Jump to content

NX-01

Stjärnflottan
 • Posts

  744
 • Joined

 • Last visited

About NX-01

 • Birthday 01/04/1991

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Datorn
 • Intressen
  PC-spelande
  Musik
  Vänner
  En och annan bok

Recent Profile Visitors

5,243 profile views

NX-01's Achievements

Kommendörkapten

Kommendörkapten (9/15)

0

Reputation

 1. Är förvånad att du inte hört talas om SC tidigare då det är en klassiker. Det ska vara riktigt bra, dock så har jag inte spelat särskilt mycket. Men om du funderar på att köpa det (finns säkert för en billig peng om man bara letar lite) så tänk på att det är ruskigt gammalt och förmodligen inte kompatibelt med state-of-the-art-datorer. Tvåan kommer nog att sälja som smör med tanke på fanbasen, men samtidigt så är det väldigt svårt att göra en lika bra uppföljare efter ett så pass omtyckt spel, särskilt efter så lång tid. Btw, ska man LAN:a i SC så rekommenderar jag ett extra roligt sätt att spela; Man har en timer som är inställd på t.ex 5 minuter och när den ringer så ska man hoppa till datorn till vänster om sig och så fortsätter det. Alla ska spela så bra de kan med den dator de sitter på och eftersom man flyttar runt så får man spela med alla lag och raser. Det kan även bli ganska mycket förvirring när man precis bytt då man inte vet var sina "nya" trupper är men samtidigt så vet man ju precis var sina "gamla" är och kan lätt attackera dem. För att göra det ännu roligare kan man köra med lite fysisk träning också; När man inleder en attack på en fiendes bas måste man omedelbart göra t.ex 20 armhävningar. Samma grej gäller när man åker ut också.
 2. Jag fick intrycket av att Roslin har civil makt medans Cain har makten över militären. Kan dock inte säga säkert att det är så det ska vara, men det är det jag valde att tro eftersom det verkar mest logiskt. Innan Cain kom så tror jag det "officiellt" funkade så bara att Adama och Roslin höll bra kontakt och tog råd av varandra. Imo är avsnitten om Pegasuskonflikten riktigt riktigt bra, men fortsätt se, serien blir bara bättre och bättre :lol:
 3. Borgmi, tänk på att eld beter sig annorlunda i tyngdlöshet så det kan ju mycket väl fungera. Jag tycker ljudidén verkar rätt smart, det kräver ju inte direkt några stora resurser, vilket grejen med att släppa ut luften gör. Ska man släppa ut luften måste man ju flyktvägar för luften och dessa måste vara tillräckligt stora för att luften ska passera tillräckligt fort (men först måste ju människorna ut, vilket också tar tid). Luften som går ut blir man ju också av med, och luft är ju som sagt ganska viktigt på ett rymdskepp/station. Visst skulle man kunna pumpa luften till en annan sektion, men det kräver kraftiga (och stora pumpar) och så tar det längre tid att vad det skulle ta att låta rymdens vakuum göra sitt.
 4. hmm för varje gång jag ser trailern tycker jag mer och mer synd om bilen. En sån där corvette är ju ovärdelig idag, tänk er då hur det skulle vara om 200 år... Blir och också mer och mer taggad för varje gång jag ser trailern, verkar vara en intensiv film, ska ses på bio!
 5. Ja och sen beror färgerna väldigt mycket på TV:n. Jag tror att det nog bara färginställningarna på den TV:n som visar den remastrade versionen som är lite off.
 6. Bilen verkar ju inte vara i den normala verkligheten, eftersom det är den unge Kirk som kör den. Det bryter i alla fall mot TOS om det skulle vara under hans uppväxt, då han inte kan köra bil i TOS. Men, men funkar historien så spelar det ingen större roll vad som hände i ett avsnitt. Klart han kan köra bil trots att det är i framtiden, och även i våra mått mätt så är corvetten gammal (från 60-talet), alltså måste det vara ett samlarobjekt från en samlare eller ett museum eller nåt i XI. Vart han fick bensinen ifrån är dock en helt annan fråga...
 7. Joodå nog kan det blir fina HD-egenskaper på TOS, visst det bli ju inte direkt som XI men nog blir det bättre än det redan var. Bland annat så får du högre upplösning vilket ger skarpare bild på din HDTV (om du har någon...). Och som RoLaren sa så är den ju remastrad digitalt med förbättrade effekter och allt. Här har du en jämförelse
 8. Tycker den nya filmen verkar bli bättre och bättre, fast jag känner faktiskt att jag hellre vill ha ett storslaget actionäventyr än en canonkorrekt film så det är kanske därför...
 9. NX-01

  IPRED

  Nej, nog kostar det en massa pengar att pyssla ihop dessa grejer men det det är ändå oförsvarligt dyrt i Sverige. Ofta kan tjäna hundralappar på att importera spel från USA eller Storbrittanien och då får man ändå betala för frakt. Nog hade man iallafall kunnat sänka prisnivån på spel en bit, hur det ligger till för filmer ska jag dock inte säga då jag inte vet.
 10. Enligt roddenberry skulle de alltid komma i par (2 el 4). Jag tror att grejen under skeppet ska vara den andra nacellen om de nu ska vara riktiga. angående par så hade refiten av Ent-D i All Good Things tre synliga naceller, det förklarar man genom att den mittersta egentligen är två ihopbyggda naceller.
 11. Det finns en teori om att det var V'GER som skapade Borg, det är det som menas med att det är samma fiende i TMP som i FC. Jag skulle väl dock aldrig säga att det är samma, men kanske besläktade iaf.
 12. Jupp vart jätteförvånad när han dök upp i VI. Slater är en skådis som jag gillar och att han var med i ST är ju ganska skoj :P
 13. jag tycker den ser för utomjordisk ut, när engineering section är såpass smal och alvklippt precis vid nacellfästena ser det liksom lite konstigt ut. Jag säger inte att den är ful, bara lite konstig, men det är väl nåt man vänjer sig vid.
 14. jag tycker du behöver tänka igenom det här mycket mer. Det är mest troligt att det är mikrooganismer (bakterier etc) vi kommer hitta. När vi hittar en ska vi då sända in en vänlig festmåltid, säga "We come in peace" och sedan bygga en ambassad åt dem och förvänta oss att de gör samma sak?
×
×
 • Create New...