Gå till innehåll

Star Trek : new adventures


Rekommenderade inlägg

som du ser har jag börjat att skriva om första avsnittet i manusform så det finns där redan .allt man behöver göra är att läsa första texten och fortsätta skriva om . avsnittet behöver lite utfyllnad på de flesta ställen ochså

Hur långt har du tänkt att avsnittet skall vara?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • Svar 105
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva medlemmar i ämnet

ett vanligt pilotavsnitt(Emmissary-DS9,Gatekeeper-VOY,Encounter at Farpoint-TNG) är ju ungefär en och en halv timme men vi får kanske satsa på en tredjedel(30 minuter) fast om vi lyckas få det längre är det bara bra .

Ok... Hur många sidor är manuset på?

ingen aning . vi skriver väl på och ser när det är lagom långt . om det hade varit dags att börja spela in hade man kunnat testa sig fram (göra en inspelning av vad vi skrivit för att se hur långt det är). då hade skådisarna fått träna sig på att bli trovärdiga och de saker som vi inte är riktigt nöjda med kan göras om . men just nu är vi för få .

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

ett vanligt pilotavsnitt(Emmissary-DS9,Gatekeeper-VOY,Encounter at Farpoint-TNG) är ju ungefär en och en halv timme men vi får kanske satsa på en tredjedel(30 minuter) fast om vi lyckas få det längre är det bara bra .

Ok... Hur många sidor är manuset på?

ingen aning . vi skriver väl på och ser när det är lagom långt . om det hade varit dags att börja spela in hade man kunnat testa sig fram (göra en inspelning av vad vi skrivit för att se hur långt det är). då hade skådisarna fått träna sig på att bli trovärdiga och de saker som vi inte är riktigt nöjda med kan göras om . men just nu är vi för få .

Ok, jag hjälper gärna till i mån om tid, som rådgivare eller nåt... Jag jobbar ju med film på mitt "day job"... :)

En bra tumregel - och en av anledningarna till att manus skall vara formaterade på ett visst sätt - är att en sida blir 1 minut. Så för att få 30 minuter behöver du 30 sidor.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 1 månad senare...
Postad (redigerade)

PM-snack !

detta är vad Bebbe och jag har pratat om via PM :

Bebbe : Min nya story. Vet bara om dig som skriver ST noveller så tänkte använda dig som bollplank om det går bra.

Kommendörens loggbok, Sjärndatum 54987.3. Efter en lyckad testresa är USS Sokrates på väg till Deep Space 11 vid Federationens rand mot den Koloniala Alliansen. Därefter bär det av mot Bajor på ett diplomatisk uppdrag. På stationen väntar även vår diplomat, Valir D'Shar.

”Status?” frågar kommendör Caine snabbt medan han stiger in på bryggan från sitt kontor.

”Vi är tio minuter från DS11, sir.” svarar rorsman vid navigationskonsolen.

”Stäng av warp driften och fortsätt med trekvarts impulsfart.” ropar Caine ut och sätter sig ned i kommendör stolen. Bryggan var lite halvmörkt, precis som han bett om. Som kommendör kunde han ”designa” sitt skepp hur han ville så länge det höll sig inom Sjärnflottans regler. Han hade också bestämt att bryggan skulle se ut som den på Intrepid klassen fast lite större och med tre stolar istället för två i mitten. I dessa satt kommendör Tiberius Caine, hans försteofficer Kal Shatil och rådgivaren Jessa Denav.

”Begär dockningstillstånd och gå ner till en kvarts impulsfart.” sa Kal uttryckslöst, som han alltid gjorde vilket gjorde att Caine undrade om alla kardassier hade en stenhård yta.

”Vi har tillstånd att lägga till vid docka 3, sir. Ändrar kurs.” sa rorsman.

Caine reste sig upp och gick mot turbohiss dörren. Väl där vände han sig om och pekade mot Kahlon, hans klingonska säkerhetschef, och Datal, hans andorianska taktikchef.

”Jag vill att ni dubbelkollar säkerhetssystemen innan vi beger oss in i KA, samarbeta med maskinrummet.”

”Aye, sir.” svarade båda.

”Shatil, du har kommandot medans jag och Denav möter vår diplomat.”

Han nickade och Caine och Denav steg in i hissen.

”Däck 11, luftsluss.”

Denav var en kort person i jämfört med Tiberius Caine. Hon var bara 1,54 men hennes kunskaper vägde upp den biten. Som Trill hade hon 400 år av erfarenheter och minnen till sitt förfogande. Detta hade tagit henne långt i karriären, plus hennes utseende. Det svarta håret gav hennes gröna ögon ett större djup vilket hade förmågan att fängsla den hon talade med, vilket också gjorde att hon var en utmärkt diplomat. Men hon kunde inte mäta sig med D'Shar. En av Federationens elitdiplomater. Det enda ovanliga var att Valir var från en ras som inte var medlem i Federationen. Hon var född på Romulus, huvudplaneten i det Romulanska Sjärnimperiet.

jag : intressant . jag har dessa tankar:

1. jag tänkte att detta kan vara början på ett avsnitt till "Star Trek : new adventures" så länge tidslinjen håller. lite längre fram stoppas USS Sokrates av mer fientliga skepp från CA(skulle kunna vara så att vissa ledare inom CA är vänligt inställda till Federationen och andra som handlar med Orion syndikatet är mindre vänligt inställda). USS Ullyssess skickas tillsammans med USS Spartacus och en grupp Defiants för att frita USS Sokrates om det skulle behövas .

2. upptäckte följande fel (citat :Som kommendör kunde han ”designa” sitt skepp hur han ville så länge det höll sig inom Sjärnflottans regler) vad jag vet gäller detta endast amiraler , kommendörer är vad Picard m.fl. är.

om du vill ha fler åsikter är Supreme Commander JAF en alldeles utmärkt författare

Bebbe : Låter som en bra idé. Har funderat på att en sjärnflottist även infiltererar syndikatet eller byter sida så man får en större inblick i det. Då blir det ingen utopi som framspeglas heller utan man får se en grym miljö med droger, räder, slavhandel och mord.

Det där med designa inredningen tog jag från STO så det kanske inte passar så bra in men en kul idé iallafall.

jag : att en Stjärnflottist infiltererar syndikatet eller byter sida är en bra idé . tycker vi kör på den iden ganska snart eftersom den kan användas tidigt innan CA bildas på allvar

Redigerad av K´hogh son of Klintoch
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har gjort lite bakgrund till det jag skrev.

