Jump to content

Ingemar_Hjort

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  31
 • Joined

 • Last visited

About Ingemar_Hjort

 • Birthday 03/14/1958

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Göteborg

Recent Profile Visitors

2,337 profile views

Ingemar_Hjort's Achievements

Kadett 4:e året

Kadett 4:e året (4/15)

0

Reputation

 1. Nåja, den är uppe nu en bit in på arbetsdagen. Och inte helt oväntat är den så flashig att den inte fungerar på min "gammeldator". Jag sitter nämligen i min sommarstuga och väntar på sotarn, så jag får vänta tills i morgon för att se hur den nya sidan verkligen ser ut. Men ni som sitter vid nyare datorer kan kolla genast!
 2. Ytterligare en månad senare. Genom en ren tillfällighet har jag fått reda på att vår hemlighetsfulla styrelse just nu jobbar som grisar med att få upp trekkers.se till nästa vecka. Med tre veckor kvar till nästa treff så får det anses vara brådskande...
 3. Tack, Helena Kiel, för att du undertecknar ditt inlägg med ditt namn och allt det andra, så att det går att entydigt avgöra att du är du, och att du för styrelsens talan. För mig är det mycket viktigt att få korrekt och pålitlig information, så att jag slipper gissa vad som gäller. Jag skulle tro att det finns fler som tycker som jag i det avseendet.
 4. För att undvika missförstånd: Jag är sådan att jag INTE uppfattar ett halvsignerat mail som det ovan som officiellt. Jag har alltså ännu inte fått något som helst officiellt svar från styrelsen på mitt initiativ. Ett absolut minimum är att någon från styrelsen svarar "Nej tack", att inte svara alls är ohyfsat. Jag gör inte mer nu förrän jag får officiell sanktion från styrelsen.
 5. Erfarenheten visar att det inte nödvändigt behöver bli så. Nu vill jag inte på något sätt dämpa din eller någon annans entusiasm, eller komma med det hemska "det har vi testat förr och det funkar inte", utan bara dela med mig av det lilla jag vet och minns. Min erfarenhet är att det aldrig blir som man tänker sig. Men det är inte ett tillräckligt bra skäl till att inte försöka få till något bra. Det händer ju ibland att det blir bättre än man tänkt sig. I synnerhet när man ber kompetent folk om hjälp.
 6. En kvart, max. Men du kanske var ironisk? (Att sätta upp Sev Trek-stripar i trappan på Draken kan däremot ta uppemot en timme. Det beror bland annat på att det kan vara lite knepigt att få det snyggt.) Nej, inte ironi den här gången. Däremot oklar syftning. Jag menade att det skulle ta flera timmar att sätta upp ALLA bilderna på Möllan, så som det tar flera timmar att sätta upp dem på Draken. Och när jag räknar tiden, då räknar jag även tiden att ta ner dem i ett sådant skick att de kan återanvändas på nästa treff. Plocka försiktigt bort tejpen på 100 blad, så får du se hur kul det är. ;)
 7. Ovanstående halvsignerade inlägg bär vår kassör Helena Kiels medlemsnummer, så jag antar att det är henne jag talar till. Sent i går kväll skrev jag ett mail till några i styrelsen och efterfrågade er uppfattning i denna fråga. Jag inkluderade inte din adress i det mailet, så ditt inlägg ovan är väl inte svaret på mina frågor. Jag hoppas verkligen att styrelsen inte dödförklarar mitt initiativ med motiveringen att andra personer tidigare har hoppat av samma uppdrag. Det finns en stor skillnad mellan det du beskriver ovan, och det som jag försöker bygga upp. Du beskriver en person i taget som jobbar i det fördolda utan att någon märker någonting alls. Jag hade ingen aning om att det har funnits flera personer som haft det uppdraget och hoppat av, men jag kan inte säga att jag är förvånad. Det är inte kul att sitta ensam på sin kammare och jobba hårt utan att det märks. Jag siktar på en större grupp som jobbar helt öppet, och som får glänsa lite i taget. Ju större gruppen är, desto livskraftigare blir den, tänker jag. Så kan du ge mig namnen på dessa avhoppare (och deras e-post), så att jag kan ta kontakt med dem också?
