Gå till innehåll

ESA planerar att bygga en bas på månen med hjälp av 3D-skrivare


Nyhet

Rekommenderade inlägg

BildSom om det inte vore nog med att planera för att bygga en bas på månen, nu överväger ESA att försöka göra det med hjälp av 3D-skrivare.

 

Den s.k. D-Shape-skrivaren, konstruerad av företaget Monolite UK, ska kunna skapa en byggnad utifrån lager av månjord på plats och mycket enklare och billigare än det skulle vara att transportera en hel byggnad från jorden.

 

"3D-skrivare har redan visat sig kunna skapa stora byggstrukturer på jorden", säger Laurent Pambaguian, som leder projektet för ESA. "Vårt industrilag undersöker nu om samma teknik ska kunna användas för att bygga månbostäder."

 

ESA arbetar också tillsammans med arkitektfirman Foster + Partners för att få fram en lämplig design. För närvarande föreslås en tjock bikakeliknande kupol som ska skydda bosättarna mot strålning och meteoriter.

 

Källa Källa 2 Källa 3

 

[ Till originalnyheten ]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har sett delar till modeller tillverkade av 3D-skrivare. Allt från fälgar och däck till hela modeller.Är en helt fantastisk utveckling.Något i stil med att gå från gårdagens filmkameror till dagens digitala. Att ha en egen 3D skrivare är en bit bort ekonomiskt. Men att sjäv rita något i datorn, skicka iväg filen och få en 3D-modell tillbaka är inte en ekonomisk omöjlighet. Och det otroliga är att det hela behöver inte bli dyrare att tillverka bara för att det är mer komplicerat...

/ Hugh

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...