Gå till innehåll

Ny här på forumet


Rekommenderade inlägg

  • Svar 1,4k
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva medlemmar i ämnet

Nästa treff (ja, vi kallar dem så) i Göteborg är troligtvis i början av mars. Varmt välkommen. Vi träffas oftast i Möllan, Mölndal, men har tidigare haft treffar på flera ställen i centrala Göteborg (och har så fortfarande, ibland). Vi tittar på film och TV-serier i biomiljö vilket är maffigt!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 veckor senare...

Oartig ja ej presenterat mig

Medlem i WCT sedan starten.

Såg ST på 70 talet sedan Space 1999 därefter StarWARS men fann ånyo efter ST Motion Picture att det fanns ngt med ST som man ej kunde finna ngn annanstans i SF världen.

Lyckats rekrytera min fru till ST så vi tittar opå ST (TOS o TNG), tillsammans (inkl BBT samt skrattar åt alla ST skämt som dyker upp i USA serier). Mina barn är med i WCT samt har TOS umiformer som ändras efter ålder. Gillar ffa TOS,TAS TNG, DS9 o Voy , ej så mkt ENT eller ändringen av ST umiversum efter den senaste filmen (lite väl mkt USA Sulliban-Talliban , Trauma efter Vulcan 9/11) men ST är St så..

Annars: 60-tals fanatiker ang musik, jobbar på Sahlgrenska kliniskt samt som forskare.

Live long anf porsper

TOS forever

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hejsan gott folk!

Jag är ny här och ger gärna er chansen att lära känna mig. Om det är något som ni undrar över så är det bara att fråga mig så ska jag svara efter bästa förmåga. Jag gillar nyfikna människor.

Mitt namn är Carin och jag har varit en trekker så länge jag kan minnas. Nåja, jag kan faktiskt kommer ihåg när mitt intresse verkligen tog fart och det var när TV5 (nuvarande Kanal 5) sände TOS för en herrans många år sedan och jag var "hooked" direkt. Sedan dess så har jag sett och sett om samtliga serier och filmer, tillsammans med diverse dokumentärer, ett antal gånger. Favorit bland filmerna är nog dom med TNG-gänget medan jag föredrar TOS, TNG och DS9 när det gäller serierna.

Jag bor i Stockholm och till vardags så arbetar jag som säljare och reser runt i landet för att representera företaget som jag arbetar för och dess produkter. På min fritid så gillar jag att röra på mig, allt från långa promenader till långa cykelturer eller att bara aktivera sig utomhus på något bra sätt. Jag är även en film och Tv serie nörd av rang och där tillsammans med mitt intresse för att läsa fantasy och Sci-Fi, ligger mitt största fritidsintresse.

Jag har besökt det här forumet till och från under åren och har haft stor nytta och glädje av det. Men nu tyckte jag att det var hög tid att registrera mig och använda forumet fullt ut tillsammans med alla er andra. Och jag både tror och hoppas att jag ska trivas här.

Redigerad av Polgara
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack för erat varma och familjära välkomnande. Sådant betyder mycket när man är ny på ett forum. :)

Angående Stockholm Trekkers som omtalats i tråden så är jag inte medlem, men där, liksom med forumet så har jag haft tanken under flera år att bli medlem och ta del av gemenskapen. Jag är en glad tös som är väldigt social och som mer än gärna lär känna nya människor. Så det är nog bara en tidsfråga innan jag ger mig i kast med ett besök ute i Skarpnäck. Tyvärr tror jag inte att det blir till nu på lördag, men jag får väl fler chanser. Vad det kostar är inte så viktigt så länge man trivs och har det trevligt tillsammans. Och gör man det så betalar jag gärna för mig. :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Välkommen, Polgara. ;)

Har du några preferenser mellan de tre nämnda serierna, eller håller du de alla på samma nivå? Favoritkaraktär(er)? Favoritavsnitt? Du får gärna fylla i efter eget bevåg om det är annat du känner starkt för eller emot.

