp att kungöra vår förlovning

  Engelskt uppslagsord

  announce

  Svensk översättning

  tillkännage, meddela, anmäla (verb; transitivt)

  Exempel

  * they're about to announce the winner---de skall precis tillkännage vinnaren

  Engelskt uppslagsord

  announce

  Svensk översättning

  {i radio eller TV} vara programpresentatör, tjänstgöra som hallåa, påannonsera (verb; transitivt)

 8. Läste i "någon tidning" (kanske Aftonbladet eller liknande, minns ej) för ett tag sen att Matt Damon kommer att spela Kirk. Jag fattade det som att det var klart att han kommer göra rollen. Så även om han passar som Kirk eller ej är det med stor sannolikhet honom vi får se.

 9. Om valet är mellan Enterprise och Deep Space Nine rekommenderar jag den förra. Av de fyra säsongerna ENT tycker jag de första två och den sista är bra (och den tredje okej men inget speciellt) medans av de sju säsongerna DS9 så är de sista tre värda pengarna och de första fyra mest något att genomlida.

  Jag tyckte alla säsongerna av DS9 var bra. Visst är det lite segt i början och blir inte riktigt bra förrän mot slutet. DS9 är dock min favorit-ST-serie så kan inte annat än rekommendera den.

 10. Skumt att de skjuter upp den så många gånger. Den finns tydligen redan ute bland annat i England så man undrar ju varför det dröjer så länge. Att skjuta upp det från mars till MAJ är ju helt sjukt. Hur kan man missa ett släpp av en DVD-box så pass mycket? Jag skulle bra gärna vilja veta vad de har för anledning.

×
×
 • Create New...