Jump to content

richard

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://

Profilinformation

 • Plats
  sommen, norra småland

richard's Achievements

Kadett 3:e året

Kadett 3:e året (3/15)

0

Reputation

 1. zulan glömde ju avsnittet som Lore introduceras i, tror det är 16:e avsnittet, första säsongen. Avsnittet heter "Datalore". Edit.. Oups, sorry såg nu i efterhand att trådskaparen redan nämt datalore.
 2. Jag har nu sett de 14 första avsnitten av atlantis. Har inte sett SG1 eller vad orginalserien heter alls men jag gillar atlantis. Riktig star trek känsla i många av avsnitten och många star trek referenser som jag älskar (Gillar även futurama som ju också har VÄLDIGT mycket star trek referenser). Men en sak får jag inte att gå ihop.. Vad åt de dära Wraiths (eller hur det stavas?) innan människorna kom till pegasusgalaxen? Ok människorna kom ju dit för väldigt länge sedan men det är ju bara tiotusentals år.. Wraithsen måste ju funnits mycket längre än så. Detta kanske förklaras längre fram i serien?
 3. I "the salamon (?) of doubt" förklarar Adams varför Mostly harmless/i stort sett menlös är en så blek bok. Som jag kommer ihåg det var det någon väldigt närstående till Douglas som gick bort innan eller under tiden han skrev boken. Han ger också lite andra skäl men de kommer jag inte ihåg just nu. Liftaren-böckerna är nog min favoritbokserie och jag har läst böckena många gånger både på svenska och engelska. Har även lyssnat på den engelska radioteatern (som faktiskt var före boken) samt den svenska radioteatern. Höll på att glömma bort TV-serien som har specialeffekter typ i klass med TOS. Jag tycker att den första boken är den absolut bästa och sedan går det liksom utför för serien. 2:a och 3:e är dock också väldigt bra.
 4. Många av mina favoritögonblick har redan nämts.. t.ex. *Picard: There are four lights!! Jag gillar också många scener i "Datas day" t.ex när Crusher lär honom dansa. "I am now prepared to dance at the wedding" (troligtvis felciterat men det är något i den stilen) sagt efter det att han fått lära sig steppa. All good things.. är ju också en orgie i härliga scener, gillar det mesta där Q och Picard ryker ihop. En annan som faktiskt är ett av mina absoluta favoritögonblick i ST är faktiskt i den serie jag tycker absolut sämst om, voyager. Avsnittet "Someone to watch over me" (?) där Seven och doktorn sjunger en duett i form av "You are my sunshine". Jag gillar också de riktigt stora rymdslagen i DS9 när dominionen och federationen/klingons/romulaner gör upp om det. För att inte tala om humorn i denna serie.. t.ex. som någon nämnde att Miles får sparka till på transportören för att få den att beama. Måste bara nämna en till, när Lwaxanna Troi (hur hon nu stavar.. Deannas mor iaf) har kallat Worf för Wolf ett antal gånger och Worf säger något i stil med "And it is Worf not Wolf" gapskrattar varje gång .
 5. Jag har en annan fundering som gäller alla serier, så gott som alla avsnitt. PRoblematiken gäller impulsedrift. Einsteins lagar (vet inte vilken) säger ju att om ju snabbare man färdas desto långsammare går tiden i förhållande till relativt stillastående objekt. Jag har för mig att detta närmar sig oändlighet ju närmare ljusets hastighet man kommer. För mer info om just detta, se http://www.startrekdb.se/forum/index.php?showtopic=76. Detta är ju inget problem när man färdas i warp eftersom man då inte färdas i normal rymd utan i en warp bubbla (som jag förstått det hela.. jag har säkert fel) och påverkas således säkert inte av Einsteins lagar. Men när man färdas med hjälp av impulse så är man ju i normal rymd och då borde einsteins lagar gälla!? Så om man färdas ett tag på impulsekraft och sedan återvänder dit man startade så borde ju alla där ha åldrats REJÄLT mycket mer än en själv.. troligtvis avlidigt för länge sedan.
 6. Jag har tyvärr inget bra svar till dig men jag brukar också reagera över det där.. Drive section (hur översätter man det? svar mottages i: http://www.startrekdb.se/forum/index.php?showtopic=2514) färdas ju ändå ett bra tag i warp-hastighet, åtminståne några timmar, för att komma till farpoint, kommer inte håg vilken warpfaktor eller hur länge (om dette ens framgår i avsnittet?). Men om de bara färdats i warp 2 (8x ljusets hastighet) i, låt oss säga 2 timmar så kan vi säga att de färdats 16 ljustimmar.. på samma tid så har tefatsdelen, om de färdats i full impulse (har precis för mig att det motsvarar ljusets hastighet, rätta mig om jag har fel) så har de ju kommit 2 ljustimmar.. så om de färdats 24 timmar längre tid har de kommit ytterliggare 24 ljustimmar vilket faktiskt skulle göra att de hann ikapp, blev rätt förvånad av det resultatet faktiskt.. så om det var en väldigt kort warp-tripp för drive section i väldigt låg hastighet (förhållandevis..) skulle det faktiskt kunna stämma. Jag tycker dock att det känns som de färdas en längre tid än 2 timmar och troligtvis i högre fart än warp 2. Jag har säkert räknat fel så kontrollräkna själva och rätta mig om jag har fel! Edit: rättar mig själv litet.. warp 2 motsvarar 8x ljusets hastighet på TOS skalan.. i TNG motsvarar det 10.079x ljuset. skillnaden i räkneexemplet ovan blir altså att de kommer ca 20 ljustimmar istället för 16. Källan för warphastigheterna är wikipedia.
