Jump to content

Recension av nya Titan-romanen


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Den sjätte och senaste Titan-romanen Synthesis får goda betyg från ett par olika håll.

Jeff Ayers skriver hos Trekweb att författaren James Swallow definitivt skrivit den bästa Titan-boken hittills och han hoppas att Swallow kommer tillbaka för ytterligare bok/böcker i denna serie. Ayers prisar karaktärsberättelserna i denna synnerligen mixade grupp av stjärnflotteofficerare och ger boken betyget 9 av 10.

Robert Lyons på Trekmovie anser att temat i boken skulle kunna passa i vilken science fiction-bok som helst. Han är missnöjd med karaktären Minuet men övriga underberättelser är inget som skadar eller för läsaren bort från huvudberättelsen. Något exakt betyg ges inte, men det ligger helt klart i den allra översta delen av tiopoängskalan.

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Jag har läst samtliga böcker i serien och jag kan inte hålla med om att det är den bästa boken i serien (dock den näst bästa; se min recension). Tycker fortfarande att The Red King är den bästa; framförallt för att den rakt igenom är mer realistisk med avseende på tekniken som används.

Edited by Fleetadmiral
Link to comment
Share on other sites

Det var en kraftig novell. 400 sidor... (Ursäkta att jag märker ord, borde väl vara roman?) Håller precis på att avsluta föregående Titan-bok, Over a Torrent Sea, som jag vann i en utlottning på senaste WCT-treffen. Har inte läst så mycket Star Trek innan. Kanske skall ge mig på att fortsätta i serien.

Link to comment
Share on other sites

Förr i tiden översattes faktiskt "novel" med "novell", men numera är det "roman" som gäller ("novelette" -> "novell").

Anm. 391 sidor (det aktuella antalet sidor) i denna pocketbok blir normalt ungefär 300 sidor i en inbunden (fullstorleks)bok med fler ord per sida.

Edited by Fleetadmiral
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...