Alfa Kvadranten håller på att ändras. Effekterna efter Dominion kriget syns fortfarande. Den Cardassiska Unionen ligger i spillror, det Romulanska Sjärnimperiet är redo för nya tider tack vare USS Titan och Spock, Klingonska Imperiet reser sig sakta men säkert och mitt i allt detta ligger Federationen som har återhämtat mycket. Men nya problem finns alltid i galaxen. Efter Kardassiernas fall såg kolonierna i och nära den neutrala zonen sin chans att höra sin röst hörd. Inom några månader fanns en ny makt i Alfa Kvadranten, den Koloniala Alliansen, ämnad att skydda de kolonister som Federationen glömde. Sepratisterna bestämde att Bajor skulle vara kärnplaneten och att Maquis skulle återupplivas som dess försvar. Gamla sjärnflotte skepp som blivit omgjorda för civilt bruk såg en än gång militärtjänst. Men vissa mindre fraktioner såsom Blodsprofeterna ville ha mer och började en expansion inåt Unionen för att återta gammalt territorium. Plötsligt var det omvända roller, kolonisterna terroriserade och misshandlade kardassier vilket var det sista de och Federationen behövde då de hade börjat återuppbyggnaden av Kardassia Prime tillsammans.

För att lösa konflikten skickar Amiral Janeway USS Sokrates på ett diplomatiskt uppdrag för att lösa denna inre konflikt inom Alliansen och ta reda på vart Blodprofeterna får sina vapen ifrån. Vad underrättelsetjänsten tror är Ferengiska smugglare är i själva verket det Orionska Syndikatet, Alfa Kvadrantens största och mest farligaste kriminella nätverk.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

detta skulle kunna funka men jag tror det funkar bättre om Bajor och DS9 är Federationens närmsta utpost till Colononial Alliance tillsammans med Deep Space 11 (alltså är Bajor inte själva med i CA) . den svarta marknad som vi pratat om och som nämns i pilotavsnittet är central i storyn men det betyder ju inte att Bajor på något sätt stödjer den , tvärtom tycker jag att Bajors regering ska göra allt de kan för att rensa ut Orion Syndikatet och deras affärer (där kan en infiltratör fungera i ett avsnitt)

angående en infiltratör så har jag nämnt följande :

faktiskt så har jag sedan länge tänkt på en scen där kapten Anghor Shak står och tittar på när USS Spartacus , det tredje skeppet i Alexander-klassen byggs och Amiral Haig kommer fram och de börjar prata

jag funderar på ett avnsitt där Amiral Samuel Haig avslöjar att Tomas Riker var hans spion inom Maquis och senare på Cardassia där två vakter var medlemar i dissident rörelsen (se "Second Skin" + "Profit and Loss", DS9) under Dominionkriget bildade Tomas Riker en gerillagrupp med överlevande från rörelsen . nu vill Amiral Haig att Tom hittas och förs hem .

kom på att för att förklara varför Tomas Riker inte längre ser ut spm Will Riker(skulle bli omöjligt att få med Jonathan Frakes) är att han tvingats byta utseende för att kunna gömma sig från Dominion .

men det vore kanske en idé att sätta Tomas Riker i rollen som infiltratören där han varit tvungen att ändra ansiktet till en medlem i Orion Syndikatet som dödats och han tagit dennes plats

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Låter som en bra ide att sätta in Thomas Riker som infiltrör, dock tycker jag att hans motiv ska vara gömda för läsaren så man inte vet vilken sida han är på, dessutom ger det oss utrymme att använda Thomas till att göra brottsliga handlingar.

När det gäller Blodsprofeterna (om vi kör på att Bajor är med i Federation) kan de vara separtister som vill gå med i CA, en uppföljare på Cirkeln ungefär, kanske mer radikal. Det handlar med Syndikatet och stödjer dess operationer på Bajor.

En annan grej som vi måste komma fram till är hur teknologin ser ut. Vad är det för nya skeppsklasser. Används någon teknologi från Voyager osv.

En ide som jag har är att använda T.A.S. (Tactical Assault Suit) som fungerar på samma sätt som Ablative Hull Armor och vecklar ut sig över kroppen när det behövs. En nytt skydd till marinsoldater/säkerhetsmännen.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Låter som en bra ide att sätta in Thomas Riker som infiltrör, dock tycker jag att hans motiv ska vara gömda för läsaren så man inte vet vilken sida han är på, dessutom ger det oss utrymme att använda Thomas till att göra brottsliga handlingar.

du menar i stil med att Thomas Riker ska ha infiltrerat Orionsyndikatet på eget bevåg och det är därför som Amiral Haig vill att USS Ullyssess hittar honom?

En annan grej som vi måste komma fram till är hur teknologin ser ut. Vad är det för nya skeppsklasser. Används någon teknologi från Voyager osv.

En ide som jag har är att använda T.A.S. (Tactical Assault Suit) som fungerar på samma sätt som Ablative Hull Armor och vecklar ut sig över kroppen när det behövs. En nytt skydd till marinsoldater/säkerhetsmännen.

en liknande utrustning i samma stil som T.A.S. som jag kommit på och skrivit lite om i "Hig wars" är Tajen-armband , det är en vidareutveckling till vristlampan som utöver denna innehåller Tricorder , Phaser , P.F.E (Personal Forcefield Emmitter) P.C.D (Personal Cloaking Device) . men i huvudsak tror jag att det blir bäst om vi inte har mer ny teknologi än vad som finns i "Nemesis" . Tajen-armband och T.A.S. kan vara under utveckling men vara långt ifrån att ta i bruk . en annan sak som är i utveckling kan vara doktorns Mobile-Emmitter .

vi får tänka lite på vad som är görbart och inte skena iväg med alla möjliga olika saker utan hålla oss till sånt vi klarar av att göra

ett exempel på bristen av nya saker är att Alexanderklassen bara består av två skepp i pilotavsnittet och utvecklas till fyra under seriens gång

När det gäller Blodsprofeterna (om vi kör på att Bajor är med i Federation) kan de vara separtister som vill gå med i CA, en uppföljare på Cirkeln ungefär, kanske mer radikal. Det handlar med Syndikatet och stödjer dess operationer på Bajor.

vet inte om Bajor behöver vara med i Federationen men deras historia i ST:DS9 visar att de ligger långt ifrån "demilitariserade zonen"(före detta Maquis område) vilket är CA området efter bilden jag fått av dig .

med andra ord ser Bajor ut ungefär som det gjorde i slutet av ST:DS9

blodsprofeterna vet jag inte riktigt hur det bör ha gått med . antingen bestämer sig de Bajorianer som började dyrka dem att överge religionen efter att Sisko besegrat Gul Dukat i de bajoranska eldgrottorna eftersom de ser det som att Profeterna är starkare och den rätta vägen eller så orsakar förlusten av emmisarien att fler ansluter sig i tron att Profeterna övergett dem .

