Jump to content

Suskiv

Stjärnflottan
 • Posts

  578
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Suskiv

 1. Jag är iaf tveksam till att de flesta skulle vara vegetarianer. För det första är inte människan som art bygd för att vara vegetarian. Vi kan tex inte syntetisera A-vitamin fullständigt ur betakaroten utan behöver äta animalier för att få i oss rätt mängder med A-vitamin. Vi kan heller inte syntetisera alla amninosyror. Det finns 20 aminosyror 10 av dem är essentiella och dem kan vi inte syntetisera själva. 9 av dem kan vi cyntentisera med hjälp av andra amniosyror. För att få i sig de 10 essentiella amninosyrorna måste vi äta animaler. * Aldrig någonsin under jorden utveckling som jägar/samlare så fanns det vegetarianer. * * Källa: Lars Wilsson Välfärdens Ohälsa Under århundradena som gått som måste ju människan ha fixat djurskötseln så att det går att sköta utan lidande för djuren. En så naturlig uppväxt och livsituation som möjligt med en snabb och smärtfri avlivning borde i star trek-tiden inte vara en omöjlighet. Hurvida alla äter replicerad mat eller inte är en stor fråga. Miles O'Brien säger ju att hans mamma alltid lagade mat "från grunden". Sisko odlar ju sina grönsaker själv för att kunna laga ordentlig mat och hans far som äger restaurangen sitter ju inte och replicerar mat. Klingons äter ju levande föda. Deras Rach (vet inte hur det stavas) är ju maskar och ferengis äter skalbaggar. Replicators kanske mest bara finns på rymdskepp. Kanske skulle det kunna motsvara dagens Nedfrysta färdigmat. Dvs det finns som alternariv men ingen vill frivilligt leva på det.
 2. Sambon gillar som tur sci fi och även om han inte anser att Star Trek tillhör toppenskicktet av sci fi så tittar han på det ibland. Babylon 5 gillar han skarpt. Sen har ju mitt intresse för Star Trek minskat med tiden. Känns som man inte riktigt hinner med just nu. Att se de avsnitt man redan sett känns som slöseri utan jag tittar då hellre på en för mig ny sci fi-serie. Men IOM att vi båda gillar sci fi så har vi faktist en hel del gemnsamt. Vill vi ta det lite lungt efter en hel dag så sätter vi gärna på ett avsnitt av nån sci fi serie. Även om det just nu blir mest CSI. Det här med olika intressen och smak handlar ju bara om att acceptera varandra. Sambon älskar skräkfilmer och själv kan jag knappt sova efter dem. Så kompromissen är att de "mindre läskiga" filmerna ser vi tillsammans och sen sover jag väldigt nära sambon (jag tror förövrigt inte han har nått emot det). De superläskiga filmerna typ Ringu och andra japanska skräckfilmer får han titta på själv. Då slipper jag bli livrädd. I gengäld slipper han se de "tjejfilmer" som jag vill se och han inte vill se. Ingen av oss har nått intresse av att se farmen, big brother och allt vad de nu heter. Inte kollar vi mycket på sport heller. Vid fotbolls WM (?) så såg vi en match och det var den där Sverige åkte ur.
 3. Suskiv

