Jump to content

Filmen 2001


DominionMaster
 Share

Recommended Posts

Det känns som att vi har diskuterat 2001 förut... Mitt svar är att det är en tänkvärd film med bra grundidé och flera lysande scener men att den är seg, seg, seg! Boken som ac clarke har skrivit är mycket bättre (okej man ska inte jämföra äpplen och päron!) och en verklig superklassiker inom sci fi. Det är helt klart att en nygjord 2001 med högre tempo och mer action skulle kunna bli lysande! J.

Link to comment
Share on other sites

Jag upplever den inte som seg längre, samma sak med Motion Picture. Det är en underbar visuell upplevelse att titta på. Men är man ute efter ett högt tempo ska man se andra filmer som Matrix osv..

Jag har haft samma "utveckling" med båda dessa filmer. De är definitivt mer intressanta än sega för mig idag. Dock är inflygningen till skeppet i TMP alldeles för lång.

Tycker verkligen inte att 2001 behöver någon nyinspelning, ja förutom slutet då förstås. De bygger upp filmen mästerligt och den är intressant rakt igenom och sedan avslutas allt i ett av de mer fånigare anti-klimax jag sett. Tyvärr. I det avseendet är 2010 bättre.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 years later...

Saken med 2001 är lite den att Kubrick fick låna en typ av kameror av NASA som gav filmen ett alldeles speciellt djup och ljus. Samma kameror skall tydligen ha använts vid inspelningen av Barry Lindon. 2001 beskriver mycket den verklighet som det handlar om när man vistas i rymden. Det är mycket transport, tiden går långsamt. Händer det något så går det dock snabbt...

Jag gillade 2010 med. Men man fick aldrig samma djup i den som i 2001. Handlingen tilltalade nog de flesta mer i 2010 då den inte var lika filosofisk som 2001.

Just Kubrick's samarbete med NASA satte väl fart på ryktena om att månlandningarna var fake...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...