Jump to content
Sign in to follow this  
Nyhet

Meste manusförfattaren avslöjar sina favoritavsnitt

Recommended Posts

Brannon Braga, som har skrivit flest Star Trek-avsnitt av alla och var medskapare till Enterprise, berättar nu vilka hans favoritavsnitt är. Hans absoluta favorit är TNG-finalen All Good Things, medan i Voyager gillar han flera avsnitt, säger han till Startrek.com.

All Good Things är han stolt över.

-Det var två suveräna timmar TNG som till fullo utforskade figurerna och sentimentaliteten varifrån de kom från början, var de var och vart de var på väg. Det hade också en utmärkt sf-grund. Och det lyckade nå det omöjliga. Jag har inget minne hur jag och Ron Moore gjorde det, men det var ett fantastiskt slut till en fantastisk serie.

Bland Voyageravsnitten han gillar finns Timeless, Deadlock, Dark Frontier samt Someone to watch over me. Det sämsta avsnittet han skrev är kanske inte helt oväntat Threshold, där Paris och Janeway förvandlas till ödlor.

-Det var riktigt dåligt. Det var min hyllning till filmen Flugan, men det var misslyckat.

Braga kommenterar också de två filmerna som han skrev tillsammans med Ron Moore. Generations är han missnöjd med.

-Jag tycker att Kirk och Picard borde ha stridit på sina respektive bryggor i rymdskepp och inte kokat ägg. Den andra hälften av filmen var inte rätt film.

First Contact gillar han dock.

- Vi bara hade en cool idé och det var en kul film.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Är jag den enda i världen som gillar avsnittet Threshold. Mycket pga grundidén att vi människor kanske inte evolverar till mer en intelligent varelse men även p g a att jag gillar The Fly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...