 7. Jag har ett problem. Ibland händer det ju att man vill diskutera star trek irl (även om det är väldigt få här i sverige som vet vad det är.. har iaf en polare som tittar litegrann) och då stannar jag alltid upp och måste tänka till när jag ska förklara något om t.ex klingons. Ska jag använda det engelska orginaluttrycket "klingons" eller ska jag översätta det till "klingoner". Jag tycker att svenska översättningar låter så fåniga.. t.ex klingonska låter ju inte som ett särkilt häftigt språk medan "klingon" låter ascoolt. Jag tittar ALLTID på trek utan text (står inte ut med texten.. så dåligt översatt för det mesta) så jag vet inte hur de svenska översättarna hanterar sånt här. Men det är inte det jag är intresserad av heller, jag är intresserad av vilka uttryck ni använder. Det finns ju tusentals exempel till, tricorder eller trikorder? hypospray eller hyperspräjj? transporter eller transportör.. jaja ni fattar prncipen. Edit: glömde ju det svåratse utrrycket av alla.. heter det vulcans eller vulkaner/vulkaniter?
 8. tar och livar upp denna tråden.. Jag brukar tänka något i stil med "Dropping out of warp" eller typ "Full impulse power" när jag kör av motorvägar och andra stora vägar in på mindre.. Gjorde misstaget att döpa min katt till Spock.. denna katten sprang dock bort efter ca 2 år och efter att det hände dröjde det ett bra tag innan jag kunde kolla på TOS eller någon av filmerna med TOS-gänget. Såfort någon nämde "Mr. Spock" i serien kom jag att tänka på min katt vilket ibland ledde till tårar.. jag älskade verkligen den katten. Har dock en katt kvar.. hon heter Lisa efter Lisa Simpson.. så den dagen (hemska tanke) hon går bort får jag nog sluta kolla på simpsons också.
 9. Kommer inte ihåg sådär vansinnigt mycket av "legends of the ferengi" så den bör jag nog inte recensera, den talboken var dessutom abridged (kommer inte på någon bra översättning.. det är inte hela boken iaf) "I am Spock" blir det dock säkert en recension av när jag hört hela.
 10. Även jag har totalt missat John Titor men sen jag såg inlägget här för ca 4 timmar sedan har jag suttit å läst allt jag kunnat hitta.. väldigt intressant, framförallt hans Q&A med folk på något forum. Nu har jag iofs väldigt svårt att tro att han verkligen kommer från 2036 men jag kan ändå inte låta bli att fascineras.
 11. Tack för tipset, ska kolla in Shatners böcker och federation. Även om inte TOS är min favorit så gillar jag den väldigt mycket.
 12. Stämmer bra det är inte fiction iaf men jag tyckte ändå den passade in här då den ändå handlar om star trek. dock hörde jag så lite så jag fick aldrig något grepp om vad den handlade om.
 13. Ok ett avsnitt av TOS kanske är närmare 50-51 minuter thats not my point.. Avsnittet är givetvis nedladdat då det inte finns att köpa än.. Har nu även fått tag i "Balance of terrror", även detta avsnitt är 44 minuter (43:46 för att vara exakt) jag har svårt att tro att båda dessa rippar skulle vara nedklippta av den som gjort rippen. Det verkar ju dessutom ganska logiskt och troligt att amerikansk tv inte visar någon respekt för konsten (jaja inte rätt ord kanske men ni fattar vad jag menar) utan bara klipper respektlöst i den för att få in sin standardmängd med reklam. Mina tidsangivelser gäller hela avsnittet exkl reklam, inkl intro och eftertexter.
 14. Har ju sett allt som finns att tillgå i form av trek på film och tv hur många gånger som helst och känner mig redo för lite nya historier. Det finns ju en hel del böcker men jag vet inte riktigt var jag ska börja, det är ju så många. Så om du har läst en bra trek bok tipsa om den här! Skriv också gärna lite kortfattat (utan att spoila dock) om handlingen och vilket gäng det är.
 15. Jag gillar talböcker men har ännu inte hört någon bra star trek talbok. Jag har hört "Legends of the ferengi" där Armin Shimmerman eller vad han nu heter (Quark iaf..) läser. Tyvärr är det ganska mycket ljudeffekter och själva boken är inte särkilt intressant eller rolig som man kanske förväntar sig (Jag förknippar iaf ferengi med komedi efter att ha sett DS9 ett antal gånger). Har också hört lite litegrann av "I am Spock" skriven (duh..) och uppläst av Leonard Nimoy. Har dock inte hört närheten av vad som behövs för att säga om jag tycker den är bra eller dålig. Som jag minns det var dock inga ljudeffekter vilket är mycket bra.
×
×
 • Create New...