Redigerad av K´hogh son of Klintoch
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 4 veckor senare...
  • 6 månader senare...
Postad (redigerade)
...en liknande utrustning i samma stil som T.A.S. som jag kommit på och skrivit lite om i "Hig wars" är Tajen-armband , det är en vidareutveckling till vristlampan som utöver denna innehåller Tricorder , Phaser , P.F.E (Personal Forcefield Emmitter) P.C.D (Personal Cloaking Device).

http://www.startrekdb.se/utrustning/utrust...p?utrustning=10

Redigerad av K´hogh son of Klintoch
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har till och från varit lite sugen på att skriva en spec som utspelar sig i någon av startrekserierna... Men tyvärr så lär det bli svårt att få tid till det när jag har så många egna idéer som ligger och väntar på att bli skrivna och dessutom insisterar de manus jag redan har skrivit på att bli omskrivna hela tiden... Jag tror jag får mjäll... J.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har till och från varit lite sugen på att skriva en spec som utspelar sig i någon av startrekserierna... Men tyvärr så lär det bli svårt att få tid till det när jag har så många egna idéer som ligger och väntar på att bli skrivna och dessutom insisterar de manus jag redan har skrivit på att bli omskrivna hela tiden... Jag tror jag får mjäll... J.

du kan ju skriva lite när du har paus(eller "skrivblocka" som jag har haft mer eller mindre i nära två år nu) . om du vill kan du ta över omskrivningen av pilotavsnittet så att det blir klart("skrivblocka" där med) .

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 veckor senare...
Postad (redigerade)

har nu gjort om vad jag pratade om(ta en titt på här nedanför och säg vad ni tycker om det)

First voyage - avsnitt 1 ,säsong 1(pilotavsnitt)

"kaptens logg stjärndatum 8765,23"

"efter att vi lämnat skeppsvarven i omloppsbana över Jorden sätter vi kurs mot DS9 där vi ska få våra order , under tiden bekantar vi oss med skeppet , USS Ullyssess NCC-7809 av den nya Alexander klassen . Bador Kor undersöker skeppets tunga beväpning på åtta Pulsfas kanoner , fyra främre och två aktre torpedtuber . doktor Jessie Tallman undersöker sjukstugan . i övrigt bekantar vi oss med varandra . "

efter att ha anlänt till DS9 träffar kapten Anghor Shak en Bajoransk kapten på överste Kira Nerys kontor .

- " god dag jag är kapten Beran , jag tog över som förste officer på DS9 när överste Kira tog över efter Sisko , överste Kira är tyvärr upptagen så hon har bett mig att informera er om ert uppdrag " berättar han

- " vi ska skicka en konvoj med förnödenheter till Cardassia , tolv skepp med medecin , och utrustning" berättar han

- " de har haft det svårt på Cardassia ända sen Dominionkriget" förklarar han.

- " er uppgift är att eskortera konvojen , ni ger er av så fort ni är redo" avslutar han.

på bryggan talar James Wendell om att de har kommit fram till de koordinater där de ska möta konvojen på tolv fraktskepp som eskorteras av fyra Defiant klass skepp och även USS Alexander (det första skeppet i Alexander klassen)

Ross Hudson undrar varför en konvoj behöver så kraftfull eskort .

-"därför att nödkonvojerna är ett eftertraktat byte av pirater i området" svarar kapten Anghor Shak .

Terys Laen och Edor Tarian småpratar i skeppets mäss

- "ett vackert skepp det här " säger Terys Laen .

- "ja men jag är osäker på om jag kan vänja mej designen ."säger Edor Tarian .

han tar en klunk ur sin mugg.

-"eller vid ett Federationsskepp som är enbart byggt för strid" lägger han till .

"vad tycker du om uppdraget , att eskortera hjälp till Cardassia? " frågar Terys Laen .

Edor Tarian sätter ner muggen .

- " hur menar du då?" undrar han .

- "jo , du slogs mot dem under deras ockupation av bajor och jag slogs mot dem i Maquis och nu ska vi hjälpa dem?" förklarar Terys Laen

- "ja , du slogs visst i samma grupp som min systerdotter Laren . men vi ska försvara tolv fraktskepp, inte hjälpa varken dem som du eller jag slogs mot . de lever ändå inte längre" säger Edor Tarian .

på bryggan beordrar kapten att sakta ner till halv impuls

just som han säger det rapporterar Bador Kor :

-"sir , ett av Defiant klass skeppen , USS Raven meddelar att de har tre inkommande skepp på sina sensorer ".

Bador Kor trycker på kontrollen innan han rapporterar att ytterligare fyra närmar sig bakifrån och kaptenen beordrar högsta beredskap .

-"sväng runt mot piraterna , attckmönster omega" beordrar kapten Anghor Shak .

USS Ullyssess närmar sig de fyra piratskeppen som är en blandning bestående av en Nausicaansk Raider , ett ombyggt fraktskepp , ett bärgat Jem´Hadar skepp och till och med en gammal Bird-of-Prey .

Bador Kor rapporterar att torpeder är redo och låsta på målen .

-"mister Kor , eld " beordrar kapten Anghor Shak .

de fyra främre torpedtuberna avfyras samtidigt och tv?? torpeder träffar den gamla "rovfågeln" och slår ut sköldarna medan de andra två träffar fraktskeppet och Jem´Hadar skeppet . en knapptryckning senare avfyras pulsfas kanonerna och det gamla Klingonskeppet upphör att existera i en explotion .

Ross Hudson styr skeppet så att det nu pekar mot det enda skepp som inte träffats än , nämligen den Nausicaanska Raidern . piloten på Raidern verkar veta vad han gör och nästa salva från pulsfas kanonerna nästan missar och skakar bara om motståndaren men Bador Kor avfyrar de aktre torpedtuberna . ena torpeden utplånar Raiderns sköldar och den andra gör slut på piraten .

medan USS Ullyssess svänger runt skjuter man tre skott med fasernätet med multibel målsökning mot fraktskeppet som tappar all kraft och börjar driva . samtidigt har Jem´Hadar skeppet svängt runt och kommer mot USS Ullyssess som styr rakt mot fienden när de kommer nära varandra skjuter båda skeppen samtidigt . Jem´Hadar skeppets för och styrbord warpnacell sprängs och Jem´Hadar skeppet snurrar runt ett par varv innan det exploderar .

