Jump to content

sweetycow

Stjärnflottan
 • Posts

  160
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sweetycow

 1. Jag gillar Q. Han medför bra komik in i serierna med sitt irriterande sätt.
 2. Jag har sett minst av TAS. Har faktiskt inte sett ett enda avsnitt av serien. Då jag inte har Interenet hemma så kan jag inte ladda ner några avsnitt.
 3. Jag vill tacka alla er som svarat på frågorna. Det har varit ytterst hjälpsamt i uppsatsarbetet.
 4. Jag tror på Gud och jag gillar sci-fi jättemycket, så den tesen stämmer inte alltid i alla fall. Jag instämmer till fullo med föregående talare. Jag skulle dessutom vilja veta var du "fått" den tesen från? Är detta den allmänna synen på troende, att de inte kan tycka sci-fi är kul? Är detta den allmänna synen på sci-fi-fantaster, att de därmed är utestängda från tron? Kanske är det som folk ser på oss (och med "oss" menar jag troende och/eller sci-fi-fantaster), men jag hoppas inte det. Jag säger som Christer Fuglesang: "Jag tror att det finns inteligent liv i universum, men jag är tveksam på att det finns det i vår galax". IMM är det det. Detta till skillnad från Fantasy som mer är en fantasi, ett välgjort påhitt. Se diskussionen om "Vad är Sci-Fi", så kanske du får mer uppslag. För det första tror jag att engelskan har svårt att slå igenom i Sverige. Självklart kan många engelska, men b??cker, etc, vill folk nog gärna ha serverade på ett enklare språk. Eftersom Sci-Fi är mer av tekno-babbel, krävs det mer tanke och engagemang för att man skall hänga med i berättelsen, jämfört med ex Sagan om ringen eller kärleksfilmer, där det mer är känslan man spelar på. Känslor är inte språkligt bundna. Drastiskt vet jag inte, men SVT som är den stora kanalen i Sverige har ju satsat mycket på att föra in Science-Fiction, framför allt på ST:VOY och ST:ENT. De som vuxit upp under 80- och 90-talen har dessutom fått väldigt mycket ungdoms-sci-fi via alla kanaler, där mycket är producerat i Kanada eller Australien. De är alltså "uppfödda" på det och vill därför ha mer. Tesen kommer från en lärare som gjorde en undersökning bland eleverna på högskolan här och där hade det kommit fram att filmer som t ex: Matrix hade fått folk mindre troende. Det jag menar med att det ökat drastiskt är att så mycket att så många amerikanska sci-fi filmer har fått så stort utrymme de senaste 10 åren
 5. Jag läser medie- och kommunikationsvetenskap B Synvinkeln är just varför folk tittar på Sci-fi?
 6. Jag ska skriva en B-uppsats om varför folk tittar på Science fiction och jag undrar om ni skulle kunna svara på dessa frågor? 1. Varför fascineras människor av framtiden och rymden? 2. Är sci-fi i allmänhet en trolig verklighet av framtiden? 3. Stämmer tesen: Ju mindre du tror på gud, ju mer gillar du sci-fi? 4. Varför har sci-fi så låg status i Sverige? 5. Varför har populariteten till sci-fi ökat så trastiskt det senare åren?
 7. Broken Bow del 1 & 2 Avsnitten var lite sega med sina tillbaka-blickar och det kändes inte riktigt Star Trek över dem, men då jag sett hela säsong ett vet jag att de senare avsnitten blir bättre. Bråken mellan människorna och Vulcans gör att man bortser från segheten då de kan vara riktigt roliga ibland.
 8. Hyrde filmen Drakarnas Rike och upptäckte att både Alexander Siddig (Dr. Bashir i DS9) och Alice Krige (Borg Queen i FC) är med i den.
 9. Ska troligen gå och se den. Gillade redan den teknade serien och första filmen vara otroligt bra. Reklamen för 2:an gör att filmen verkar väldigt lovande.
 10. Visserligen är cardassians mina favoriter i Star Trek, men valde ändå dem som favoritfienden. Man vet aldrig vart man har dem.
 11. Egentligen vill jag inte vara någon annan än mig själv, men om jag nu skulle var någon i TNG så skulle det vara Reg Barclay. Han är defentivt den coolaste personen där. Synd att han inte är med så ofta.
 12. Armin Shimerman spelade en trolkarl i Förhäxad på TV3 igår
 13. Jag valde säsong ett. Då funkade manuset och serien hade förutsättningar till att bli bra (vilket jag anser att de inte lyckades med särskilt bra).
 14. Endgame part 2 Första delen var nog snäppet bättre. Kanske hade jag för höga föväntningar på andra delen efter att första delen var så bra. Gamala Janeway gick mig bara på nerverna och unga Janeway var lite för egoistisk (fast det har man ju redan märkt tidigare). Betyg: 7/10
 15. Endgame part 1 Jag gillade avsnittet och jag länktar till nästa vecka så att man får se upplösningen. Det enda jag hade problem med var att det var för mycket Seven och Chakotay. Det bidrog inte något till storyn i sig, men jag anser att de passar ihop. Betyg: 9/10
 16. Jag valde Q. Älskar den sortens humor.
 17. Renaissance Man Idéen till avsnittet var bra, men resultatet var inte lika bra. Jag kommer verkligen inte att sakna doktorn när Voyager tar slut. I början av serien var han bra, men nu är han bara allmänt irriterande. Betyg: 3/10
 18. Kunde inte rösta på någon speciell säsong. Gillar alla senare säsonger.
 19. Jag är glad över att han försvann. Han var en helt onödig karaktär.
 20. Homestead Avsnittet var ganska dåligt. Man viste ju vad som skulle hända. Betyg: 3/10 (egentligen 2, men det får en extra pga att jag är så glad över att ha fått en ny TV)
 21. Jag valde helt klart kriget mot Dominion. Man visste aldrig vem man kunde lita på.
 22. Det är typiskt att när det väl kommer ett avsnitt som verkar bra, lägger min TV av. Bilden försvann så nu blir det ingen mer Star Trek föränn jag får min nya TV av pappa.
 23. Author, Author Avsnittet var ganska bra, men lite för överdriven. Betyg: 3/10
 24. John de Lancie (Q) var med i filmen "You Lucky Dog" som visades på ZTV den 4/2.
 25. Jag tycker att Lost in space är en helt OK film. Därför borde man inte förstöra det hela med en uppföljare.
×
×
 • Create New...