Jump to content

Jello

Stjärnflottan
 • Posts

  151
 • Joined

 • Last visited

About Jello

 • Birthday 10/23/1982

Jello's Achievements

Löjtnant

Löjtnant (6/15)

0

Reputation

 1. Damage Jag gillade avsnittet, spännande och hysfat genomtänkt. Men som nui säger, det är mycket action vilket ger mindre utrymme åt den karaktärsutveckling och filosofiska poänger som skiljer star trek från andra sci-fi serier. Här fanns ett intressant moraliskt dilemma, äta eller ätas, varför inte utveckla och göra något bättre av det? Trots sina brister gillar jag som sagt avsnittet, det var ändå mer 'trekkigt' än det förra så... 6/10
 2. Ja, visst var det Mayweather och inte Malcolm. Och ok, jag måste ha missat att de inte hade torpeder. Men om Mayweather och Trip, som du säger, stängde av sin farkost, hur kom de då tillbaka till Enterprise?
 3. Azati Prime Det här avsnittet var irriterade och föga trovärdigt. Att Archer utser sig själv som frivillig för självmordsuppdraget och senare också T'Pol som är vulcan och ska vara logisk är inte vidare trovärdigt. Vad hände med "the needs of the many outweights the needs of the few"? Ok, Archer är den mest irrationella star trek-kaptenen hittills men det här är ju löjligt. Och Malcolm och Trip lyckas tas sig ända fram till vapnet (och tillbaka) helt osedda, medan Archer blir sedd direkt är också väldigt konstigt. Säsong tre har beståt av många jättebra avsnitt men det här var ett bottennapp. Den enda stora fördelen med avsnittet är att det för historien och uppdraget framåt, äntligen! Jag önskar bara att det kunde ske på ett annat sätt. Betyg: 4/10 Btw, jag är tillbaka. "glömde bort" att titta på ENT så den senaste veckan har besått av en sjysst genomgång av säsong tre.
 4. I Cogenitor försöker Trip hjälpa en utomjordisk individ av ett tredje kön. Archer blir arg och skäller ut Trip. Individen begår självmord. Personligen blev jag mycket förvånand över slutet, det kändes inte mänskligt och "star trekkigt" att lämna "det".
 5. Precis, man kan se människor som maskiner som reagerar på stimuli och man kan p.s.s. påstå att när man skapar ett så avancerat hologram, som kan lära sig saker och är medveten om sig själv, så skapar man samtidigt ett medvetande, som ditt och mitt.
 6. Flesh and blood Jag håller inte med Sotunk, varelser som känner smärta borde ha lika stor rätt att få leva sina liv som människor, även om de inte har samma sorts medvetande som vi. Därför kan jag inte låta bli att dra paralleller till djurrätt, det handlar mer eller mindre om samma sak, varför kan vi inte känna sympati för andra sorters varelser som, som sagt, lider lika mycket som vi? Vad gör vår egen sm??rta eller vårt eget liv så mycket viktigare än holograms, eller djurens? Jag älskar star treks moraliska dilemman, och speciellt när det är något jag kan relatera till, som djurrätt i det här fallet. Det här avsnittet var det bästa på länge, 9/10 poäng.
 7. Kanske inte helt oväntat efter två väldigt starka avsnitt, minefield och dead stop men "a night in sickbay" var det sämsta ENT hittills. Liknade snarare ett avsnitt av en dålig såpa än star trek.
 8. Shockwave part 2 Oh yes! Så underbar fortsättning på en lika bra början. Shockwave känns mest trekkigt av alla ENT hittills tycker jag, storslagen handling med rätt mycket rädda-världen-spänning och ett otippat, smart och nästan omöjligt slut. Och jag gillar T'Pol mer och mer. Hon har gått från att vara sur vulcan till kaxig hjälte.
 9. Nej, 18 september, alltså idag visades shockwave part 2 i USA. Ska se den imorgon. *wee*
 10. inget snack om saken, the motion picture gick idag. fast jag vet inte... tycker inte de gamla filmerna är så bra... förutom the voyage home.
 11. Ella> dagen var fel, jag klantade mig. den går alltså imorgon fredagen den 19:e
 12. Phlox> det verkar ju konstigt. om de gick två gånger borde de ju ha skrivit alla tider till dig. men på deras tablå finns fortfarande tiderna i juli. jaja. det visar sig.
 13. Live Fast and Prosper Ett lite annorlunda avsnitt med många humoristiska poänger. Kul när bedragarna överdriver sina roller. Slutet var inte helt väntat, det gillar jag. 8/10 Varför får de inga sändningar från jorden? Barclay fixade ju det där för jättelängesen.
 14. Från kanal 5:s hemsida: The Motion Picture lör. den 19 Juli kl. 12.50 The Wrath Of Khan mån. den 22 Juli kl. 13.10 The Search for Spock tis. den 23 Juli 13.15 The Voyage Home ons. den 24 Juli kl. 13.00 The Final Frontier tors. den 25 Juli kl. 13.20 The Undiscoverd Country fre. den 26 Juli kl. 13.10
 15. Kan hålla med om att det var mer slagsmål och mer alkohol- ja. Men även fast TOS var originalet så tycker jag inte det känns mer star trek. star trek är inte sprit och slagsmål, star trek är 30% moraliska dilemman, 30% karaktärsutveckling, 30% action och 10% elaka aliens. Kirk är inte lika mångsidig som andra kaptener, Kirk är bara dumdristig, slåss och har tur.
×
×
 • Create New...