Jump to content

NX-01

Stjärnflottan
 • Posts

  744
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by NX-01

 1. Är förvånad att du inte hört talas om SC tidigare då det är en klassiker. Det ska vara riktigt bra, dock så har jag inte spelat särskilt mycket. Men om du funderar på att köpa det (finns säkert för en billig peng om man bara letar lite) så tänk på att det är ruskigt gammalt och förmodligen inte kompatibelt med state-of-the-art-datorer. Tvåan kommer nog att sälja som smör med tanke på fanbasen, men samtidigt så är det väldigt svårt att göra en lika bra uppföljare efter ett så pass omtyckt spel, särskilt efter så lång tid. Btw, ska man LAN:a i SC så rekommenderar jag ett extra roligt sätt att spela; Man har en timer som är inställd på t.ex 5 minuter och när den ringer så ska man hoppa till datorn till vänster om sig och så fortsätter det. Alla ska spela så bra de kan med den dator de sitter på och eftersom man flyttar runt så får man spela med alla lag och raser. Det kan även bli ganska mycket förvirring när man precis bytt då man inte vet var sina "nya" trupper är men samtidigt så vet man ju precis var sina "gamla" är och kan lätt attackera dem. För att göra det ännu roligare kan man köra med lite fysisk träning också; När man inleder en attack på en fiendes bas måste man omedelbart göra t.ex 20 armhävningar. Samma grej gäller när man åker ut också.
 2. Jag fick intrycket av att Roslin har civil makt medans Cain har makten över militären. Kan dock inte säga säkert att det är så det ska vara, men det är det jag valde att tro eftersom det verkar mest logiskt. Innan Cain kom så tror jag det "officiellt" funkade så bara att Adama och Roslin höll bra kontakt och tog råd av varandra. Imo är avsnitten om Pegasuskonflikten riktigt riktigt bra, men fortsätt se, serien blir bara bättre och bättre :lol:
 3. Borgmi, tänk på att eld beter sig annorlunda i tyngdlöshet så det kan ju mycket väl fungera. Jag tycker ljudidén verkar rätt smart, det kräver ju inte direkt några stora resurser, vilket grejen med att släppa ut luften gör. Ska man släppa ut luften måste man ju flyktvägar för luften och dessa måste vara tillräckligt stora för att luften ska passera tillräckligt fort (men först måste ju människorna ut, vilket också tar tid). Luften som går ut blir man ju också av med, och luft är ju som sagt ganska viktigt på ett rymdskepp/station. Visst skulle man kunna pumpa luften till en annan sektion, men det kräver kraftiga (och stora pumpar) och så tar det längre tid att vad det skulle ta att låta rymdens vakuum göra sitt.
 4. hmm för varje gång jag ser trailern tycker jag mer och mer synd om bilen. En sån där corvette är ju ovärdelig idag, tänk er då hur det skulle vara om 200 år... Blir och också mer och mer taggad för varje gång jag ser trailern, verkar vara en intensiv film, ska ses på bio!
 5. Ja och sen beror färgerna väldigt mycket på TV:n. Jag tror att det nog bara färginställningarna på den TV:n som visar den remastrade versionen som är lite off.
 6. Bilen verkar ju inte vara i den normala verkligheten, eftersom det är den unge Kirk som kör den. Det bryter i alla fall mot TOS om det skulle vara under hans uppväxt, då han inte kan köra bil i TOS. Men, men funkar historien så spelar det ingen större roll vad som hände i ett avsnitt. Klart han kan köra bil trots att det är i framtiden, och även i våra mått mätt så är corvetten gammal (från 60-talet), alltså måste det vara ett samlarobjekt från en samlare eller ett museum eller nåt i XI. Vart han fick bensinen ifrån är dock en helt annan fråga...
 7. Joodå nog kan det blir fina HD-egenskaper på TOS, visst det bli ju inte direkt som XI men nog blir det bättre än det redan var. Bland annat så får du högre upplösning vilket ger skarpare bild på din HDTV (om du har någon...). Och som RoLaren sa så är den ju remastrad digitalt med förbättrade effekter och allt. Här har du en jämförelse
 8. Tycker den nya filmen verkar bli bättre och bättre, fast jag känner faktiskt att jag hellre vill ha ett storslaget actionäventyr än en canonkorrekt film så det är kanske därför...
 9. NX-01

