Jump to content

Jello

Stjärnflottan
 • Posts

  151
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jello

 1. Damage Jag gillade avsnittet, spännande och hysfat genomtänkt. Men som nui säger, det är mycket action vilket ger mindre utrymme åt den karaktärsutveckling och filosofiska poänger som skiljer star trek från andra sci-fi serier. Här fanns ett intressant moraliskt dilemma, äta eller ätas, varför inte utveckla och göra något bättre av det? Trots sina brister gillar jag som sagt avsnittet, det var ändå mer 'trekkigt' än det förra så... 6/10
 2. Ja, visst var det Mayweather och inte Malcolm. Och ok, jag måste ha missat att de inte hade torpeder. Men om Mayweather och Trip, som du säger, stängde av sin farkost, hur kom de då tillbaka till Enterprise?
 3. Azati Prime Det här avsnittet var irriterade och föga trovärdigt. Att Archer utser sig själv som frivillig för självmordsuppdraget och senare också T'Pol som är vulcan och ska vara logisk är inte vidare trovärdigt. Vad hände med "the needs of the many outweights the needs of the few"? Ok, Archer är den mest irrationella star trek-kaptenen hittills men det här är ju löjligt. Och Malcolm och Trip lyckas tas sig ända fram till vapnet (och tillbaka) helt osedda, medan Archer blir sedd direkt är också väldigt konstigt. Säsong tre har beståt av många jättebra avsnitt men det här var ett bottennapp. Den enda stora fördelen med avsnittet är att det för historien och uppdraget framåt, äntligen! Jag önskar bara att det kunde ske på ett annat sätt. Betyg: 4/10 Btw, jag är tillbaka. "glömde bort" att titta på ENT så den senaste veckan har besått av en sjysst genomgång av säsong tre.
 4. I Cogenitor försöker Trip hjälpa en utomjordisk individ av ett tredje kön. Archer blir arg och skäller ut Trip. Individen begår självmord. Personligen blev jag mycket förvånand över slutet, det kändes inte mänskligt och "star trekkigt" att lämna "det".
 5. Precis, man kan se människor som maskiner som reagerar på stimuli och man kan p.s.s. påstå att när man skapar ett så avancerat hologram, som kan lära sig saker och är medveten om sig själv, så skapar man samtidigt ett medvetande, som ditt och mitt.
 6. Flesh and blood Jag håller inte med Sotunk, varelser som känner smärta borde ha lika stor rätt att få leva sina liv som människor, även om de inte har samma sorts medvetande som vi. Därför kan jag inte låta bli att dra paralleller till djurrätt, det handlar mer eller mindre om samma sak, varför kan vi inte känna sympati för andra sorters varelser som, som sagt, lider lika mycket som vi? Vad gör vår egen sm??rta eller vårt eget liv så mycket viktigare än holograms, eller djurens? Jag älskar star treks moraliska dilemman, och speciellt när det är något jag kan relatera till, som djurrätt i det här fallet. Det här avsnittet var det bästa på länge, 9/10 poäng.
 7. Kanske inte helt oväntat efter två väldigt starka avsnitt, minefield och dead stop men "a night in sickbay" var det sämsta ENT hittills. Liknade snarare ett avsnitt av en dålig såpa än star trek.
 8. Shockwave part 2 Oh yes! Så underbar fortsättning på en lika bra början. Shockwave känns mest trekkigt av alla ENT hittills tycker jag, storslagen handling med rätt mycket rädda-världen-spänning och ett otippat, smart och nästan omöjligt slut. Och jag gillar T'Pol mer och mer. Hon har gått från att vara sur vulcan till kaxig hjälte.
 9. Nej, 18 september, alltså idag visades shockwave part 2 i USA. Ska se den imorgon. *wee*
 10. inget snack om saken, the motion picture gick idag. fast jag vet inte... tycker inte de gamla filmerna är så bra... förutom the voyage home.
