Jump to content

pela

Stjärnflottan
 • Posts

  123
 • Joined

 • Last visited

About pela

 • Birthday 08/01/1973

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://åsemyr.se

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Kungälv
 • Intressen
  Djur (främst herptiler), natur, sci-fi (Måste erkänna att det började med Star Wars. En kompis drog med mig in i Star Trek-världen och WCT för några år sedan.), tecknade serier med mera.

pela's Achievements

Fänrik

Fänrik (5/15)

0

Reputation

 1. Bilden är ju ett uppenbart montage. Högerhanden har vit bakgrund mellan fingrarna men grå bakgrund runt om. Men nyheten är nog riktig. Det dröjer väl ofta ganska länge innan de verkliga prototyperna är lika snygga som konceptbilderna. Så då blir det montagen som visas i artiklarna.
 2. Där jag gick, institutionen för tillämpad IT vid Göteborgs universitet, är det väldigt blandat. Kollade på de senast publicerade kandidatuppsatserna och det verkar vara ungefär hälften som är skrivna av en person. Av oss som skrev i kognitionsvetenskap var det inga som skrev tillsammans. Tror att läraren nämnde någon gång att man kunde skriva med någon annan, men det var inte mer. Å andra sidan var vi bara fem i gruppen, sa det är ju inget man kan dra några större slutsatser av.
 3. Nu är uppsatsen äntligen publicerad Är du nyfiken på resultatet så finns den att hämta på http://hdl.handle.net/2077/28988
 4. Gissar att du känner till Starship Modeler. Det är en guldgruva. Dels finns där ett teknikbibliotek med massa tips sorterade på område, till exempel om belysning http://www.starshipmodeler.com/tech/techmain.htm dels finns där ett diskussionsforum där man kan hitta en hel del samlad kunskap http://www.starshipmodeler.net/talk/ Dessutom finns det ett stort galleri som man kan bli inspirerad av.
 5. Det är helt OK att svara även om man för tillfället inte spelar så mycket (eller alls), bara man har spelat och har det hyfsat färskt i minnet. Idag är sista chansen att svara på enkäten. I morgon skall jag ta tag i resultaten.
 6. Medie- och kommunikationsvetenskap är ju intressant. Jag kan svara på lite frågor. PM:ar e-postadress.
 7. Jag är på jakt efter folk som spelar World of Warcraft som kan hjälpa mig några minuter med att svara på en enkät. Egentligen handlar det inte om WoW utan om delad uppmärksamhet och virtuella världar, men jag har valt att bara vända mig till användare av en enda virtuell värld. Enkäten är en del av min c-uppsats i kognitionsvetenskap. Spelar du så får du hemskt gärna gå in på https://www.facebook...65557736878651/ och klicka dig vidare till rätt enkät (man behöver inget facebookkonto). Känner du några som spelar så är jag väldigt tacksam om du sprider länken vidare till dem.
 8. Tror att det är betydligt äldre än Stargate och V. Googlade och hittade en sida där de nämnde att Marvin the Martian ofta sa just "Greetings Earthlings" och han har varit med sedan 1948. Men om det är ursprunget, eller om det redan då var en sf-kliché lyckades jag inte hitta något om.
 9. Fast snigel är nog en ganska direkt översättning. Centaurian slug heter den.
 10. Jo, prototyperna verkar ju ha varit betydligt snyggare. De här bilderna har ju dykt upp här och var på nätet ett tag http://www.gearfuse.com/star-trek-gear-for-your-final-journey-to-the-stars/ Det bidde en tummetott... Å andra sidan är det här kanske en enklare kremeringsmodell och prototypen på de andra bilderna en jordfästningsmodell som inte är klar än?
 11. En anledning till att det ofta verkar som om hela planeter har precis samma kultur i Star Trek (och mycket annan sci-fi) tror jag att det är just vad författarna tänker sig. Man använder planeter för att representera människor med vissa idéer. Sci-fi handlar ju egentligen om oss människor. OK, jag vet tråkigt att se det som författartekniskt grepp... En annan anledning att det skulle kunna bli så att hela planeter skulle få samma kultur kan jag tänka mig är det som RoLaren är inne på. Globalisering. När vi får större perspektiv ses ett större område som en enhet. Förr var "vi" folket i samma by eller socken, nu är det "vi" i Sverige eller rent av Europa. Om vi hade regelbunden kontakt med andra planeter hade vi kanske sett alla jordbor som "dom där hemma" och de lokala gränserna nere på hemplanetet suddas ut. Man håller på några jordiska traditioner och seder och lär sig om jordens historia på ungefär samma sätt som vi lär oss om småkungadömen som funnits förr. Är det så det fungerar så är det ju inte så underligt att alla rymdfarande folk i Star Trek har hyfsat globala kulturer.
 12. Skickade precis svar på frågorna till dig ur min synvinkel. Men som Centervall säger. Det kan vara en bra idé att kontakta någon förening i närheten, eller rent av besöka något evenemang. Då skulle du kunna dela ut frågorna till lite mer folk och själv få se vad det handlar om. Nu vet jag ju inte var du bor, men WCT har treff i Göteborg 14/11. Se http://trekkers.se
 13. Bildtexten om Kirk från Star Wars tog sig även in i den tryckta tidningen idag.
 14. I dagens GP fick jag syn på ett bekant ansikte. Karin, som bland annat vann kostymtävlingen på senaste treffen, var med som huvudperson i en artikel om sin skola. Den finns även att läsa på webben http://www.gp.se/nyheter/bohuslan/1.736590-star-pa-scen-vid-skordefesten På GPs webb fanns det även andra WCT:are i artikeln och bildspelet från sci-fi-mässan http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.737687-rena-skracken-pa-massan Lägg speciell märke till den fina bildtexten under näst sista bilden. "Karin Hallgren och Emma Nordström i West Coast Trekkers med hjälten Captain Kirk från Star Wars-filmerna" :lol:
 15. Givetvis skall man vara skeptiskt och ifrågasätta nya rön (gammal forskning också för den delen). Om man är intresserad så finns det en mängd information om experimentet på cern.hc. Tydligen har de gjort över 15000 mätningar utspridda över 2 års tid och försökt identifiera vad som gått snett. Hela forskningsresultatet finns på http://arxiv.org/abs/1109.4897
×
×
 • Create New...