-"kapten , vi har tagit en träff på babord övre warpnacell . rekommenderar att vi håller oss på halv impuls" rapporterar Edor Tarian.

-"fler pirater i täten av konvojen kapten" rapporterar Bador Kor.

-"sätt kurs mot täten , tre fjärdedelars impuls" beordrar kapten Anghor Shak .

i täten kämpar USS Alexander mot åtta skepp av olika typer och raser när USS Ullyssess kommer fram . piraterna har redan tappat sugen efter att ha bevittnat den stora eldkraften hos USS Alexander och när USS Ullyssess når fram retirerar de mot åtta skepp .

-"USS Alexander anropar , kapten . det är Amiral Samuel Haig ." säger Bador Kor.

-"på skärmen " säger James Wendell .

på skärmen dyker Amiral Samuel Haig´s ansikte upp.

-"vi måste samla ihop konvojen och fortsätta mot Cardassia innan fler pirater hittar hit" säger han .

efter några händelselösa timmar når konvojen fram till Cardassia .

medan kapten Anghor vandrar på gatorna till Cardassias huvudstad mottas han av sekreteraren till Cardassias nye ledare .

-"ni får ursäkta mottagandet men försteminister Elim Garak är upptagen på annat håll" säger han .

-"vi förstår , Amiral Haig vill änd?? att vi diskuterar de här piratattackerna " säger kapten Anghor.

han räcker sekreteraren en pad och fortsätter :

-"det är fjärde konvojen på raken som attackeras och piraterna verkar veta exakt när konvojerna går mot Cardassia" .

-"vi vet och det är en av anledningarna till att försteminister Garak är upptagen" säger sekreteraren .

-"jag antar att tanken har slagit er att det finns de som förser piraterna med information " säger kapten Anghor .

-"ja , vi misstänker det vi med , vi tror att det kan vara nån på DS9 . men vi undersöker vissa personer här" svarar sekreteraren .

på USS Ullyssess kontaktar James Wendell kapten Anghor.

-" kapten , DS9 säger att man ska genast börja en undersökning . men det måste ske diskret för att inte varna eventuella informatörer"

-"jag förstår , kontakta mig igen när de hör av sig med nya uppgifter " svarar kapten Anghor .

kapten Anghor sitter på sitt kontor och samtalar med amiral Samuel Haig via en bildskärm .

-"varken cardassianska myndigheterna eller Bajors säkerhetstjänst har fått fram några svar , därför bör vi försöka infiltrera piraterna" säger amiral Haig .

han lutar sig mot skrivbordet .

-"vår största chans är Par Etalh , en före detta Maquisbas i närheten av Badlands . numera tillhåll för smugglare , hyrsoldater och annat " säger han .

kapten Anghor tittar på informationen innan han säger:

-"det bästa vore om vi kunde hitta nån som känner till basen , nån som känner smugglarna som tog över den ."

amiral Haig lägger ner en pad innan han säger:

-"ja , smugglarna handlade ofta med Maquis , vi måste ha en Maquismedlem fortfarande avtjänande sitt straff i ett av våra fängelser . vi skulle kunna benåda den personen i utbyte mot att han hjälpte oss ."

-"vi behöver inte leta . det finns en benådad medlem i min besättning ."säger kapten Anghor .

-"jag hade honom i tankarna , kan han klara av att infiltrera piraterna?" säger amiral Haig .

-" ja , han kan klara det med lite hjälp " svarar kapten Anghor .

-"då säger vi det!" säger amiral Haig .

efter mötet sätter sig kapten Anghor i kaptenstolen och säger:

-"sätt kurs mot Par Etalh , warp 7"

USS Ullyssess far iväg .

väl framme vid Par Etalh klär Terys Laen om i civila kläder och ställer sig på transportplattan .

-"sir , är ni säker på här ? jag har aldrig ägnat mig åt sånt här förut" säger han .

-" ja , du har bättre chans att lyckas än jag eller doktor Tallman " svarar kapten Anghor .

-"när du är framme gå bara in på baren där möter du säkert nån smugglare du känner igen " säger han .

-"fråga honom om han vet var du kan få tag på en serie fem fabriksreplikator "

-"det är en av de förråd som blev stulet i förra konvojen" inflikar James Wendell .

-"säg att du jobbar för en Ferengi vid namn Bok , det är nåt de kan kolla och vi har fått honom att hjälpa till ."säger Bador Kor .

-"jag förstår . " säger Terys Laen innan han strålar ner

nere på planeten går Terys Laen in i en skum bar. han sätter sig vid ett bord och beställer . efter ett tag kommer en av de smugglare han träffade under sin tid i Maquis in och Terys går fram till honom och hälsar efter lite prat berättar Terys att han jobbar för en Ferengi vid namn Bok som vill ha tag på en serie fem fabriksreplikator .

-"jag ska se vad jag kan göra. " svarar smugglaren innan han reser sig och går .

senare träffas Terys och han i en mörk gränd . plötsligt drar smugglaren en Disruptor och skjuter.

när Terys Laen vaknar upptäcker han att han inte längre är på Par Etalh utan på Bajor . han märker att hans händer är försedda med bojor . dörren öppnas och en människa kliver in.

-"god morgon , jag är säker på att ni är hungrig så jag tog med frukost . mitt namn är Ferguson" säger mannen .

-"smugglaren har talat om vem du är och att du var med i Maquis förr i tiden. " säger Ferguson .

-"vem jobbar du för? " frågar han sedan .

Terys Laen är på väg att svara när Ferguson höjer handen och avbryter .

-"och dra ingen ramsa om att du jobbar för Bok . han litar inte på Katarier"säger han .

en Adredan och en Tulosian i civila kläder kommer in . Adredanen lutar sig fram oh viskar i örat på Ferguson .

-"ursäkta mig . ett problem har uppstått som kräver min närvaro ."säger han och går.

samtidigt har USS Ullyssess spårat upp Terys Laen med hjälp av en sändare innanför huden .

-"ledsen kapten , signalen fösvann just som vi nådde hit . ett störningsfält verkar hindra signalen ."säger Bador Kor .

