Gå till innehåll

Färder i warphastighet kommer _inte_ att se ut som i Star Trek


Nyhet

Rekommenderade inlägg

Det säger fysiker från University of Leicester i England. Vi är från bl.a. Star Trek och Star Wars vana vid att stjärnorna bildar långa divergerande stråk utanför rymdskeppens "framrutor". Men beräkningar visar nu i stället att rymdfararna vid warphastighet kommer att se en mycket kraftig centraliserad glöd (som skulle kräva att rymdskeppen utrustades med solglasögon för att inte riskera rymdfararnas syn).

 

Rymdfararna skulle överhuvudtaget inte kunna se stjärnorna eftersom den höga hastigheten skapar en kraftig dopplereffekt, som leder till att ljuset från stjärnorna försvinner ut från det synliga ljusspektrumet och blir till röntgenstrålning (det vore nödvändigt att skydda rymdskeppet mot strålningen).

 

Annat ljus i universum, som den kosmiska mikrovågsstrålningen (bakgrundsstrålningen som är en rest från den Stora smällen) skulle förskjutas in i det synliga spektrumet.

 

Halvt på skämt säger fysikerna att det är deras förhoppning att framtida Star Trek-filmer kommer att ta hänsyn till vad de kommit fram till.

 

[Klicka på bilderna för förstoring]

 

subspace_streaks_2_thumb_130115.jpg subspace_cone_thumb_130115.jpg

 

Källa Källa 2

 

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...