Jump to content

Star Trek-frimärken ges ut i USA och Kanada, bland andra länder


Nyhet
 Share

Recommended Posts

USAs postservice USPS har sedan tidigare aviserat att de under 2016, oklart exakt när, kommer att ge ut 4 frimärken med Star Trek-tema. Gissningsvis kommer dessa ut runt 50-årsdagen i september, men datumet har som sagts inte offentliggjorts. Frimärkena är designade av konstgruppen The Heads of State under ledning av Antonio Alcala, och vi kan snabbt konstatera att frimärkena är mycket vackra att se på, riktiga konstverk i sig själva. 

 

 

 

Kanadas postservice (Canada Post - Postes Canada) vill nu inte vara sämre utan de har med start igår börjat att sälja frimärken med Star Trek-teman. Kanada nöjer sig dock inte med 4 frimärken, utan vi kan räkna oss till minst 10 olika. Skillnaden gentemot USAs frimärken är tydlig: Det är en större fokus på fotografiåtergivningar istället för separata och nya konstverk. Utöver frimärkena finns det många samlarobjekt för både frimärksentusiasten och för trekkers. Om ni vill köpa är det bra att tänka på att den kanadensiska dollarn idag går för lite under 7 kronor. En unik och inramad autograf av William Shatner, tillsammans med ett urval frimärken, kostar således runt 1700 kronor. Det billigaste i sortimentet är såklart enstaka frimärken. 

 

Några av frimärkena ser ni i vårt album där vi också samlar fler frimärken från detta års frimärksutgivning. Där finns bland annat frimärken från länder som normalt mest ger ut frimärken för just samlare, men där utgivningen inte är särskilt stor, länder som Palau, Granada och Liberia. 

 

Senaste gången vi såg Star Trek på frimärken i någon större mängd var i samband med 45-årsjubileet för 5 år sedan. Är ni intresserade av att köpa årets eller tidigare års frimärken finns det möjlighet att göra detta via IGPC - The Inter-Governmental Philatelic Corporation - för USAs och Kanadas del krävs att man handlar via andra kanaler. 

 

Undertecknad redaktör vill verkligen rekommendera Tuvalus serie med The women of Star Trek - både snyggt och passande!

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...