-"kontakta DS9 , säg att vi kommer och att vi begär assistans" svarar kapten Anghor .

när kapten Anghor och James Wendell kliver genom luftslussen på DS9 möts de av Major Hedo ur Bajoranska milisen , stationens säkerhetschef .

-"jag har kontaktat Bajor . de ska undersöka saken men vi borde genomföra våra egna undersökningar "säger han .

-"sen jag tog över efter Odo har jag hållit kontakten med flera av mina kollegor på Bajor . de har rapporterat om främlingar i huvudstaden . om er man är på Bajor är han troligen där "säger han .

han ska just säga nått mer när hans kombricka låter .

-"Major Hedo här . "säger han .

medan Major Hedo pratar med personen i andra änden ser sig kapten Anghor och James Wendell om .

-"stället har inte förändrats mycket sen Dominionkriget "säger James Wendell.

-"nej det enda som verkar ha ändrats är att baren är dyrare ."säger kapten Anghor .

Major Hedo har pratat klart och vänder sig om .

-"det var kapten Beran ." säger han .

-"han sa att det går en skyttel till Bajor om en timme . jag tänkte att det vore bra om vi tog oss till huvudstaden utan ert skepp eftersom det är ett Federationsskepp . undertiden kan vi nog hitta lite civila kläder åt er" fortsätter han .

-"kanske kan doktor Bashir maskera våra ansikten så att vi ut som Bajoraner "säger James Wendell.

-"han är tyvärr inte här , han skickades på uppdrag till en av Bajors kolonier för tre timmar sen. men doktor Vela kan ordna era ansikten . " svarar Major Hedo .

Terys Laen vaknar när dörren öppnas och Ferguson kommer in med en annan man

-"det här är Idron Velar , han är min medarbetare . "säger Ferguson .

Idron Velar sätter sig .

-"ja , jag vill veta vem som skickad dig , huvudkontoret tror inte att Federationen har kommit på oss än , Bajors säkerhetstjänst är rena skämtet och Cardassia har problem upp över öronen med bekymmer så de kan knappast ha kunnat skicka någon . "säger Idron Velar .

Terys Laen tänker snabbt och säger .

-"nej , det är inte Cardassia som har skickat mig . min bror var på ett fraktskepp som ni anföll . "

-"och nu vill du ha hämnd . " säger Idron Velar .

-"antingen det eller kompensation . " svarar Terys Laen .

-"kompensation ? i form av vad ? " frågar Ferguson .

-"ett jobb . sen Maquis utplånades av Jem´hadar har jag inte haft värst mycket mat på bordet . " säger Terys Laen .

-"vi ska tänka på saken . " säger Idron Velar och reser sig .

-" märkligt hur snabbt lögnerna kommer när man måste" säger Terys Laen lågt för sig själv när dörren stängts .

samtidigt har kapten Anghor och James Wendell nått fram till huvudstaden tillsammans med Major Hedo och kapten Beran .

kvartetten rör sig genom myllret av människor och stannar då och då för att James Wendell ska kunna skanna med sin tricorder i smyg . Major Hedo frågar en handlare som är hans informatör .

-"han säger att flera främlingar har dragit till sig hans intresse , en av dem håller till på en taverna i stadens södra del" berättar han efteråt .

-"jag känner till den ." säger kapten Beran .

-"innan jag tog över som förste officer på DS9 tjänstgjorde jag i garnisionen här i huvudstaden ."förklarar han.

Terys Laen förs in i en stor sal med ett stort bord mitt i salen . vid bordets ena ände sitter Idron Velar

-"sitt ,jag är säker på att du är hungrig . " säger han .

Terys Laen går nämre bordet .

-"var är Ferguson ?" frågar han .

-"han är och tar hand om sina egna ärenden ." svarar Idron Velar

han lutar sig fram och ser Terys Laen i ögonen .

-"och vi gör nog bäst att inte ställa för många frågor om dem."

sedan han lutar sig bakåt och tar en guldbägare innan han säger :

-"vi har beslutat att vi kan ha nytta av dig , en konvoj är planerad att gå mot Cardassia om några dagar och du ska vara med så när vi ätit ska jag ta dig till vår bas för piraträderna ."

på en taverna sysslar kapten Anghor , James Wendell , Major Hedo och kapten Beran med lite ommöblerirng . medan kastar en Bolian över ett bord och Major Hedo dunkar sin motståndares huvud mot bardisken greppar kapten Beran en man i kragen och trycker ner honom på ett bord .

-"vi har inte hela dagen . om du inte talar om vad vi vill veta så har vi inget mer att tala om ." säger han .

-"norra delen..." stönar mannen .

-"var ?" frågar kapten Beran .

-"ett hus vid floden , nära bron"

de fyra ger sig av och går mot norra delen av staden .

Bajorianska soldater och säkerhetsmän från USS Ullyssess stormar genom dörren till det hus som mannen talade om .

-" det är ingen här ! " säger Major Hedo irriterat .

plötsligt låter kapten Anghors combadge.

-"kapten Anghor . låt höra " svarar han .

-" Bador Kor här . jag får in signalen igen men den är inte längre på Bajor utan precis ovanför och rör sig bort" låter det

James Wendell kommer in .

-"den här replikatorn har blivit mixtrad med . den verkar vara ombyggd att sända ut en puls i subrymden . " säger han .

senare på DS9 talar kapten Anghor , James Wendell , Edor Tarian med Major Hedo och kapten Beran om vad de hittat .

-"vi hittade det här meddelandet i subrymdpulsen . det är endast text " säger Edor Tarian .

de tittar på meddelandet . senare pratar kapten Anghor med amiral Haig .

-"piraterna tänker anfalla konvojen om ni har några skepp att skicka tycker jag att ni ska göra det"

-" vi är på väg" säger amiralen allvarligt .

-"försteminister Garak har redan tolv skepp klara här , fyra Akira klass kryssare och sju Defiant klass kryssare skyddar konvojen , de håller piraterna sysselsatta tills vi når fram"

-"vi följer spåret efter vår man , han har tagits till piraternas bas men han kan ochså vara på ett av skeppen sir" sägerkapten Anghor .

-"hoppas att han har vett att hoppa in i närmsta livkapsel så fort skjutandet börjar ." svarar amiralen .

Terys Laen sitter med Idron Velar i en gammal Maquis-fighter mitt i gruppen av tjugofyra piratskepp . framför dem är konvojen på sex skepp och Idron Velar ska just ge order att anfalla när skeppet skakar till .

-"fyra Akira klass kryssare och sju Defiant klass kryssare i anfallsformation kommer rakt mot oss . " säger en besättningsman .

