Gå till innehåll

Bemannade rymdfärder är dyra och obemannade rymdfärder anses inte ge fullt utbyte


Nyhet

Rekommenderade inlägg

humanoid_robot_mars_thumb_100228.jpgMen om man följer en medelväg som tar en del av det bästa från bemannade rymdfärder och som samtidigt ger mer kött på benen än obemannade rymdfärder till en kostnad som ligger någonstans mitt emellan de bägge alternativen?

I de banorna tänker bl.a. NASA och ESA och har börjat undersöka möjligheten att placera humanoida robotar på rymdskepp. Robotarna skall fungera som representanter för "astronauter" på jorden. Astronauten har på sig en dräkt som är direkt kopplad till robotens; astronauten ser vad roboten ser och när astronauten böjer sig ned eller knyter näven, gör roboten likadant.

Man är medveten om att tidsförskjutningen kan bli ett problem. Till Månen tar radiovågorna visserligen bara en dryg sekund på sig, men till Mars tar det minst 3 minuter, till Venus ett par minuter och till Jupiter en halvtimme.

[Klicka på bilden för förstoring]

Källa

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Visst kan det vara kul att leka I robot på månen och mars men det är liksom inte samma grej som med bemannade färder. När en människa går på Mars så har ändå en livs levande människa gått och stått där! Det smäller mycket högre än en (självsencur) robot! J.

Jo, det ger väl också lite mer prestige åt NASA/ESA. Men man kan ju tänka sig att man kan förfara stegvist: Först obemannade färder, sedan rymdskepp bemannade med robotar, sedan rymdskepp bemannade med astronauter, och sist rymdskepp bemannade med turister (t.ex. trekkers rolleyes.gif).

Redigerad av Fleetadmiral
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

×
×
  • Skapa nytt...