Gå till innehåll
Nyhet

Independence Day 2 på väg att floppa

Rekommenderade inlägg

1996 var Independence Day en dundersuccé. 2016 är Independence Day 2, eller Resurgence som den egentligen heter, en dunderflopp.

 

Uppföljaren spelade bara in 165 miljoner dollar över hela världen under första veckan. I USA var siffran så låg som knappt 50 miljoner dollar, skriver Boxofficemojo.com. Det kan jämföras med att ettan bara första helgen spelade in 76 miljoner dollar i dagens pengavärde 1996. Tar man även hänsyn till dagens dyrare biljetter på grund av 3d och imax, så innebär det att betydligt färre har begett sig till biograferna i år.

 

Branschtidningen Variety ger tre anledningar varför floppen är ett faktum:

 

1. Will Smith är inte med i Resurgence.

2. Folk är trötta på apokalyptiska filmer numera.

3. Biopubliken förstår i dag att många uppföljare bara är till för mjölka dem på pengar.

 

Inte heller kan de usla recensionerna ha hjälpt. På Rotten Tomatoes har Resurgence 32 procent positiva recensioner.

 

Ljusglimtar då?

Det är den kinesiska marknaden där filmen spelat in cirka 38 miljoner dollar. Och för oss trekkers att Brent Spiner återvänt som doktor Okun.

 

Independence Day: Resurgence hade svensk biopremiär den 29 juni.

 

Källa Källa 2 Källa 3

 

[ Till originalnyheten ]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kan hålla med om att den är tveksam. De utvecklar dock resonemanget om man läser hela artikeln. Det rör även att teveserier håller högre kvalitet numera enligt dem.

 

Årtiondet med de sämsta uppföljarna måste väl annars vara 80-talet. Vissa Stålmannen- och Polisskolefilmer är ju riktigt usla.

Vill minnas att Rick Berman någon gång sagt att uppföljare på 80-talet inte var något folk gillade. Eller nåt i den stilen.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Stålmannen 3 och 4 är väl inga höjdare, annars tycker jag alla Polisskolanfilmer, bortsett från del 7 från 1994, är väldigt underhållande.

Förstod inte riktigt vad du menade med Bermans kommentar, menar han att folk generellt inte gillar uppföljare som gjordes på 80-talet? Då är han väl hyfsat full av något... Ser 80-talet som uppföljarnas bästa årtionde, älskar skräck och action så där fick man verkligen sin beskärda del av underhållning. Alla Rambo, Rocky, Fredagen den 13:e, Terror på Elm Street, Halloween, Death Wish, MUMS!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 7/1/2016 at 17:48, The Holy Three sade:

Trean stämmer väl bara så länge det inte är ännu en i raden av Marvels superhjältefilmer.

Jag tror att nyckeln är att de "bara är till för mjölka dem på pengar". Marvel-filmerna må vara kassakor, men de brukar samtidigt - och till skillnad från Independence Day: Resurgence - få väldigt positiva recensioner, och det är någonting som fansen (bland annat jag själv) vill ha mer av. De skriver i artikeln att många valde att se Finding Dory istället, vilket är en uppföljare som har fått väldigt bra recensioner.

Redigerad av loghaD

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×