-"anfall ! " säger Idron Velar .

piratskeppen drabbar samman med Akira klass kryssarna och sju Defiant klass kryssarna kryssarna .

-" vi förlorar ! " utropar en besättningsman .

-"radarn får in en grupp på sjutton skepp " säger en besättningsman .

ett tolv Cardassianska kryssare av Galor klass följer USS Alexander och fyra Defiant klass skepp in skjutandes på alla piratskepp de ser .

-"de var beredda ! hur kunde de veta ? " utbrister Idron Velar .

-"vi måste härifrån ! vi har inte en chans !" ropar Terys Laen och knuffar den döde styrmannen ur stolen innan han sätter sig och tar kontrollen .

skeppet vänder och flyr .

-"kom någon mer undan ? " frågar Idron Velar medan han sätter sig och torkar lite svett ur pannan.

en besättningsman knappar på kontrollerna .

-" nej , de skepp som inte förstörts har gett upp . " svarar han .

-"nå tillbaka till basen . vi måste planera nästa drag " säger han .

kapten Anghor sitter på sitt kontor och samtalar med amiral Samuel Haig via en bildskärm .

-"det är över , de pirater som inte flydde har gett upp . er man var inte där kapten . " säger amiral Haig .

-"vi fortsätter leta . han måste vara på piraternas bas ." säger kapten Anghor

-"meddela mig när ni hittat den"avslutar amiral Haig .

USS Ullyssess har följt spåret efter Terys Laens sändare och hittat fram till piratbasen nu tittar kapten Anghor på skärmen som visar piratbasen som är inbyggd i en jättestor asteroid.

-"kontakta amiral Haig . säg att vi har hittat piraternas bas ." säger han .

på basen möts Idron Velar och Terys Laen av Ferguson .

-"hur gick det ? " frågar han .

Idron Velar ger honom en sur blick .

-"de var beredda , rena bakhållet . " svarar han .

-"kommer Orion-syndikatet att kunna uppfylla sina kunders beställningar ? " frågar Ferguson .

-"ja , oroa dig inte för det du . " svarar Idron Velar surt .

plötsligt går larmet .

-"vad pågår ? " säger Idron Velar i en kommunikator .

medan han pratar vänder sig Ferguson till Terys Laen .

-"jag tror det är dags för dig att gå . ett skepp strålar dig ombord så fort du trycker på knappen ." säger han .

han och ger Terys Laen en sändare och plötsligt inser Terys Laen vem han jobbar för .

-"du är Section31 ! " utropar han .

-"var har du hört talas om dem ? " frågar Ferguson .

-"jo , jag är med där och jag visste redan när vi sågs första gången att du jobbar för Federationen" säger han .

Terys Laen ska just fråga nåt mer när han strålas iväg av USS Ullyssess .

senare möts kapten Anghor och amiral Haig på kapten Anghors kontor .

-" du tror att den här Ferguson kommer att dyka upp igen . "säger kapten Anghor .

-"efter vad jag hört om Section31 skulle det vara en lätt sak att fly från basen obemärkt innan den exploderade" svarar amiralen .

det var en omskrivning

skriver nu om första avsnittet i manusform

First voyage

avsnitt 1:1, pilot

SCEN 1

. Ext: Rymden

USS Ulyssess glider sakta iväg från jorden. Vi ser hur små farkoster åker fram och tillbaka och vi ser hur de enorma dockans armar sakta sluter sig igen. Sakta kommer även den andra dockan in i bild. Där pågår reparationerna av Enterprise-E för fullt. USS Ulyssess lämnar jorden bakom sig och glider förbi Mars och samtidigt möter den ett skepp av Intrepid-klass på ingång till Jorden.

KAPTEN ANGHOR SHAK (v.o)

Kaptens logg stjärndatum 8765,23. Efter att vi lämnat skeppsvarven i omloppsbana över Jorden sätter vi kurs mot DS9 där vi ska få våra order , under tiden bekantar vi oss med skeppet. USS Ullyssess NCC-7809 av den nya Alexander klassen . Bador Kor undersöker skeppets åtta Pulsfas kanoner , fyra främre och två aktre torpedtuber. Doktor Jessie Tallman undersöker sjukstugan . i övrigt bekantar vi oss med varandra . "

USS Ulyssess passerar Jupiterstationen, viker av åt vänster och går upp i warp.

SCEN 2

. EXT:

Vi ser USS Ulyssess dockad vid rymdstation Deep Space Nine, DS9. I bakgrunden åker ett antal mindre skepp förbi. Stationen roterar sakta. I bakgrunden öppnas maskhålet och ett federationsskepp kommer igenom.

SCEN 3

. INT. Kira Nerys kontor på DS9

Kapten ANGHOR SHAK kommer in på Överste KIRA NERYS kontor. bakom skrivbordet sitter en Bajoransk officer iröd uniform och läser en pad. Han skakar lätt på huvudet innan han reser sig och räcker fram handen .

OFFICEREN

god dag jag är kapten Beran , jag tog över som förste officer på DS9 när överste Kira tog över efter Sisko , överste Kira är tyvärr upptagen så hon har bett mig att informera er om ert uppdrag

KAPTEN BERAN håller upp paden.

KAPTEN BERAN

Den bajoranska regneringen har bestämt att vi ska skicka en konvoj med förnödenheter till Cardassia , tolv skepp med medecin , och utrustning. De har haft det svårt på Cardassia ända sen Dominionkriget.

ANGHOR SHAK

Jag förstår. Och vår uppgift är att se till att den kommer fram. Det är märkligt vad tiderna förändras, det var inte länge sedan vår uppdrag hade varit att se till att konvojen aldrig kommit fram.

KAPTEN BERAN

Sant. Och jag erkänner gärna att min medkänsla är begränsad i det här fallet.

KAPTEN BERAN

Men nog om gamla tider, jag måste rusa, och ni ger er av så fort som möjligt. Konvojen är klar att resa, så det är er vi väntar på.

Han räcker över paden till Anghor Shak som tar emot den samtidigt som han räcker fram sin hand.

ANGHOR SHAK

Det var ett nöje att träffa er kapten. Vi ska göra vårt bästa.

KAPTEN BERAN

Detsamma, kapten. Och grattis till det nya skeppet förresten, hon är en skönhet.

ANGHOR SHAK

Sannerligen.

De skakar hand och KAPTEN BERAN lämnar rummet. Anghor Shak tittar en kort stund på paden innan han vänder sig om och går ut.

