Jump to content

JJ Abrams har haft planer på en ny Star Trek-serie


Nyhet

Recommended Posts

JJ Abrams har velat skapa en ny Star Trek tv-serie baserad på den alternativa tidslinjen, skriver Thewrap. Men planerna fallerade på grund av stridigheter inom Viacomkoncernen vilket dotterbolag som ska ha rätt till att producera kringprodukter.

 

Abrams vision var att skapa en multiplattform kring långfilmerna som innehöll tv, spinoff-filmer, serietidningar och digitala produkter när han tog över Star Trek. Men han stötte snart på patrull på grund av en rättighetstvist.

 

Star Trek-rättigheterna finns nämligen i två bolag inom Viacom: Paramount och CBS. CBS dotterbolag CBS Consumer Products äger rättigheterna till alla produkter som bygger på TOS, och har fortsatt att ge ut saker under det klassiska varumärket. Det var något Abrams och hans produktionsbolag Bad Robot var emot. I stället ville de lägga allt fokus på det nya Star Trek. Orsaken var att konsumenterna blev förvirrade, visade marknadsundersökningar.

 

Men förhandlingarna strandade på grund av pengar. CBS Consumer Products omsätter ungefär 20 miljoner dollar och ville inte se de lukrativa Star Trek-rättigheterna försvinna. Bad Robots svarade med att i stället enbart satsa på långfilmerna. En eventuell tv-serie blev därför aldrig gjord.

 

Nu verkar det dock som om Abrams multiplattformsstrategi kommer att förverkligas, men inte hos Paramount, utan i stället hos Disney. Star Wars kommer att hårdlanseras med mycket mer än enbart nya filmer när de återvänder till bioduken om några år.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Ja tack inget mer alternativ tidslinjebjäffs om jag får hoppas!

I och med den alternativa tidslinjen så är tillåtet att göra vadsomhelst och göra om redan inarbetade figurer och historier

till oigenkänelighet.

Därmed inte sagt att senaste filmen inte var bra! Dock så var det inte riktigt star trek.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...