Jump to content

Anders

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Anders

 1. I första Star Trek-filmen finns det en scen med bilder på alla skepp genom historien som hetat Enterprise, ända tillbaka till gamla segelfartyg. NX-01 finns ju inte med där och därför faller hela serien utanför kanon. Den rasistiska anti-Vulcanprogagandan i serien är extremt stötande för mig som ser upp väldigt mycket till Vulcan-filosofi och kultur. Hela min uppväxt präglades av den och jag har spenderat år med att öva mig i stoicitet och förmågan att visa minimalt med känslor i alla situationer, om jag så önskar. De är en väldigt stor del av mitt liv och att se dom dras i smutsen som dom görs i Enterprise är inte roligt. För övrigt så kan jag rekommendera att man läser igenom denna text: http://www.ex-astris-scientia.org/inconsis..._continuity.htm
 2. Ja det är en väldigt bra fråga. Vissa fans säger ju att man ska vara glad att det kommer nån ny Star Trek-film överhuvudtaget, men jag anser att om det här är det enda vi kommer att få så klarar jag mig bättre utan.
 3. Hur ställer ni er till det faktum att filmen bryter etablerad canon fullständigt och egentligen inte kan anses vara Star Trek överhuduvtaget (precis som Enterprise)? Som det faktum att det i TOS-avsnittet a Piece of the Action klargörs att Kirk inte kan köra manuell växellåda, något som Corvetten han kraschar i trailern har. Dessutom så borde han väl vid den åldern redan bo på Tarsus IV, och där tror jag nog det är ganska svårt att få tag på Corvettes och fossilt bränsle. JJ Abrams borde hållas så långt borta från Star Trek som möjligt, han har ju själv sagt att han inte är något fan av ST och det är ju ganska tydligt med tanke på hur trailern ser ut. Börjar kännas lite frustrerande nu att det inte har kommit någon ny riktig Star Trek sen Voyager, det var ju ett tag sen liksom.
 4. Prostho Plus av Piers Anthony skulle nog passa som film. Galet rolig sci-fi/komedi.
 5. Jag trailern till programmet idag på Discovery så det är redan inplanerat.
 6. Någon har läst Dan Brown :P Det har någon säkert gjort, men jag har inte gjort det.
 7. Jag skapade denna drink för några dagar sen. Jag döpte den till Mutara Nebula, efter nebulosan som förekommer i Star Trek: The Wrath of Khan, den nebulosan som senare med hjälp av the Genesis Device skapar the Genesis Planet som även förekommer i The Search for Spock. Jag håller en tändare bakom glaset för att visa färgerna tydligare, den är mörkare i verkligheten: Här är en bild på nebulosan som var förebild: Drinken består av is, vodka, i detta fall med citronsmak, grenadin och blå curacao, i den ordningen. Den är väldigt god och rekommenderas.
 8. Det är hög tid att lägga ner NASA. Värre slöseri med pengar är svårt att hitta (förutom krigande iofs). Privatfinansierade rymdprojekt som Spaceship One är en mycket bättre väg att gå.
 9. Jag har några gamla TNG-avsnitt på VHS och en bok, ******** Jag planerar dock att köpa ett skepp med ställ att ha som dekoration när jag flyttar till en ny lägenhet, och även ett TriD Chess om jag får tag på ett.
 10. Vulcan utan tvekan. Att ha förmågan att undertrycka alla känslor och handla enbart efter logik är den högsta nivån av varande för mig.
 11. http://www.ex-astris-scientia.org/inconsis..._continuity.htm Där fanns det lite vettigare saker än på wikin. Vad skaparna av ENT har för motiv till sina handlingar kan ju jag omöjligen veta då jag inte frågat dom och inte har sett någon intervju med dom där dom nämner det. Jag förstår inte varför det är så konstigt att jag kan tycka att dom har dragit Vulcans och Star Trek i smutsen utan att veta varför dom gjorde det. Har du full koll på motivet bakom alla handlingar folk begått som du ogillar? Du har inte stannat upp och funderat på varför i så fall? Anledningen är väl att jag är relativt ensam om att tycka som jag gör, iaf i de kretsar jag oftast rör mig i. Även saker som min livsfilosofi och min syn på religion, politik osv är väldigt extrem och det har gett upphov till konflikter mer än en gång. Man kan ju inte ändra sina åsikter bara för att dom inte går i linje med vad den stora massa tycker.
