Jump to content

Schnitz

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Schnitz's Achievements

Kadett 3:e året

Kadett 3:e året (3/15)

0

Reputation

 1. Det normala federationsskepp med mest massa är Galaxy Class. 4,960,000 metric tons. Rejält mycket tyngre än Sovereign, 3,500,000 metric tons.
 2. PC: 1. Star Trek Armada 1 & 2 2. Birth of the federation 3. Klingon Academy 4. Elite Force 1 & 2
 3. Visst handlar allt om pengar. Men håller du inte med om att det nästan stått still sedan dess? De erkände t.o.m. i förra veckan att rymdfärjorna är föråldrade. Folk på 60-talet gissade nog inte på att det skulle hinna hända så lite till milleniumskiftet. Snarare att vi skulle hunnit kolonisera Mars vid det här laget. Minst!
 4. Jag är inte optimistisk. Tänk efter hur mycket som hänt sedan 60-talet då vi utan problem skickade folk till månen. Folket på NASA hade nog gråtit om de då visste att det efter milleniumskiftet är stor uppståndelse när man skickar en rymdfärja endast 40 mil i luften samt att det inte ens kan göras om vädret är lite dåligt. Utvecklingens takt ser inte ljus ut enligt mig.
 5. Jag antar att du är född -91? Jag må säga att du är en otroligt slipad ung man! Keep it up!
 6. Med risk för att låta negativ; är inte webringarnas tid en aning passé? Det är ju inte direkt det primära sättet man letar info och navigerar på nu för tiden. :osäker:
 7. Håller helt med OnO. Systemet är som sagt the Sol system. I Star trek-spelen Birth of the federation och Klingon Academy kallas vår stjärna också Sol enl. latin, så i det här fallet har faktiskt svenska språket träffat mitt i prick. Sol 3 blir det logiska namnet för jorden.
 8. Security officer hade varit mest typiskt jag och mest likt mitt nuvarande arbete. Skulle även kunna tänka mig kadett och utbilda mig i star fleet academy. Lära mig 2300-tals vetenskap.
 9. Jag tycker skaparna har lyckats oerhört bra med att göra en film som passar BÅDE trekkers och gemene man. Bättre än vad jag väntade mig innan den kom. Jag ser inte på vilket sätt de kunnat gjort det bättre. Hade den varit mer trekkig så hade den fått en smalare publik och därmed lidit ekonomiskt. Star trek-filmer är storfilmer och de måste lyckas med det omöjliga, underhålla både trekkers och Svenssons.
 10. Jo visst. Men det var mest intressant i sammanhanget för att det antyder på att de inte tjänstgjort ombord längre tid.
 11. Ent D dimper i backen 2371 Souvereign class började tillverkas 2372. Detta gäller dock NX-prototypen. Okänt när Ent E byggdes. First Contact utspelas 2373. Intressant citat från First contact som är relevant i sammanhanget: "- So much for the Enterprise E." "- We barely got to know her."
 12. Trouble with tribbles är väl lite av ett måste.
 13. Den största anledningen torde väl vara att TNG kort och gott är så mycket mer trekkigt än Ent.
 14. Leta upp Star Trek: The new voyage på Video google och kolla igenom. Riktigt schyssta produktioner som antagligen inte kostat allt för mycket. Med väldigt snygga specialeffekter. Tråkigt att det är så dåliga klipp bara.
 15. Något som slog mig när jag såg Macrocosm på filmduken på Star Treff i Gbg. Voy är en TV-serie som håller långfilmskvalitét rakt igenom i regi, redigering, klipp, kameravinklar o.s.v. Ovanligt hög för en TV-serie. Och detta utöver alla andra fördelar som nämnts i tråden.
×
×
 • Create New...