  Media

  Oj, på den nivån borde man ju veta lite mer om källhänvisning och verklligen kolla upp sina källor så att man vet att de är trovärdiga. Att man hämtar sina upggifter från bla susning.nu kan jag förstå att man gör på grundskolenivå.
 4. Tja jag gillade inte ens ettan så det är ju bara att gissa sig till vad jag tyckte om filmen. :sjuk: Ettan går ju iaf att se även om det inte är på långa vägar lika bra som boken, men tvåan var bara dålig. Känns som den tid man la ner för att kolla på eländest hade kunnat användas till nått b??ttre. filmen borde aldrig ha gjorts och jag kan inte förstå hur skådespelarna kunde tacka ja till ett så värelöst manus. De måsta ha fått bra betalt. Kanske var det till att få skådisar hela budgeten gick, för det kan ju knappats ha gått till produktionen.
 5. Helg? Vadå är inte alla dagar helger? Den enda skillnaden mellan vardag och helg är att på helgerna är sambon hemma och jag kan däremed slippa byta bajsblöjor. Drömtillvaron på helgen skulle vara. 1. Få sova hela natten och få vakna för att man själv sovit klart. 2. Frukost på sängen skulle inte vara helt fel. 3. Ett varmt bad utan att bli störd av barn och katter. Sambon kan däremot gärna göra sällskap. 4. En liten trevlig skogpromenad i höstsolen. osv osv. Den verkliga helgen är: 1. Upp nån gång mellan 4 och 6 på morgon eftersom dottern tycker att man sovit klart då. Såklart somnar hon om efter ca ½-1 timme men själv är man klarvaken. 2. Jag får själv laga frukost eftersom sambon fortfarande ligger och snarkar under täcket. Han vaknar lagom till att fukosten är framdukad. 3. Lagom tills att jag hinner kliva i duchen så vaknar dottern och tycker att hon ska bada. Jahapp då blir det morgondusch med skvättande smånbarn. Samtidigt står katterna utanför badrumsdörren och tycker att de måste ha mat just då. Såklart har de haft fri tillgång på mat under hela natten och morgonen. 4. Den härliga skogpromenaden uteblir eftersom regnet vräker ner. Istället fyller jag tvättmaskin, plockar leksaker och våttorkar alla golv. När kvällen väl kommer så sätter sig jag och sambon och tittar på lite "film" blir allt mellan Star Trek och CSI.
 6. Även jag hade lyckats missa det. Var och tittade på Day After Tomorrow (rekomenderas) och innan så visades trailern för I, Robot. Redan trailern gjorde mig besviken och jag lär nog inte lägga ut pengar för att sen den på bio utan väntar nog tills filmen kommer ut på hyrdvd.
 7. Det är det som är problemet med att ha en partner som inte fullt delar ens intresse. Jag har bara fått en Star Trek sak en gång. Det var filmern First Contact på DVD och den fick jag av syrran i julklapp.
 8. I det läget känner man sig väldigt bra. Måndagen efter känner man sig mindre bra när man kliver in på arbetsförmedlingen och inser att man är vuxen och utan jobb.
 9. Nej jag är 7 år äldre. Tog studenten 1999 från Naturvetenskapliga programmet. Kommer ihåg att vi skulle tälta i parken, men la ner det projektet pga spöregn. På morgonen hade vi sedvanlig champngefrukost i pyjamas. Det var 10 grader varmt ute. Men som tur så blev det varmare och vi fick vakert väder.
 10. Tyvärr blir det inget Swecon för min del. Fogarna skulle aldrig palla med det.
 11. Med seriös menade jag att vara som resten av befolkningen. Jag har inte titta på melodifestivalen på år och dar. Har helt enkelt inte brytt mig. Och det verkar som jag inte missat nått. Jag kollar inte ens på den svenska melodifestivalen.
 12. Jag hade för en gång skull tänkt vara seriös och titta på det. Det blev inte så. Jag började lyssna på första bidraget och sen bytte jag kanal det var så dåligt. Istället tittade jag på Mannen som kuden tala med hästar. Betydligt bättre.
 13. Det finns fler som gillar smallville än som gillar startrek och de som gillar båda v??ljer i vissa fall att istället se Smallville. Hur vida smallville är dålig eller inte kan jag inte uttala mig om eftersom jag inte sett den, men man måste ju tänka på att långt ifrån alla delar den smak som vi har.
 14. Suskiv

  T'Pol

  Jo på en skillnad. De är inte desperata som BB-linda. BB-linda vet att hon kom dit hon kom tack vare sin kropp och att hon imorgon kan vara glömd för nån annan som är mer sexig och mer lösaktig. De anda kan iaf agera.
 15. Va? Har inte alla en sån sen länge. En såndär som roar sig med att äta diverse hyrfilmer. Och varför lägga ut så mycket (lika mycket som min tvättmaskin). Man får en helt fungerande sak för några hundralappar på elgiganten. Nått skumt märke som ingen hört talas visserligen, men den fungerar (tror jag). Själv funderar jag om jag kommer att kunna se serien. Jag menar visserligen kommer jag att vara hemma, men Tova kanske tycker att hon är viktigare än TV:n och när hon tycker det så får hon som hon vill (bortskämd? Nä bara lite. )
 16. Skulle kanske ha skrivit det att det är bäst att skicka via PM så det inet blir privata diskutioner här.
 17. Jag menar nostradamus bok.
 18. Ok då har jag lite koll. Vid midnatt på söndagar är ju en väldigt dum tid. Då ligger jag förhoppningsvis sover.
 19. Hmm om man skulle räkna lite på det. det kanske går att genomföra. Borde ju eventuellt bli billigare än ett traditionellt bröllop och alla skulle minas det utan gämföra det med sanbons brors bröllop. Lite kläder, musik, och startrek inspererad mat. Borde gå att genomföra. Frågan är ju bara hur man fixar festens tema på ett bra sätt. (alla tips motages).
 20. Är det inte bättre att be Obsidian Order att göra jobbet. De ska ju till och med vara bättre än Tal Shiar. Fast det är klart hur mycket finns kvar av OB?
 21. Måste ju bli TAS eftersom det är minst avsnitt. Har ju sett det flesta avsnitt av alla serier.
 22. Verkar i sin helhet bra. Frågan är bara hur OT man får bli Ten Forward? Risken är ju att det kan bli väldigt många olika diskutioner om allt och lite till om det inte finns några regler.
 23. Problemet är att pofetsiorna inte stämmer med boken. Iaf inte med mitt ex. Tyckte serien var OK första gången jag såg den, men nu var den inte lika bra. Har nog blivit mer kräsen med åren.
 24. Jag trodde filmen skulle vara bättre. Blev ju impad av trailern, men på nått sätt kändes det som det saknades nått i filmen. Visst var tekninken häftig, men på nått sätt så kändes det som den var lite väl bra. En film som är OK att titta på, men som inte kommer att minas om 100 år. Jag har inte läst serien så jag kan inte gämföra det, men det brukar ju vara så att orginalet alltid är snäppet bättre.
 25. VA?! Finns det en spinnoff på Arkiv X. Visas den svensk TV? Hur är serien?
×
×
 • Create New...