Jump to content

PZR

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by PZR

 1. Första ST-spelet jag spelade var Star Trek: Starfleet Command. Riktigt bra med den tidens standard.

  De enda andra ST-spelen jag spelat är Bridge Commander och för ett par dar sedan skaffade jag Legacy.

  Bridge Commander har en härlig Star Trek-känsla, men jag kom aldrig särskilt långt i det. Ska återuppta det nån gång.

  Star Trek Legacy lider av oerhört irriterande kontroller på PC (gillar inte när de envisas med att göra spel både för consoles och PC, då får PC-spelet aldrig några vidare kontroller). Det är oerhört "vackert" rent grafisk, men som sagt, anpassat till consol (Xbox360 tror jag). Ett stort plus är att de har dragit fram alla de gamla kaptenerna ur garderoben för rösterna. Har bara kommit till Kirk än så länge, men det är, trots sina problem, ett underhållande spel.

  En tutorial hade dessutom gjort MYCKET, det kändes som man fick gissa sig fram till kontrollerna, höll på att sluta spela i frustration innan jag lärde mig ordentligt.

  Går det inte att ändra kontrollerna?

 2. Jag missade fredags avsnittett för att det åskade så jag tänkte att jag skulle se det igår men rätt som det var så började det åska ja då får det vara då. Jag kopplade ut TVn och väntade till klockan 16.00. Jag kopplade in TVn igen och hade precis satt på inspelning av Star Trek TNG så började det åska igen. Så jag får se på reprisen idag. :(

 3. För mig är det viktigare att ST är på DVD och att det finns svensk text. Visst kan man köpa dem amerikanska verisionerna men för mig har det ingen betydelse.

  PAL

  PAL, Phase Alternating Lines, är beteckningen på den i Tyskland framtagna och i främst Västeuropa (utom Frankrike, se SECAM) använda TV-standarden för analog TV. Namnet härör från tekniken att fasvända en komponent av färgsignalen mellan varje linje för att balansera bort systematiska fasfel i färginformationen. PAL har således mycket bättre färgåtergivning än det amerikanska NTSC. SECAM löste samma problem på ett annat sätt: halva färgsignalen sänds varannan linje och andra halvan varannan, via frekvensmodulering som inte är särskilt faskänslig. PAL använder kvadraturmodulering (samtidig amplitud- och fasmodulering) av färgsignalen.

  NTSC

  NTSC, National Television System(s) Committee, är beteckningen på den standard för analog färg-TV som kom i början av 1950-talet och som används i USA, Kanada samt i vissa asiatiska och sydamerikanska länder. NTSC kan även, skämtsamt, utläsas som Never Twice the Same Color vilket syftar på de fasfel systemet dras med.

  SECAM

  SECAM, Séquentiel Couleur avec Mémoire, är den franska TV-standarden för analog färg-TV. Systemet används även i Östeuropa men efter Sovjetunionens sönderfall har flera östeuropeiska länder bytt från SECAM till PAL.

×
×
 • Create New...