Gå till innehåll

Lou Scheimer har avlidit


Nyhet

Rekommenderade inlägg

Lou Scheimer är ett okänt namn för de flesta svenska trekkers. Men desto fler har sett de tecknade serier hans filmbolag Filmation producerade under sina glansdagar under 1970- och 80-talen, däribland Star Trek: The Animated Series. I torsdags avled han 84 år gammal, skriver Deadline

 

Scheimer var exekutiv producent för en rad serier, utöver TAS, bland annat Superman, Batman, Sabrina TonårshäxanHe-Man and the Masters of the UniverseShe-Ra: Princess of Power, Ghostbusters,Shazam!Tarzan, Lord of the Jungle, Flash Gordon och Bravestarr.

 

Han agerade också som röstskådespelare i flera av de tecknade serier Filmation skapade. Kanske mest känd är hans roll som trollkarlen Orko, som är en av He-Mans bästa vänner.

 

Scheimer grundade Filmation tillsammans med Norm Prescott och Hal Sutherland 1963. Företaget var verksamt fram till 1989 och var för känt för sin enkla animation där mycket material återanvändes för att spara pengar.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...