---FÖRTEXTER---

SCEN 4

. INT. Bryggan på Ulyssess

På bryggan står alla vid sina stationer. Ett par besättningsmän går mellan stationerna med pads i handen. Försteofficeren JAMES D WENDELL sitter i kaptensstolen står och pratar med en annan officer. Styrman ROSS HUDSON sitter vid roderstationen.

ROSS HUDSON

Sir, vi har nått koordinaterna.

JAMES D WENDELL

Uppfattat, styrman.

Han trycker på kommunikatorn.

JAMES WENDELL

Wendell till kapten. Vi har nått koordinaterna.

ANGHOR SHAK (genom kommunikatorn)

Uppfattat, kontakta de andra kaptenerna och meddela dem vår resrutt. Och kalla till befälsofficersmöte om en halvtimme.

JAMES WENDELL

Uppfattat.

Genom skärmen på bryggan ser vi konvojen och resten av eskorten, som består av fyra Defiant klass skepp och även USS Alexander, det första skeppet i Alexander klassen.

ROSS HUDSON

Väl många skepp för enkel konvoj, sir, är det verkligen nödvändigt med så mycket eldkraft för ett fraktuppdrag till Cardassia?

JAMES WENDELL

nödkonvojerna är ett eftertraktat byte av pirater i området. Vi ska ge konvojen ett bett som känns.

SCEN 5

.INT. Mässen på Ulysseus

TERYS LAEN och EDOR TARIAN sitter och småpratar vid ett bord. Runt omkring sitter besättningsmän och kvinnor inbegripna i samtal. Ett par officerare kommer in och hämtar kaffe ur replikatorn. Terys Laen spanar på folk kring de andra borden. Edor Tarian sitter med en mugg i handen.

TERYS LAEN

Ett vackert skepp det här.

EDOR TARIAN

Ja, men jag är osäker på om jag kan vänja mej designen.

Han tar en klunk ur sin mugg.

EDOR TARIAN

Eller vid ett Federationsskepp som är enbart byggt för strid.

TERYS LAEN

Vad tycker du om uppdraget , att eskortera hjälp till Cardassia?

Edor Tarian sätter ner muggen .

EDOR TARIAN

Hur menar du då?

TERYS LAEN

jo , du slogs mot dem under deras ockupation av Bajor och jag slogs mot dem i Maquis och nu ska vi hjälpa dem?

EDOR TARIAN

ja , du slogs visst i samma grupp som min systerdotter Laren . men vi ska försvara tolv fraktskepp, inte hjälpa varken dem som du eller jag slogs mot . de lever ändå inte längre

SCEN 6(SKA BYGGA VIDARE PÅ DENNA SCEN)

INT. korridor på Ulysseus

JESSIE TALLMAN kommer gående , en besättningsman går förbi henne åt andra hållet hon stoppar en annan besättningsman .

JESSIE TALLMAN

ursäkta mig , hur kommer man till Genetiklaboratoriumet?

BESÄTTNINGSMANNEN(FÖRBRYLLAD)

Genetiklaboratorium? det finns inget på det här skeppet , allt utrymme som inte är nödvändigt i strid med undantag för sovplatser , kaptens kontor , breifingrummet och mässen har tagits bort

JESSIE TALLMAN fortsätter längs korridoren.

.INT. kaptens kontor på Ulysseus

Kapten ANGHOR SHAK sitter med en pad när JESSIE TALLMAN störtar in .

JESSIE TALLMAN

hur ska jag kunna fortsätta min forskning utan ett Genetiklaboratorium?

Kapten ANGHOR SHAK lägger ner paden .

ANGHOR SHAK

du visste vad det var för skepp när du tog jobbet hoppas jag .

Jessie Tallman sätter sig med en suck .

JESSIE TALLMAN

jo , men jag trodde att även ett skepp byggt för krig måste ha utrustning för utforskning . det är ju trots allt ett Federationsskepp .

ANGHOR SHAK

nej , allt på skeppet är byggt för strid .

SCEN 7

.Ext: Rymden

Vi ser USS Ulyssess åker genom rymden . I bakgrunden syns konvojen .

KAPTEN ANGHOR SHAK (v.o)

Kaptens logg stjärndatum 8766,23. Efter tre dagars färd har vi ännu inte stött på några pirater . men alla mina instinkter och all min erfarenhet säger mig att de inte är långt borta"

INT. Bryggan på Ulyssess

På bryggan står alla vid sina stationer. Ett par besättningsmän går mellan stationerna med pads i handen. i kaptensstolen sitter KAPTEN ANGHOR SHAK . en officer kommer ut ur turboliften . Styrman ROSS HUDSON sitter vid roderstationen.

KAPTEN ANGHOR SHAK

sakta ner till halv impuls

BADOR KOR

sir , ett av Defiant klass skeppen , USS Raven meddelar att de har tre inkommande skepp på sina sensorer

Bador Kor trycker på taktikstationens tangenter .

BADOR KOR

ytterligare fyra skepp närmar sig bakifrån .

JAMES WENDELL

red alert!

KAPTEN ANGHOR SHAK

sväng runt och sätt kurs mot piraterna , attackmönster omega

Ext: Rymden

fyra piratskepp ,en Nausicaansk Raider , ett ombyggt fraktskepp , ett bärgat Jem´Hadar skepp och en gammal Bird-of-Prey flyger bort från kameran och mot USS Ullyssess

INT. Bryggan på Ulysseus

BADOR KOR

torpeder redo , målen låsta på skeppen

KAPTEN ANGHOR SHAK

öppna eld mister Kor!

Ext: Rymden

de fyra främre torpedtuberna avfyras

Ext: Rymden

två torpeder träffar den gamla "rovfågeln" medan de andra två träffar fraktskeppet och Jem´Hadar skeppet

INT. Bryggan på Ulysseus

BADOR KOR

direktträff! två torpeder träffade den gamla "rovfågeln" och har slagit ut sköldarna , Pulsfas kanoner låsta .

närbild på kapten Anghor Shak

KAPTEN ANGHOR SHAK

eld!

Ext: Rymden

de åtta Pulsfas kanonerna avfyras

Ext: Rymden

"rovfågeln" träffas och exploderar .

Ext: Rymden

USS Ulyssess vänder mot det enda skepp som inte träffats än , i bakgrunden vänder den Nausicaanska Raidern . piloten på Raidern verkar veta vad han gör och nästa salva från pulsfas kanonerna nästan missar och skakar bara om motståndaren

INT. Bryggan på Ulysseus

Bador Kor trycker på ett par knappar

Ext: Rymden

den Nausicaanska Raidern sveper förbi USS Ulyssess som avfyrar de två bakre torpedtuberna . ena torpeden utplånar Raiderns sköldar och den andra gör slut på piraten .