 12. Jag förstod att du skulle underkänna mitt användande av Spock, men saken är den att han inte visar upp så mycket mer känslor än nån annan Vulcan. I praktiken spelar det ingen roll om jag skriver Spock eller Tuvok eller nån annan. Faktum är att mycket av det slarviga behandladet av Spock-karaktären från TOS-författarnas(Roddenberry's?) sida helt plötsligt ser helt ok ut när vi ser hur de utvecklat Vulcan-rasen. Spocks varierande Vulcan-framtoning känns helt enkelt mer trovärdig efter ENT. Och sen vill jag be dig att titta noga på vad du skriver och tänka efter. "dess enda syfte som jag ser är att ge Vulcans ett dåligt anseende." Producenternas och manusförfattarnas enda syfte med Vulcan-framtoningen i ENT är alltså att de vill få en påhittad ras, i sin egen serie, att framstå i dålig dager??? Varför??? Att kalla de bakom Star Trek för Rasister för att de beskriver en egen påhittad ras på ett visst sätt är en skymf mot alla de på denna jord som rätteligen blivit utsatta för rasism... Och varför i hela friden skulle Berman & Braga eller vilka det nu är vilja "skapa opinion" mot Vulcans??? Dina teorier är så verklighetsfrånvända att jag börjar undra om du driver med oss? Hela grejen med den felaktiga porträtteringen av Vulcans är bara en anledning bland många till varför jag inte erkänner Enterprise existens. Det finns många fler att läsa här: http://en.wikipedia.org/wiki/Inconsistenci...Star_Trek_canon Varför skaparna av Enterprise gjorde som dom gjorde har jag inget svar på. Att du tror att jag driver kan jag förstå, jag är van vid att folk tror det, tyvärr.
 13. Jag har aldrig påstått att Vulcans är felfria, och att använda Spock som exempel är lite missvisande eftersom han bara är halv-Vulcan. De fel och brister som visas upp i Enterprise anser jag vara gravt överdrivna och dess enda syfte som jag ser är att ge Vulcans ett dåligt anseende. Jag tycker att rasistiskt är ett utmärkt ord att använda, då det uppenbarligen finns någon kraft hos de som gör Star Trek som har intresse i att skapa opinion emot Vulcans. Att vilja dra en ras i smutsen och ge den dåligt anseende kan väl inte vara annat än rasistiskt. Jag har inget problem med hur rasen porträtteras i Star Trek, bara i Enterprise, som jag som sagt inte erkänner som en del i Star Trek-universumet. I den första Star Trek-filmen finns det en vägg med bilder på alla skepp som har hetat Enterprise. NX-01 finns förstås inte med där, vilket gör att hela serien hamnar utanför canon. Det har även vid flera tillfällen etablerats att NCC-1701 var det första skeppet med namnet Enterprise, detta sas bla av Sisko i Trials and Tribble-ations. Man hade kunnat kringgå detta problem genom att använda Matt Jeffries skepps-skiss som förekommer i bild i första långfilmen.
 14. exempel? exempelvis att den skulle vara rasistisk har jag svårt att förstå. inte mer än någon av de andra star trek serierna i sådana fall. på vilket sätt går inte teknologin ihop? jag är medveten om en del kanonproblem, men återigen, alla serier bryter kanon på en rad punkter. det är helt enkelt en omöjlighet att producera en rad serier och filmer över 40 år utan att det blir en del motsägelsefulla händelser. Den är rasistisk för att den framställer Vulcans på ett felaktigt sätt, Vulcans är på alla sätt överlägsna människor men i serien så visas Vulcans med diverse fel och brister. Detta går ju att skylla både på manusförfattare, regissörer och skådespelare. Teknologin går inte ihop för att i TOS hade man exempelvis inte touchscreens, man hade knappar, men i ENT har man teknologi som är mer avancerad än vad dom hade i TOS. Jag inser förstås att på 60-talet så hade man kanske inte någon vision om touchscreens men det spelar ingen roll, ENT ska respektera det. Visst kan det vara svårt att aldrig bryta canon, men en väldigt grundläggande regel som alla skapare av fiktion av denna magnituden borde förstå är GÖR ALDRIG PREQUELS.
 15. Jo, det är det Var der inte så att man försökte marknadsföra Enterprise utan Star Trek? Men att detta höll på att gå åt pipsvängen direkt? Att man då inför 2:a säsongen? Lade till Star Trek i titeln? Jo så var det nog. Jag anser att Enterprise inte är Star Trek för att det bryter canon, det är rasistiskt, har ingen respekt för den existerande Star Trek-historien, teknologin som används går inte ihop med tiden det utspelar sig i, osv. Jag gör mitt bästa för att glömma denna series existens. Det som gör mig mest sur är att om jag har förstått saken rätt så handlar Enterprise rätt mycket om Vulcans, som är min favoritras, och det kommer betyda att nästkommande serie inte handlar om dom då de redan varit med så att säga. Det är det som är det tråkigaste, att dom skulle dra universums högst stående humanoida ras i smutsen på det vidriga sätt dom har gjort i Enterprise.
 16. Enkelt val. DS9 är den bästa Star Trek-serien IMO, Enterprise är inte Star Trek överhuvudtaget.
 17. Anders