  IPRED

  Nej, nog kostar det en massa pengar att pyssla ihop dessa grejer men det det är ändå oförsvarligt dyrt i Sverige. Ofta kan tjäna hundralappar på att importera spel från USA eller Storbrittanien och då får man ändå betala för frakt. Nog hade man iallafall kunnat sänka prisnivån på spel en bit, hur det ligger till för filmer ska jag dock inte säga då jag inte vet.
 10. Enligt roddenberry skulle de alltid komma i par (2 el 4). Jag tror att grejen under skeppet ska vara den andra nacellen om de nu ska vara riktiga. angående par så hade refiten av Ent-D i All Good Things tre synliga naceller, det förklarar man genom att den mittersta egentligen är två ihopbyggda naceller.
 11. Det finns en teori om att det var V'GER som skapade Borg, det är det som menas med att det är samma fiende i TMP som i FC. Jag skulle väl dock aldrig säga att det är samma, men kanske besläktade iaf.
 12. Jupp vart jätteförvånad när han dök upp i VI. Slater är en skådis som jag gillar och att han var med i ST är ju ganska skoj :P
 13. jag tycker den ser för utomjordisk ut, när engineering section är såpass smal och alvklippt precis vid nacellfästena ser det liksom lite konstigt ut. Jag säger inte att den är ful, bara lite konstig, men det är väl nåt man vänjer sig vid.
 14. jag tycker du behöver tänka igenom det här mycket mer. Det är mest troligt att det är mikrooganismer (bakterier etc) vi kommer hitta. När vi hittar en ska vi då sända in en vänlig festmåltid, säga "We come in peace" och sedan bygga en ambassad åt dem och förvänta oss att de gör samma sak?
 15. Fast samtidigt så är det dumt att sätta upp rättigheter för evetuella utomjordiska raser. Om vi hittar mikroorganismer på en asteroid, ska vi då få lov att behandla dem som människor?
 16. Visst finns det gott om material i rymden, bara inte här i närheten. Vill vi bryta malm på asteroider så är det bortom Mars som gäller då det ligger ett stort asteroidbälte mellan den planeten och Jupiter. På månen skulle man dock kunna bryta fram nåt men även där blir det dyrt och komplicerat eftersom den har ganska så stark gravitation. Men det är nog ganska rätt att med rätt material så kan man klara sig, men problemet är ju att det antingen är dyrt eller tungt.
 17. Man kan göra teman till Sony Ericsson mobiler med deras program Themes Creator. Det är ett kraftfullt program man kan ladda ner gratis från deras SonyE's hemsida. Dock så är det bar om man har ett bildredigeringsprogram också, och då gärna lite vassare än paint, GIMP är ett gratis bildredigerings program jag tippar kan vara ganska bra.
 18. Läste nånstans att om bilen skulle utvecklats i samma takt som datorer skulle den vara typ 5 cm lång och kunna åka ett par tusen kilometer i timmen. men ja, jag tror inte jag vill sitta på en sån liten kloss i den hastigheten...
 19. Det är ju det som är grejen med origami, man varken klipper, klistrar, limmar eller tejpar. Man bara viker, men det är det som gör det så svårt man har ju en viss mängd papper som ska vikas och så är det bara, blir det en massa papper över så får man göra på något annat sätt.
 20. Du pratar väl inte om den gamla serien? Nya BSG har en stor och stark skara fans i förhållande till vilken kanal den går på. Jag hade varit benägen att hålla med dig för 5-10 år sedan men inte nu. Jag hävdar fortfarande: Folk vill ha kontinuitet i sina serier. Ja, den nya BSG verkar ju gå mycket bättre än originalet och i USA går den ju fortfarande mycket bra, i Sverige går den dock lite sämre men det kan förklaras i hur Kanal5 har skött om serien genom att visa den sena nätter och ha uppehåll hela tiden. Men BSG är ju en serie som egentligen är väldigt lite sci-fi, det är ju mer drama om människan och dess konflikter, den hade nog haft ännu fler tittare om den helt enkelt inte varit sci-fi. Personligen tycker jag dock den platsar bra i rymden. Men angående kontinuitet så tror jag också att det avskräcker många nya tittare. Visst folk vill ha kontinuitet men missar man premiären så är en serie körd, det blir för svårt att hoppa in mitt i. Håller med, vore intressant att höra vad de som tycker att ENT bröt mot canon gjorde fel har att säga. Kogh son of Klintoch har ju pratat ganska mycket om att ENT bröt mot canon i andra trådar, vore intressant att få höra lite åsikter från honom. Personligen gillar jag ENT och tycker att de skötte canon väldigt bra, visst Borg och Ferengis kan ju spekuleras men samtidigt så tyckte jag det tillförde något just för att det var något "klassiskt" från tidigare ST. Det snackas ganska mycket på nätet om varför TNG-folket inte visste om Borg och Ferengis ochd et kan vara för att t.ex Enterprise NX råkade ut för något som gjorde att datan gick förlorad, eller att man helt enkelt efter 200 år ansåg att datan var gammal.
 21. Ja verkligen! och efter allt tjat om hur casten (särskilt Shatner) ogillar varann så känns den här bilden konstig, kan det vara så att de är "glada" för bildens skull, eller har de så kul på riktigt...
 22. Anmäler ni mig som frivillig?! :blink: visst, kör till, det där var ju ganska extremt :lol: hade det varit en normal rymdresa hade jag vägrat, är väl inge spänning i en sån, men nu verkar det ju rätt skoj :P
 23. Jag skulle lätt göra det :lol: tänk få utsätta sig f??r både fara och fart och sen bli känd för det!
 24. Ja en serie om Enterprise-B vore riktigt skoj, tror att det kan visa på ganska mycket kul. Tuvok tjänstgjorde ju t.ex på B ett tag (visst, visst Titan: The Red King är en bok och alltså inte canon men vore intressant ändå). Vore skoj att se B som det första skepp (före Titan) att besöka den främmande rymd i en av vintrgatans satellitgalaxer (visst, visst fortfarande inte canon men ändå). Och sen att B är ett sjutahelkorn snyggt skepp gör saken inte sämre!
×
×
 • Create New...