Jump to content

TauZero

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

About TauZero

 • Birthday 06/16/1961

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://www.tauzero.se

Profilinformation

 • Plats
  Norra dalafjällen

TauZero's Achievements

Kadett 2:a året

Kadett 2:a året (2/15)

0

Reputation

 1. Jag har inte sett den och undrar om den finns med på den tredje boxen av europaversionen av TOS? På den amerikanska finns den väl med på första boxen?
 2. Det här är svårt för man ändrar sig lite när man ser om några serier efter många år. Har inte heller sett allt, även om jag på god väg dit. Dock kommer jag inte att bry mig om att se den tecknade TAS, om den nu inte mot förmodan skulle sändas i TV. 1: TNG (Sett den på TV och har hela serien på DVD-boxar) Gjorde så jag fastnade för ST även om jag sett TOS före. Säsong 1 var lite svag insåg jag n??r jag såg om serien, men Picard och Data i högform gör vem som helst glad! Mycket Trekk! 2: DS9 (Sett delar på TV och har hela serien på DVD-boxar) Gillar mörkret, baren med Quark och skämten där, Odo, Kira och hela stämningen. Kanske inte så mycket Trekk, men god underhållning är det. 3: VOY (Sett den på TV och har hela serien på DVD-boxar) Voyager är bra, men hade få riktiga höjdpunkter. Neelix var bra de första åren och EMH suverän hela tiden! När 7/9 kom med var det riktigt kul ett tag, men tröttnade sedan på att se henna vicka med sin rumpa när hon gick i "högklackat" och en specialdesignad "uniform". Inget ont att se en snygg kvinna, men det blev i längden för uppenbart att man försökte locka tittare med det... Har man sett Kirk i TOS kladda på varenda fruntimmer han kom åt, så har i alla fall jag fått nog av det. Lite Trekk! 5: TOS (Sett den på TV, kommer nog att inhandla DVD-boxarna) Riktiga bottennapp, men också några mycket bra avsnitt, trots den låga tekniska kvaliteten. Men personligen har jag svårt med självgoda Kirk och hans kladdande på i stort sett varenda kvinna han kom åt. Han skulle också själv lösa i stort sett allt. Tack vare Spock, Scotty och McCoy kan man dock se det hela och uppskatta en del filosofi och få sig några goa skratt. Mycket original Trekk! 4: ENT (Sett lite på TV, kommer nog att inhandla DVD-boxarna) Det jag sett var okej, men inte mer. Archer verkar träaktig och har inget skimmer omkring sig och T'Pol omvandlas mer och mer till ännu en pudding att titta på. Har dock sett för lite. 6: TAS (Har inte sett den) Är det någon meningen med att se den? Kan någon svara mig det?
 3. Yes, solid rocket booster ignition and liftoff! Äntligen en "äkta" borg i rymden. :borg2:
 4. Det var trist att texterna försvann. Nu har man i alla fall börjat tanka igen och nedräkningen "T-6 hours and counting" är igång och det är lovande. Skulle vädret vara sämre hade man inte påbörjat den omständiga tankningen av STS-116. Men chanserna är sämre nu än i det första försöket, bara 30 procent, men det kan snabbt ändra sig. Nästa naturliga stopp blir "T-3 hours and holding" fortsätter man sedan med "T-3 hours and counting" är besättningen på väg in i Discovery. Som jag tidigare skrev i en text men som försvann: Om nu SVT eller TV4 sänder så titta och inte minst lyssna samtidigt på NASA:s webb-TV. Där får man reda på så mycket mera än på de svenska kanalerna som mest "bluddrar" om självklarheter och sedan missar en del väsentliga saker. Att lyssna på flygledaren och höra GO eller NON GO från alla kontrollstationer är en upplevelse...