Ext: Rymden

USS Ulyssess svänger runt och skjuter tre skott med fasernätet mot fraktskeppet som tappar all kraft och börjar driva .

Ext: Rymden

Jem´Hadar skeppet har svängt runt och kommer mot USS Ullyssess som styr rakt mot fienden när de kommer nära varandra skjuter båda skeppen samtidigt . Jem´Hadar skeppets för och styrbord warpnacell sprängs och Jem´Hadar skeppet snurrar runt ett par varv innan det exploderar .

INT. Bryggan på Ulysseus

EDOR TARIAN (genom kommunikationssystemet)

kapten , vi har tagit en träff på babord övre warpnacell . rekommenderar att vi håller oss på halv impuls

BADOR KOR

fler pirater i täten av konvojen kapten

KAPTEN ANGHOR SHAK

sätt kurs mot täten , tre fjärdedelars impuls

ROSS HUDSON

aye , sir

Ext: Rymden

USS Alexander kämpar mot åtta skepp av olika typer och raser , i bakgrunden syns konvojen . USS Ullyssess kommer fram .

Ext: Rymden

skepp av olika typer vänder och flyger bort ifrån kameran .

INT. Bryggan på Ulysseus

BADOR KOR

piraterna retirerar , kapten

KAPTEN ANGHOR SHAK

påbörja reparationer

BADOR KOR

USS Alexander anropar , kapten . det är Amiral Samuel Haig .

JAMES WENDELL

på skärmen .

på skärmen dyker Amiral Samuel Haig´s ansikte upp

AMIRAL SAMUEL HAIG

samla ihop konvojen och fortsätt mot Cardassia innan fler pirater hittar hit .

SCEN 8

Ext: Rymden

man ser USS Ullyssess och USS Alexander , tre Defiants och fyra fraktskepp ur kovonjen . i bakgrunden syns Cardassia Prime

Ext: Cardassia

Kapten ANGHOR SHAK går längs gatan mot kameran , från höger kommer en Cardassian som går fram till honom

CARDASSIANEN

välkommen . jag är Emek , försteminister Elim Garaks sekreterare . ni får ursäkta mottagandet men försteminister Elim Garak är upptagen på annat håll

KAPTEN ANGHOR SHAK

vi förstår , Amiral Haig vill ändå att vi diskuterar de här piratattackerna

räcker sekreteraren en pad

KAPTEN ANGHOR SHAK

det är fjärde konvojen på raken som attackeras och piraterna verkar veta exakt när konvojerna går mot Cardassia

SEKRETERAREN

vi vet och det är en av anledningarna till att försteminister Garak är upptagen

KAPTEN ANGHOR SHAK

jag antar att tanken har slagit er att det finns de som förser piraterna med information

SEKRETERAREN

ja , vi misstänker det vi med , vi tror att det kan vara nån på DS9 . men vi undersöker vissa personer här

KAPTEN ANGHOR SHAK

vi ska tala med DS9 , vi hör av oss och jag litar på att ni gör det ni med

SEKRETERAREN

naturligtvis .

SCEN 9

Ext: Cardassia

doktor Tallman står vid ett antal lådor , Cardassianer och besättning från konvojen bär dit fler lådor eller hämtar lådor . James Wendell kommer fram .

JAMES WENDELL

det tog fyra timmar men nu är allt avlastat .

JESSIE TALLMAN

ja , men jag undrar om vi inte skulle kunna ge dem utrustning från skeppet .

JAMES WENDELL

tänker du föreslå det för Terys Laen eller Edor Tarian ? det vore ingen bra ide att nämna det för kapten Anghor Shak heller . han har nog inte glömt sina kamrater på USS Washington .

JESSIE TALLMAN

USS Washington ? gick inte hon förlorad vid andra slaget vid Chin'toka ?

JAMES WENDELL

jo kapten Anghor Shak var den enda överlevande .

det var den andra omskrivningen(i manusform)

Redigerad av K´hogh son of Klintoch
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ingen Nokia reklam tack! Varför inte lite Ericsson dito som omväxling? :lol: Skämt åsido så känns det som en bra start (även om jag som luttrad yahoo answer svarare har sätt väldigt många väldgit bra förstakapitel!) och det är väl bara några småsaker som jag hajar till på..

Tex så står det att det starka försvaret är till för att ge konvojen ett bett, vilket är syftningsfel så det skriker om det.

Sedan känns ett par av kaptenens loginlägg lite märkliga, värför skulle han tex ödsla tid och kraft på att i ett logginlägg tala om vilka typer av vapen skeppet har? Nä låt han tex berätta det för någon (kaptenen på ds9 tex) och ta bort det från loginlägget. Dessutom tycker jag avsnittet med "All min erfarenhet säger mig dock att de inte är långt borta" känns lite märkligt. Visst kan han ha den magkänslan men det är inget jag skulle berätta i ett loginlägg... (jag förstår dock att du är ute efter att skapa tensions men det får inte se ut som att loginläggen enbart är riktade mot publiken...)

Annars känns det bra men jag vill gärna se hela manuset innan jag ger något omdömme... J.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har inte sagt att några centrala ord behöver bytas ut, men jag tror att ordlistan kan vara en hjälp i ditt fortsatta arbete. Om jag nu skall kolla lite noggrannare så skulle jag föreslå att kapten i flera fall säkert skall vara kommendör. Kapten är inte fel om man pratar om en kommendörs funktion på skeppet, men normalt sett så översätter vi captain med kommendör. Lieutenant översätts dock med kapten - vår ordlista består av vedertagna översättningar som också användes vid översättningen av den elfte Star Trek-filmen. Du skriver cardassianen - en smidigare och mer svensk översättning är "cardassiern".

Det var det som jag hittade vid en snabb genomläsning - men som sagt, jag ville mer ge ett tips för fortsatt arbete som kanske kan underlätta.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Rättning mittåt Pjotrk! Så länge du talar om positionen kapten är det helt rätt att benämna kaptenen för kapten. Risken är då att man blandar samman det hela med graden kapten vilket i svenska armen blir heltokigt men i amerikanska flottan helt rätt.

Högsta chefen på ett fartyg (även en eka) är alltid kapten på det fartyget oavsett vad han eller hon har för rank. J.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa nytt...