Jump to content

Är detta den första Star Trek-tävlingen i Sverige?


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Våren 1992 prydde trojkan Kirk, Spock och McCoy tidningen Svenska Hemdatornytts framsida. Inuti tidningen fanns det en tävling där läsarna kunde vinna ett Star Trek-spel, visar sidan Hemdatornytt.selda.se, som nyligen scannat och nästan lagt upp alla nummer av tidningen.

I tävlingen, som går att läsa på sidan elva, ställs bland annat frågor om vilken titel Kirk innehar och vilka besättningens ärkefiender är (rätt svar är förstås klingonerna). Men med tanke på att enbart ett tiotal avsnitt hade sänts på svensk tv på SVT på 70-talet våren 1992, så kan undra hur många trekkers det fanns i landet som kunde svara rätt på frågorna. Det var inte heller möjligt att söka på internet som nu, eftersom Internet inte slog igenom på riktigt förrän 1993-1994, så visst ser vi en helt annan tid här precis innan Star Trek-intresset i Sverige började växa i och med att TOS visades på motsvarigheten till nuvarande Kanal 5 från hösten 1992 och framåt.

Dessutom detta kan vara första gången en Star Trek-tävling hölls i Sverige. Någon som känner till någon tidigare? Det kan också vara första gången Star Trek var på omslaget på någon tidskrift i landet. I alla fall sedan 70-talet. Tips om äldre omslag mottages gärna.

För er som minns Svenska Hemdatornytt, som publicerades 1986-1994 och blev PC Hemma, så finns det också en glädjande nyhet: tidningen kommer att ges ut digitalt igen från och med 2013, lover förläggaren Ulf Sehlstam. Tidningen var en multiformattidning som täckte Commodore, Atari, Spectrum, Mac, PC och dåtidens spelkonsoller. Omslaget från 1992 ser du här.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...