Gå till innehåll

Rasistiskt motstånd mot Star Trek: Discovery


Nyhet

Rekommenderade inlägg

Den kommande serien Star Trek: Discovery har som ni säkert vet en huvudroll som både är kvinna och mörkhyad. Dessutom har vi över huvud taget en väldigt starkt diversifierad besättning ombord skeppen, med mörkhyade, asiatiska och utomjordiska karaktärer i många av de centrala rollerna. Detta har fått en mängd mer eller mindre anonyma Internettroll att förfasas, bland annat med orden "white genocide" (sv. vitt folkmord). Det här är något som vi på redaktionen ser på med sorg och fasa - för äntligen ser vi möjligheten till en Star Trek-serie som visar mer av hur Federationen är tänkt att vara. 

 

Star Trek-ikonen George Takei har uttalat sig till försvar för serien men nu har även huvudrollsinnehavaren Sonequa Martin-Green uttalat sig på ett sätt som är riktigt bra:

 

Jag skulle uppmana dem att ta till sig kärnan i Star Treks anda, som har gjort Star Trek till det den är idag — och det handlar om att titta på personen som sitter framför dig och inse att ni är desamma, att "ni och vi" inte är åtskilda, att vi alla är ett.

 

Detta är något som Star Trek alltid har lyft fram som ett ideal. Jag tror helt och hållet att detta är orsaken till att Star Trek har varit så stark i människors hjärtan i flera decennier. Jag skulle uppmuntra dem till att se bort från sina egna åsikter och sociala mönster för att bättre se vad vi gör här - vi berättar en historia om mänsklighet som har målet att dra oss alla närmare varandra.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Av det jag har sett är de mer extrema (typ "white genocide"-snubbarna) egentligen kanske inte så intresserade av Star Trek, utan snarare så är de "heltidsrasister", så att säga, och letar de bara efter nya måltavlor hela tiden, och Star Trek råkade hamna i skottlinjen den här gången.

 

Sedan så är det viktigt att påminna sig om att vårt community är långt ifrån immunt från sådant här dravel, och det dyker även upp i Facebook-trådar och fanforuminlägg på olika håll, även om det ofta uttrycks mer försiktigt, med prat om "forcerad mångfald" och dylikt.

 

Det må tyckas tvärt emot vad Star Trek står för, men det är väldigt lätt att förvränga saker i huvudet för att göra dem förenliga med ens förexisterande världsbild. Det har vi även sett bland folk som tycker att det är en oförlåtlig politisering av Star Trek att ha med en homosexuell huvudkaraktär, trots att vi har fått se otaliga olikkönade par över serien's 50 år långa historia.

Sedan så är det även många som ser det för rent underhållningsvärde och inte är så intresserade av de ideologiska bitarna (vilket förstås inte behöver vara negativt i sig).

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...