 8. Jag hoppas att "en och annan medlem" är så ansvarsfulla att de inte skrämmer bort den nuvarande styrelsen utan att ha alternativa kandidater redo. I övrigt har jag letat upp fler frivilliga till att jobba med websidorna. Jag har inte hunnit efterfråga allas tillstånd att lägga ut deras namn här, men vi är numera 8 stycken som är intresserade. Viktor Ahlqvist är en av dem, och han är på väg hit till vårt forum nu. Jag kommer nu att maila några i styrelsen direkt och fråga vad de tycker om mitt initiativ. Vänta inte på min nästa rapport, hjälp till istället.
 9. Tack för det, Linus! Då är vi 5 stycken nu! Jag kan inte påstå att jag vet vad som händer, men den uppgift jag har fått är att styrelsen (dvs. "Mippen") nu begär in offerter på att få en ny hemsida gjord mot betalning. Huruvida de redan valt en leverantör eller rent av beställt har jag ingen aning om.
 10. Det här går ju över förväntan! Nu är vi redan 4 st som inte säger blankt nej, utan är villiga att bidra med litegrand vardera. Men vi måste nog vara fler innan det är dags att försöka få ihop detta på allvar. Patrik, och ni andra också för den delen, kanske känner ni några fler som skulle kunna tänka sig att vara med, men som inte läser den här tråden och därför inte yttrar sig. Föreslå gärna namn här, eller ta kontakt med dem själva och rapportera hit sedan.
 11. Nu har vi debatterat den här frågan ett tag, och det är 7 personer (utöver Anita som redan jobbar med detta) som har yttrat sig. Peter, Centerwall, "pela", Martin, "Expandable Ensign", Johan och jag själv. Jag känner ju att det här uppdraget, alltså att sköta webben både tekniskt och redaktionellt, är för stort för en eller ett fåtal personer. Så därför frågar jag: hur många av er andra är beredda att lägga en andel kraft på det här uppdraget? Alltså att faktiskt genomföra det som har föreslagits, och inte bara sitta och vänta på att styrelsen skall göra det. Och i så fall vilken del? Själv är jag beredd att göra min del, ifall det inte framgår.
 12. Sannolikt har webbhotellet en backupp, och sannolikt kan webbhotellet åteställa sajten till dess status vid ett visst datum. Men återigen så krävs att alla tre villkoren a-b-c enligt mitt tidigare inlägg är uppfyllda för att det skall ske. För även om jag inte har så höga tankar om styrelsens kompetens i denna fråga, så måste ju rimligen minst en av dem ha tänkt på att man kan be webbhotellet om hjälp. Jag önskar att någon från styrelsen deltog i den här diskussionen med fakta, men så länge de inte gör det, så tänker i alla fall jag fortsätta spekulera.
 13. Nja, jag misstänker att det inte har funnits någon tekniskt webansvarig på många år. Alltså en person med a) teknisk kunskap att göra det, _B) tid och lust att göra det och c) uppdraget att göra det. Så jag tror faktiskt inte att det finns någon sådan lokal backupp som det borde finnas. Men det är vad jag tror, kanske får vi besked från Anita eller styrelsen om detta nu när frågan kommer upp?
 14. En mycket snabb koll visar att det fel som fanns på sidan innan den stängdes, även finns på archive.org:s kopia. Kanske kan man få fram mer data om man anstränger sig mer än jag just gjorde.
 15. Eftersom jag prövade båda varianterna så kan jag bekräfta att en dygnslång vilopaus mellan föreställningarna är ganska lagom. Jag såg först smygpremiären på torsdagen, och sedan båda visningarna på fredagen. (Biljetterna köpte jag i omvänd ordning så fort de släpptes.) Pausen mellan torsdagen och fredagen var lagom för att smälta huvudhandlingen lite, och bli redo att ta ett varv till med alla detaljerna. Men att ta nattpasset på toppen på det var faktiskt lite i överkant. Det ger nog mer njutning att ta en lagom dos, än att överdriva. Men är man trekker, då är man.
×
×
 • Create New...