Jump to content

Immortel


rehnvall
 Share

Recommended Posts

Nu har Enki Bilal serie "Immorel" (gudarnas marknad och lokfåglen? i sverige) blivit amrikaniserad film.

Imortel är ett SF-drama i Paris förlagt till New York (de blir inte bättre av att man ser "eifeltornet" i horisonten :blink: tyvär har de ändrat på prisis allt utom namnen och utsendendet i filmen, men vissa sencer är kvar tex när Nikopol får ett nytt ben av järnvägsräls av Horus eller när "gudarna" spelar Monopol.

Filmen är delvis med riktiga människor och delvis 3D karaktärer, miljön är en korsning mellan Blade runer och Femte Elementet. Filmen verkar kopiera massor av andra filmer MEN serien var gjord på början av 80-talet. Så röda eller blå piller är inte tex ifrån Matrix utan ifrån serien.

hh.gif

"Gudnen" Horous kommer till Jorden för att skaffa ett barn "av själ botom mänskligt förstånd" därför besätter han den djupfrysta fången Nikopol och våltar den "perfekta" kvinnan Jill. Nikopol har sedan problem att förklara allt....

Tyvär är amrekanarna pryda så Horus har fått ett par stringtrosor? i metal och de nakna keruberna har blivit ersatta av små "spöken"

Problemet är att jag hadde otroligt svårt att förstå filmen, eftersom jag läst serien före, tex Jill dödar de män som antastar henne med en annten till en dator.

Som ni redan har förstått så skiljer sig filmen och serien, serien har verkligen en dos av kalla kriget och allt är smutsigt och nerslitet. "Gudarna" är rymdvarelser som behöver olja för sin teknologi, Paris borgmästare förhandlar med dem om att leverera olja emot odödlighet (vilket "gudarna" igentligen inte vill aceptera men de är desperat behov av oljan)

Horus vill störta de andra gudarna så han besätter en astronaut Nikopol. Under en brutalare ishocky match mellan farsister och komunister nästlar sig Nikopol in som en komunistisk spelare och vinner matchen men hjälp av horus kafter. De söker sedan asyll i Paris och försöker bli valda till borgmästare för att stoppa oljelveranserna till Pyramiden.....lättast att bli vald är att mörda sina konkurenter....

Edited by rehnvall
Link to comment
Share on other sites

För att förklara när jag pratar om serierna menar jag seriealbum som Holodoc också nämner.

Även om man inte läst serien är filmen en upplevelse i ovanliga/konstiga sf-saker. De är nog en fördel att inte ha läst serien före eftersom allt är ändrat.

<{POST_SNAPBACK}>

Tack för "varningen"...

:rolleyes:

Risken är väl att man blir lika irriterad som av att se allt som ändrats i så många andra "comic book movies"...

Å andra sidan var det så länge sedan jag läste serrierna att jag inte kommer ihåg något....mer än att det var bra...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

filmen va rena rama skräpet enligt mig. inte alls värd att se, kändes som om man satt å kolla på ett dåligt tv spel där de inte hade tillräkligt me pengar för att få snubbarna att se verkliga ut.. två riktiga skådisar e me resten e data gjort. kunde vatt bra om de anlitat skådespelare istället för en data nörd.. men det e bara min mening.

Link to comment
Share on other sites

Ja, tyvärr var detta en film som inte alls visste vart den skulle eller vart den ville komma någonstans. Man har svårt att ta det till sig eftersom den är så splittrad.

Svårt med så dåligt animerade karaktärer. Funderade dock på om det var en "konstnärlig" mening med att få dem att se så stela ut. Kanske skulle de se plastikopererade ut eller nåt?

hur som helst kan jag inte rekommendera den här filmen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...