 5. TV4 Film kör den och jag såg den faktiskt igår 16.25. Har sett den tidigare och inte heller denna gång så kan jag säga att filmen är bra. Den är seg, tekniskt dålig (jämfört med andra från samma tid). Jag kan dock alltid se en TOS-film eller avsnitt för nöjes skull för att få lite nostalgi, historia och småskratt. Ni ska dock veta att jag är lite anti mot allt som har med TOS att göra. TOS i all ära, men för mig så startade kvalitets-ST med TNG, vidare med DS9 och slutade med VOY. Gamla TOS ska ha all heder åt att ha varit med och startat allt, men nästan alla var rent ut sagt usla skådespelare. "Bones" är den enda som jag anser vara skådis i det gamla gänget. De andra hade sin charm, men skådisar kan man inte kalla dem. (Gillar dock Kirk i nya komediserien Boston Legals, där han får spela ut och vara tokig och sexgalning "igen")
 6. Jättekul! Det var på tiden att man får se en uppskjutning igen!
 7. Peter Jackson skulle ta sig an Asimovs Stiftelseböcker. Sedan skulle nedanstående "ungdomsböcker" kunna filmas och bli skitbra. A.E Van Vogt - Duell i världsrymden Alfred Bester - Tigermannen Robert A Heinlein - Egen rymddräkt finnes och Vintergatans son Några roliga Harry Harrison vore också kul att se på film.
 8. Jag missade när ZTV (eller vem det var) visade Månbas Alpha för ett antal år sedan. Skulle vara kul att se om den serien. Som knatte älskade jag den serien! 1. Månbas Alpha - Space 1999 2. Farscape 3. TOS
 9. Klart han ska ha skägg! Han såg ut som en fänrik innan han skaffade sig skägget.
 10. Iofs, men jag anser Kirk lade sig i för mycket och skulle nästan alltid själv spela hjälte. Det sägs ju att även skådespelarkollegorna var lite bittra på honom ibland... Nej, han var för självgod i min mening. En god ledare måste kunna ha mera distans till sig själv och låta sina medarbetare växa och få ansvar.
 11. Född i Köping, sedan arbetat i IT-branchen i Stockholm under en himla massa år. Flyttade 2005 till norra dalarnas fjällvärld och njuter av livet, naturen och friheten.
 12. Picard Han är kung och en bättre kapten finns inte. Han kan vara stridbar och tvär, men är samtidigt skräckslagen för barn. Får han förtroende för dig så är han en underbar chef som ger dig frihet under ansvar. Helt enkelt en underbar människa och ledare med fel och brister som alla vi andra (bristerna alltså). Kirk är en lättviktare i jämförelse och framstår i mina ögon som en TV-wannabe i jämförelse med Picard och låter inte sina medarbetare ta tillräcklig plats. Hoppas ingen ta illa upp ;) Picard citerar Moby Dick och andra klassiker, är intresserad av historia och är diplomat med pondus. Ingen av de andra kaptenerna kommer i närheten av honom. På andra plats kommer nog Janeway, trots hennes i mina ögon något irriterande röst. Hon visar tåga och är samtidigt en duktig vetenskapsman och ledare. Att hon tog hand om 7/9 och var morsa åt henne gjorde inte saken sämre. ;)
 13. Diggar många olika typer av sf, men anser Star Trek (speciellt TV-serierna) vara bäst hittills av de som filmats eftersom det inte bara är pang, pang utan också en tanke bakom. Det senare är tyvärr något man ser mindre och mindre av i en allt mer ytlig värld. Blev till exempel grymt besviken på fortsättningen av Star Wars där Lucas mest har tänkt på att det ska se snyggt ut på ytan... :förbannad: Läste massor med sf-klassiker på 70- och 80-talet sedan har det blivit mindre. Såg först TOS på TV. När sedan TNG visades första gången blev jag rejält biten igen. Har sedan dess skaffat alla TNG, DS9 och VOY på CD och njuter just nu av att se om DS9. Ska senare inhandla TOS och ENT så att samlingen är "komplett". Tycker det är sorligt att femman avbryter BSG mitt i säsongen 1 för att visa repriser av något ytligt skit! Vi sf-fans måste hålla ihop och försöka påverka så gott det går!
×
×
 • Create New...