Gå till innehåll

Trekker i Halv åtta hos mig


RoLaren

Rekommenderade inlägg

Vad hade han? Alla säsonger av TNG och 3 säsonger av VOY? Lite magert på filmfronten.

Det där låter som en nybörjare. Ska man kallas trekker bör man väll nästan äga alla serier och filmer. (Eller i alla fall sträva efter en komplett sammling. Är ju en fråga om pengar också.)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det verkade inte som om han hade brist på pengar. Orsaken till att den magra dvdsamlingen har andra grunder, som t ex intresse och prioriteringar. En av anledningarna till att köpa dvder är att stödja filmbranchen och visa intresse så fler filmer/serier kan produceras. Om man nu vill ha mer producerad trek måste man nog vara med att sponsra.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Samlare behöver man inte vara för att äga en serie på DVD.

Håller med. Att man vill ha filmer och serier hemma är väll inte en fråga om att sammla, utan att ha möjligheten att se på Star Trek när man känner för det. VIlket är ofta om man är trekker. :D

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kul avsnitt, trots den ständigt felaktiga användningen av ordet "Qapla'". Qapla' betyder seger och bör ej användas i samband med matlagning. Såvida han inte vunnit tävlingen förstås.

Ordet Qapla' kan definitivt användas på tal om matlagning, antingen för att uppmärksamma en framgång eller för att önska någon framgång... ...men har man bränt köttbullarna passar det nog bättre med ett qa'meH vIttlhegh ("ersättningsordspråk") i stil med HIvqa' veqlargh ("Fek'lhr slår till igen!") eller - kanske ännu mer passande - DopDaq qul yIchenmoH QobDI' ghu' ("Gör upp eld vid sidan när situationen är farlig") :)

Verkar vara en trevlig prick, dock, trots den bristande klingonskkunskapen ;)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

LOL! Visst kan man man använda quapla' i matlagning. Den stora kulinariska striden ska ju vinnas! Det gäller bara att använda ordet på rätt ställe i sammanhanget.

Vad jag tycker är tråkigt med sådana här program är att trekkies och nerdkulturer förlöjligas. Faktum är att trekkies ofta är trevligare, fredligare och mer toleranta än andra fans. Jag har aldrig varit på ett convention eller star trek träff där man pucklat på varandra.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...