Gå till innehåll
Hugh

Söker efter en annan gammal serie...

Rekommenderade inlägg

Söker efter en ungdomserie som jag tror utspelades på Nya Zealand. På en gård där ungdomarna bodde fanns en märklig "vindflöjel" eller något uppsatt på ett tak. Det visade sig att detta var en kamera med anslutning till en annan värld. Vidare så hittade man delar av en satelit eller något. Och andra delar låg på botten av ett träsk eller en sjö. Jag missade "finalen" så jag vet inte hur den slutade...

Shocky (?) är en annan gammal ungdomserie som jag har för mig det gjordes tre säsonger av, Har inte sett den på på länge nu.

/Hugh

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Children of the Dog Star låter bekant. Vill minnas att man talade om Sirius. Låter det bekant? Det är rätt länge sedan. Säkert trettio år sedan...

Jo, efter en kontroll i artikeln om serier rör det sig helt klart om Children of the Dog Star. Man började hitta delarna till sateliten när man dikade ur träsket något en Maori varnade för. Tydligen utgiven på DVD numera. Undrar om den fortfarande är sevärd. Har alltid tyckt att de gjort serier av bra kvalité på NZ.

Under the Mountain? Är det en film baserad på samma bok eller novell som Children of the Dog Star?

/Hugh

Redigerad av Hugh

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Under the Mountain är ursprungligen en bok skriven av Maurice Gee, som sedan gjordes till en miniserie i början av 1980-talet. Filmen kom 2009 och har en lite annan framtoning än miniserien. Både är dock sevärda. Har inte läst boken än, men tänker gör det vid något lämpligt tillfälle.

Kul att du hittade serien som du sökte efter.

Redigerad av Shran

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×