Jump to content

Vorik

Stjärnflottan
 • Posts

  522
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • Kön
  Säger inte

Vorik's Achievements

Örlogskapten

Örlogskapten (8/15)

0

Reputation

 1. Jag gjorde ungefär samma sak som dig. Dvs först så såg jag filmen och jag vill minnas att jag tyckte att den var bra redan då. Sedan blev jag nyfiken på tv-serien och jag såg den ett tag efter att jag hade sett filmen och sedan såg jag om filmen efter det sista avsnittet och då fick filmen ett mervärde. Så här med facit i handen så är det verkligen synd att Firefly inte fick ett längre liv. Men kombinationen Whedon och Fox är inte speciellt bra har vi ju fått erfara. Annars så är ju Firefly en riktigt härlig mix av western och SF och som även är ett bevis på att det inte är en så konstigt kombination som det låter. Nu är det här lite OT, men jag blir lite sugen på att utforska den kombinationen fler gånger och filmen Cowboys & Aliens kanske kan bli något.
 2. Inatt så såg jag färdigt på Lost. Vilken underbar resa som det har varit. Det var bara något tillfälligt som gjorde att jag tappade sugen då jag följde serien i TV4´s tempo. Jag rankar den, tillsammans med en handfull andra tv-serier, som något av det absolut bästa som jag har sett. Alla kategorier. Jag tycker att slutet var väldigt bra och passande. Jag var själv inne på det under första säsongen och jag ändrade aldrig uppfattning. Jag är glad att det blev det här slutet och inte något av alla andr teorier som kom och gick under seriens gång. I sin helhet är serien makalöst bra när det kommer till handling, karaktärer, kontinuitet, samt hela produktionen när det gäller skådespelare, regissörer, manusförfattare, mfl. Jag kanske inte fick svar på alla mina frågor, men det behöver inte betyda att det är något negativt. Många gånger är det mer intressant att få tänka ut ett svar själv. Och visst var det lite ojämnt ibland, sett till karaktärer och delar av handlingen. Men den här serien har en väldigt hög lägsta nivå, så till och med när man ser dom lite sämre bitarna så är det oftast väldigt bra. Nu ska jag låta Lost få sjunka in ordentligt och bara njuta.
 3. Inatt såg jag färdigt på säsong 4. En bra säsong, även om det är en av dom svagare. Jag hade inga problem med resterande av säsong 3 från det avsnittet där jag gav upp förra gången och framåt. Jag tror att jag helt enkelt var trött på att följa serien i TV4´s tempo då det begav sig och på så sätt tappade lusten att följa den då. Handlingen i serien är fortsatt bra och karaktärerna är lika intressanta nu som dom alltid har varit. Dom jag tycker minst om är Michael och Walt. Dom har förvisso en del i den stora handlingen men deras livsöde engagerar inte alls lika mycket som dom andra gör. Dom känns snarare överflödiga. Lite senare ska jag börja se på säsong 5.
 4. Vorik

  Saw-filmerna

  Så lite så. Men ett varningens finger bara, då filmerna är rätt extrema.
 5. Där jag bor tar man 20:- men det tycker jag är helt acceptabelt. Jag skall försöka ha ditt tips i minnet när jag blir sugen på att läsa någon Star Trek realaterad litteratur framöver.
 6. Vorik

  Saw-filmerna

  Det görs ju film även utanför Hollywood-fabrikens "trygga" stängsel. ;) Jag kan räkna upp en massa filmer som är mer våldsamma än Saw-filmerna. En av dom mest sjukaste filmerna som jag har sett är nog Ichi the Killer från japan. Utstuderat våld mot kvinnor medans dom blir våldtagna är inte direkt vad jag vill se. Även många tortyrliknande scener. En annan film i samma anda är Grotesque. Också den från japan. Amerikanerna är inte sämre dom heller. Hostel-filmerna tycker jag är betydligt mer våldsamma än Saw-filmerna. Sedan finns det ju våldsamma filmer där man mer pratar om det psykiska våldet snarare än det fysiska och där står Eden Lake ut. Den till skillnad från flera andra filmer är riktigt bra och tänkvärd för att den är så realistisk och bjuder in till diskussion. Många andra filmer inom genren vill bara provocera och chockera och blir bara visuellt fluff. Men som sagt, det finns så många filmer som jag tycker mer våldsamma än Saw-filmerna att det bara blir trist att läsa mig rada upp listor med en massa filmtitlar. Men där är några förslag iaf.
 7. Vorik