Och precis som vanligt, känn dig välkommen att hoppa in i trådar, skapa nya, delta i diskussioner, ställa frågor, etc. :)

Redigerad av Lord Di Lego
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack alla! :)

Har du några preferenser mellan de tre nämnda serierna, eller håller du de alla på samma nivå? Favoritkaraktär(er)? Favoritavsnitt? Du får gärna fylla i efter eget bevåg om det är annat du känner starkt för eller emot.

Och precis som vanligt, känn dig välkommen att hoppa in i trådar, skapa nya, delta i diskussioner, ställa frågor, etc. :)

Jag håller DS9 som den bättre av serierna, ja faktiskt den allra bästa. Varför? För att jag gillar karaktärerna, handlingen, avsnittens narrativ, den röda tråd som följer handlingen från början till slut och så tycker jag att kontinuiteten är superb. TNG står näst på tur, främst för att jag gillar den familjära andan som genomsyrar serien. Handlingen är välavvägd och blandar både lättsamhet med allvar och eftertanke. Lite synd att det är så många fristående avsnitt för serien hade kunnat bli ännu bättre med en tydlig röd tråd. Med det sagt så tycker jag att den fortfarande är bra. Efter det så kommer TOS och det främst för att den är så retro när man ställer den mot övriga serier. Den har även dom mest minnesvärda karaktärerna. Sämst skulle jag väl säga att ENT är. Jag gillar inte mycket med den, mer enskilda avsnitt. Den känns så motsägelsefull om man försöker att sälla den till helheten, alltså alla serierna. VOY tycker jag är okej, men det blev snabbt för repetitiv. Sedan tycker jag att merparten av karaktärerna är bleka. TAS tycker jag mest är fjantig, men är man på rätt humör så kan en del avsnitt slinka ned utan större problem.

Favoritkaraktärer i DS9 är Garak, Gul Dukat, Jadzia Dax, O'Brien, Quark, mfl. Men jag gillar speciellt Garak eftersom han är en så komplex karaktär som är mer viktig än vad han framställer sig att vara.

Favoritkaraktärer i TNG är praktiskt taget alla. Men snäppet bättre och mer intressanta än andra är Riker, Picard, Q, mfl.

Favoritkaraktärer i TOS är Spock och Bones. Speciellt den sistnämnde. Helt fantastiskt porträtterad av DeForest Kelley.

Favoritkaraktärer i VOY är Kes, Neelix, Tom, B'Elanna, mfl. Minst av alla gillar jag nog Seven of Nine, för när man introducerade henne och alla borger så sjönk serien i intresse för mig.

Favoritkaraktärer i ENT är inte många. Typ Reed och några av karaktärerna som gjorde gästinhopp i några avsnitt.

Favoritkaraktärer i TAS är inge speciella.

Favoritavsnitt i DS9 är praktiskt taget alla. Trist svar, jag vet. Men det går inte att komma ifrån att den serien är mest komplett.

Favoritavsnitt i TNG är alla som har Q i handlingen. Jag gillar även avsnitten med Ro Laren. Och samtliga dubbelasvnitt och på det klassiska avsnitt som Darmok, The Inner Light, osv.

Favoritavsnitt i TOS är The Menagerie, Balance of Terror, Space Seed, The City on the Edge of Forever, Mirror Mirror, Wolf in the Fold, The Trouble With Tribbles, mfl.

Favoritavsnitt i VOY är några av dubbelasvnitten, som t.ex. Future's End, Year of Hell, The Killing Game. Jag gillar även dom mer humoristiska avsnitten med The Doctor i fokus. Och samma sak gäller när Kes fick breda ut sig ordentlig.

Favoritavsnitt i ENT är få. Typ dom mer röda trådarna mot slutet av serien med handlingen centrerad till Vulcan, eller dom avsnitten med Soong och så dom med Peter Wellers karaktär.

Favoritavsnitt i TAS är inga specifika. Jag ser det jag ser och det när jag är upplagd för serien.

Fick jag med allt? Om inte, påminn mig eller fråga om något annat. :)

Redigerad av Polgara
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 veckor senare...

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa nytt...