 11. Ella> dagen var fel, jag klantade mig. den går alltså imorgon fredagen den 19:e
 12. Phlox> det verkar ju konstigt. om de gick två gånger borde de ju ha skrivit alla tider till dig. men på deras tablå finns fortfarande tiderna i juli. jaja. det visar sig.
 13. Live Fast and Prosper Ett lite annorlunda avsnitt med många humoristiska poänger. Kul när bedragarna överdriver sina roller. Slutet var inte helt väntat, det gillar jag. 8/10 Varför får de inga sändningar från jorden? Barclay fixade ju det där för jättelängesen.
 14. Från kanal 5:s hemsida: The Motion Picture lör. den 19 Juli kl. 12.50 The Wrath Of Khan mån. den 22 Juli kl. 13.10 The Search for Spock tis. den 23 Juli 13.15 The Voyage Home ons. den 24 Juli kl. 13.00 The Final Frontier tors. den 25 Juli kl. 13.20 The Undiscoverd Country fre. den 26 Juli kl. 13.10
 15. Kan hålla med om att det var mer slagsmål och mer alkohol- ja. Men även fast TOS var originalet så tycker jag inte det känns mer star trek. star trek är inte sprit och slagsmål, star trek är 30% moraliska dilemman, 30% karaktärsutveckling, 30% action och 10% elaka aliens. Kirk är inte lika mångsidig som andra kaptener, Kirk är bara dumdristig, slåss och har tur.
 16. Collective Ett bra avsnitt innehållande alla de klassiska voyager-beståndsdelarna. Moral & etik, karaktärsutveckling, en smula humor och lite action. Fast har det inte blivit lite väl mycket Seven? Ansvaret över borg-barnen innebär ju ännu mer. 8/10
 17. Tsukantse Spännande, men varför kollar voyager-besättningen som är så moraliska och goda på våld över huvud taget? Jag gillar inte dubbelmoralen som finns i många voyager-avsnitt. Om seven inte skulle ha slagits skulle troligtvis dödsmatcherna fortsatt. Voyager-besättningen skulle åkt vidare glada och nöjda över den förstaklassiga underhållningen. Varför är de alltid så själviska? Men, som sagt, spännande. 5/10
 18. Rymdinvasion i Lappland finns att köpa från klubb super 8: http://www.klubbsuper8.com/
 19. Rymdinvasion i Lappland / Terror in the land of the midnight sun Nu har jag sett den! 70 minuters svartvit plåga. En James Bond-liknande huvudperson, en rymdfarkost, ett stort hårigt monster och -såklart- en vacker kvinna som inte kan göra något själv och råkar ut för de mest osannolika fientliga situationerna hela tiden. Blandat engelska, svenska och vad filmmakarna verkar tro att samiska låter som. Filmmissarna är riktigt pinsamma på sina ställen. Den enda behållningen är monstret som ser ut som den mobbade sonen till följd av frankensteins kärleksaffär med en riktigt hårig mammut.
 20. Ang. STOCON, finns det sovplatser för oss som inte bor i stockholm?
 21. Hmm... det verkar som att det inte går att rösta på de senast upplagda avsnitten. Det står "Inga betyg ännu! Du har redan gett ett betyg!"
 22. Memorial Såg bara slutet eftersom jag sett den tidigare och det kändes inte så viktigt att se den igen. Tråkigt avsnitt. Helt enkelt.
 23. Jag förstår om det är jobbigt och så men uppdateringen kunde verkligen vara bättre. Jag tänker främst på avsnitts-sektionen. Det är svårt att rösta på ett avsnitt man såg för flera veckor sedan. Annars är sidan snygg och bra.
 24. Ja, jag antar att jag är ny och oerfaren när det gäller nya serier... Voyager känns som den "riktiga" star trek tillsammans med TOS eftersom det är det enda jag sett... Egentligen är ju serien bra, har väl inte accepterat karaktärerna än...
 25. Shockwave var ett mega-lyft för serien! Håller med er, kan inte vänta!
×
×
 • Create New...