  Saw-filmerna

  Jag har inga problem med våldet i filmerna. Jag har sett betydligt värre saker under årens lopp. Men så är inte det något som jag lägger fokus på. Fällorna är bara en del och jag finner handlingen och karaktärerna som det huvudsakliga syftet till varför jag tycker om filmerna så mycket. Man skulle kunna tona ner våldet mycket och fortfarande behålla det som är bra med filmerna. Jag ska väl sätta mig och se om filmerna lagom tills att del 7 släpps på dvd. Den motiverar inte ett biobesök bara för att den är i 3D. Iofs är det ingen av dom andra som har gjort det heller, då jag sällan går på bio.
 8. Kul att vi alla har våran personliga smak. Jag är i allra högsta grad uppväxt med "videovåldet" och tiden då man hyrde en moviebox och ett gäng oklippta skräckfilmer från bolag som Video Invest och Walthers Video, eller sökte sig till andra generationens kopior av filmer från andra länder. Ofta med en tillhörande textremsa på främmande språk. ;) Hills Have Eyes remaken är en av ytterst få remakes som jag gillar riktigt mycket. Jag tycker den var väldigt bra gjord, dom lyckades göra den riktigt kuslig till skillnad från originalet. Jag har sett många remakes genom åren men det är nog på sin höjd en handfull som jag faktiskt tycker är bättre än originalet. Det säger rätt mycket om själva trenden och hur pass bra jag tycker att Alexandre Ajas film är.
 9. Tack för alla tipsen. Då får jag se till att dra ihop ett litet gäng avsnitt och se nu i efterhand. Hade inte tid att göra det då det officiellt var Halloween.
 10. Jag skulle vilja se originalserien och jag har planer på att köpa den där fina boxen som samlar hela den kompletta serien, någon gång framöver. Det kan var av intresse att få se vad det var som en gång blev startskottet på det som sedan blev BSG á la 2004 och framåt.
 11. Det är mycket behagligare att se på en tv-serie i sitt eget tempo. Vilket är lite lustigt för jag minns tiden då jag t.ex. följde VOY för allra första gången och såg den på SVT. Där fick man ett avsnitt i veckan, ibland var det uppehåll för andra sädningar och för att inte tala om att vi fick säsongsavslutningar på uppemot ett halvår eller mer. Men då tyckte jag att det var helt okej. Det är väl för att vi hela tiden rör oss framåt och hittar nya vanor (och ovanor) samt får mer valfrihet i hur vi t.ex. vill se en film eller tv-serie. Hittills är jag riktigt nöjd. Men jag har bara sett fram till avsnitt 17 "Lockdown" i säsong 2 än så länge. Den största utmaningen kommer ungefär där jag övergav serien förra gången. Hur kommer jag att se på dom avsnitten nu när jag har alla avsnitt innan någorlunda färskt i minnet och kommer jag att tycka att fortsättningen är bättre än vad jag tyckte det. Det blir spännande att se. Hittills är det en riktigt bra serien och allt är precis lika bra som jag minns. Den intressantan handlingen som löper på mer än ett plan, dom mångbottnade karaktärerna där man i praktiken tycker om alla. Den här serien har så mycket att man nästan baxnar.
 12. Jag tycker att slutet på VOY är helt okej. Det var ett ganska väntat slut utan några större överraskningar, men som trots allt är välgjord och ett bra avslut. Mina invändningar mot VOY på slutet var att man hade så brottom med att knyta ihop allt att en hel del blev lidande av det. Men man kan inte få allt.
 13. Trevligt. Då ser jag/vi fram emot att få ta del av den när den är färdig. :9
 14. Vorik

  Saw-filmerna

  Jag tycker att alla filmerna inom franchiset är bra på sitt sätt. Den röda tråden som löper genom filmerna är riktigt intressant och många gånger väldigt bra utfört. Själv har jag hoppar jag över film 7 i 3D då jag heller ser den på vanligt vis som med alla andra.
 15. Jag håller med dig i det som du skriver om avsnitten. På tal om Star Trek och Halloween så lyfte jag en äldre tråd som jag startade för några år sedan och som du kanske kan titta in i om du har tips på bra avsnitt av tv-serierna som man kan se när det är Halloween.
×
×
 • Create New...