Jump to content

Andy79

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

About Andy79

 • Birthday 03/03/1979

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://

Profilinformation

 • Plats
  Stockholm
 • Intressen
  Star Trek i alla dess former, framför allt Enterprise då!

Andy79's Achievements

Kadett 3:e året

Kadett 3:e året (3/15)

0

Reputation

 1. Nu verkar det onekligen ändå som att säsong 4 äntligen släppts, finns både på Discshop och Boxman idag, som man väntat! Var några månader sen jag såg klart 3:e säsongen, minns knappt vad det hela gick ut på :blink: Trevligt, hur som helst!!
 2. Ja, det är verkligen synd! Själv får man vänta till slutet på maj för att se sista säsongen, om den nu verkligen kommer då d.v.s. Kommer verkligen sakna Phlox lustigheter, T'Pol:s utforskande av diverse mänskliga beteenden och den allmänna stämningen i serien, däribland lite mer *****r anamma.
 3. Jag ser också gärna att kampen fortsätter, men ska man vara realistisk finns det nog inte mycket att uppnå med det, speciellt med all denna tid som förflutit sedan beslutet att lägga ned.
 4. Perfekt! :arg: Vad skyller dom på? Kanske kommer lagom till snön börjar falla igen i november/december då...
 5. Om jag förstått saken rätt skulle säsong 4 av Enterprise släppts nu i dagarna egentligen, men blivit uppskjuten till maj. Personlig katastrof här då jag precis är igång med de sista discarna av säsong 3. Kan man lita på att dom verkligen kommer i maj nu? Brukar det bli uppskjutet så här?
 6. Skulle vara utomordentligt trevligt, men frågan är om det finns en tillräckligt stor skara anhängare av den genren i Sverige? En programidé kunde vara att låta Kristina Lugn läsa högt ur diverse ST-böcker en timme en gång i veckan
 7. Jag ser att Jolene Blalock har gästspelat i ett par avsnitt av Stargate, kul. Bara det är ett starkt skäl till att titta närmare på den serien! Ni, och andra recensioner jag läst, har övertygat mig - Babylon 5 måste jag definitivt titta närmare på. Njöt mig igenom första discen av säsong 3 av Enterprise idag. Jag vet att många inbitna ST-fans har lite svårt för ENT, speciellt desto längre serien går, men jag tycker verkligen det är ruggigt bra! Kan inte minnas att någon annan ST-serie fängslat mig på riktigt samma sätt. Just typiskt att just den serien skulle bli så kortlivad :arg: Tack för alla tips!
 8. I Enterprise finns ett avsnitt där besättningen beskylls för att ligga bakom ödeläggelsen av en hel planet och dess innevånare. Efter utredning kom det fram att det inte var besättningens fel, som mycket tydde på från början, utan en främmande ras inblandning. Det är det enda liknande jag kan komma på i Enterprise, iofs har jag bara sett de två första säsongerna..
 9. Dom glömde jag att nämna, men visst har jag sett dem alla, flera ggr. Går ju rykten om en ny film snart, var ett tag sen sen sist så det skulle inte sitta helt fel. Läste en recension av B5 på DVD Forum där recensenten var i det närmaste lyrisk över serien (länk).
 10. Tackar för tipsen, Trolsk och everybodyknows! Har läst på, och det verkar onekligen som att B5 är något man inte bör missa. Har en del att se fram emot med andra ord, frågan är bara om det når upp till ST-nivå. Minns att jag totalignorerade serien när den gick på Kanal 5 för några år sen och avfärdade det utan att egentligen se efter vad det var. Dessutom måste det till något alldeles extra om man ska vara otrogen mot ST!
 11. Ser att det även finns några B5-filmer och rekommendationer att man bör sett vissa av dessa innan man fortsätter med själva serien. Trolsk, vad tycker du?
 12. Låter bra! Ska definitivt kolla in det då, men Babylon 5 verkar inte vara något man kan hyra? Trevlig avatar du har där förresten, Trolsk ;)
 13. På ett sätt kastar väl Archer sten i glashus här, för precis som någon poängterade har han själv för vana att göra lite som han vill när han ser något han inte gillar. Men jag tycker det var helt rätt agerat, trots att det blev som det blev. Många raser som Enterprise stöter på har strikta kulturer och det är nog ingen bra idé att börja ifrågasätta dem det första man gör, även om det kan vara totalt snedvridet sett med mänskliga ögon.
 14. Hej, Inom kort kommer jag, efter att regelbundet ha tittat igenom TNG, DS9, Voyager och Enterprise, antagligen att drabbas av svår ST-abstinens. Vad gör man? Det finns ju en del andra bra sci-fi serier där ute, men vilken skulle ni rekommendera, som är närmast besläktad med ST så att säga? Har hört en del positivt om Babylon 5 men aldrig gett den en riktig chans. Borde man det? Andreas
 15. Mors! Ytterligare en nykomling då. Andreas heter jag, snart 27 år gammal från Stockholm. Har tittat på Star Trek av och till under min uppväxt. Det var farsgubben som introducerade mig för TOS när jag var mindre, och på den vägen är det. Han satt själv som ung i Italien (dubbat! *rysa*) och tittade. Ska jag vara ärlig fastnade jag väl aldrig riktigt 100% för TOS, men sen kom TNG och då blev det genast bättre för min egen del Har spenderat de senaste månaderna, eller snarare dryga året (eller mer?), med att titta igenom hela TNG, DS9, Voyager och ska nu strax börja med säsong 3 av Enterprise. Tack för det Boxman Enterprise var väldigt svårt att ta till sig först, tog några avsnitt, eller snarare hela första säsongen, innan det kändes riktigt rätt. Nu är det snarare så att det är min personliga favoritserie. Fruktansvärt synd att det bara blev fyra säsonger Bara ledmotivet var något av en utmaning, visste inte riktigt vad jag skulle tro först, men nu sitter den där och känns riktigt bra. Verkligen superbra serie! Men jag bävar inför det oundvikliga -- när jag sett samtliga fyra säsonger av Enterprise och det inte finns något mer att se. ST har blivit en perfekt helggrej, brukar beställa hem en eller två discar från Boxman och spara till helgen och sen bara koppla av och njuta. Men sen då?!? PANIK! :knäpp: Har varit inne här några gånger och tittat lite, kul att stöta på andra svenska ST-fans! Andreas
×
×
 • Create New...