Gå till innehåll
Nyhet

Vila i frid, Wendy Hughes

Rekommenderade inlägg

wendy_hughes_140308.jpg

Wendy Hughes har gått ur tiden. Den prisbelönta skådespelerskan avled tidigare idag efter en längre tids kamp mot cancer, uppger en av hennes skådespelarkollegor. Star Trek-fans kommer alltid att minnas henne som örlogskapten Daren från TNG-avsnittet Lessons.

Wendy Hughes föddes i Melbourne den 29 juli, 1952. Som ung ville hon bli balettdansare, men hon bytte senare spår till skådespeleri och fick sin examen vid australiensiska National Institute of Dramatic Art. Sin första TV-roll fick hon vid sexton års ålder, då hon spelade Sue Gallagher i ett avsnitt av äventyrsserien Hunter. Efter flera TV-roller och en längre tid som teaterskådespelerska fick hon år 1974 sin första filmroll, då som Dr. Patricia Kent i filmen Petersen. Filmen blev en hit såväl inrikes som utomlands, och Hughes karriär tog fart något ordentligt.

Hughes har kallats en av Australiens mest produktiva skådespelare, och i hemlandet är hon känd framför allt som för sina roller i filmer såsom Newsfront och My Brilliant Career. För Star Trek-fans är hon dock mest känd som örlogskapten Nella Daren, som fick kapten Picard att öppna upp i det minnesvärda TNG-avsnittet Lessons.

http://www.youtube.com/watch?v=w6hYq-V7_iQ

Hughes var även en populär teaterskådespelerska i Australien, och så sent som i fjol kunde man se henne i rollen som Martha i Who's Afraid of Virginia Woolf? Hennes bortgång offentliggjordes tidigare idag på Sydney Theatre Company, där hon hyllades med en stående ovation från teaterbesökarna. Hon blev 61 år gammal.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hon var ju helt underbar i den rollen och är saknad! Ytterligare en förlorad i en sjukdom som drabbar så många. Vila i frid!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×