  3D-schack

  Jo? http://private.addcom.de/meder/3dschach/chess3d.htm
 18. Jäkligt schyssta Star Trek T-shirts. Synd bara att dom var oheligt dyra och bara fanns i småttingstorlekar.
 19. Jag hoppas att dom börjar göra en ny Star Trek-serie, det var längesen Voyager slutade nu och vi har bara haft låtsas-Star Trek (Enterprise) istället, men det tittar jag självklart inte på.
 20. Anders

  3D-schack

  Någon som äger detta schackset från Franklin Mint? Jag vet inte ens om det finns några i Sverige, men jag är väldigt intresserad av att införskaffa ett exemplar. Att döma av vad dom går för på Ebay så är dom inte speciellt billiga dock, det kanske finns något liknande som är billigare?
 21. Att döma av filmaffischen så utspelar sig filmen på 1701 eftersom det tröjmärket bara användes på det skeppet då, alla skepp hade sina egna märken. Hur det kommer sig att Enterprise-emblemet blev en symbol för hela Starfleet vet jag inte.
 22. Om dom nu ska göra en manga-serie så hoppas jag att den kommer ut i många volymer, även om jag inte är hysteriskt glad över en star trek manga direkt så är det roligare att den är poppis än att dom släpper tre volymer och sen lägger ner det.
 23. Någon som vet var man kan köpa tygmärken med Star Trek-anknytning? Helst något som är kopplat till Starfleet Academy eller Vulcans.
 24. http://entertainment1.sympatico.msn.ca/Cel...ct=&abc=abc Dags att lägga ner det här med prequels nu och göra något som verkligen är Star Trek, annars kommer det behövas en reboot av hela universumet snart. Man får ju hoppas att om dom nu göra en prequel-film att dom verkligen tänker efter så dom inte bryter canon som dom gjorde med Enterprise hela tiden.
 25. Lite bilder och fler idéer: Hittade en interiör-bild från DS9, på en gäst-hytt: Här syns det ganska tydligt att färgen på väggarna och ljudmodulerna är det som är viktigast för att få DS9-känsla. Personligen tycker jag inte att bordet eller fotöljerna är speciellt snygga men dem går ju att ersätta med lite modernare möbler. En idé jag hade var att ta detta bord: Och sätta svart maskeringsfilm på undersidan av glasskivan eftersom svarta blanka ytor är allmänt ganska vanligt i Star Trek. Det här bordet funkar oxå för samma ändamål: Den här stolen är ganska häftig med, fast den kanske känns lite mer TOS än DS9:
×
×
 • Create New...