Jump to content

Tio år sedan Star Trek (2009) hade premiär


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Den åttonde maj var det tio år sedan Star Trek (2009) hade svensk premiär. Filmen som blev en kommersiell succé och framgång bland filmkritiker kan nu så här i efterhand beskrivas som nystarten för Star Trek efter en ständig nedgång i popularitet sedan The Next Generation slutade sändas 1994.

 

Star Trek (2009) är som bekant en reboot av originalserien i filmformat. Filmen spelade in 386 miljoner dollar, sågs av 85 000 svenska biobesökare och vann en Oscar för bästa make-up. Bakom filmen stod producenten och regissören JJ Abrams. Filmen följdes av Into Darkness (2013) och Beyond (2016). Om det blir en fjärde film med de nuvarande skådespelarna är i dag osäkert, och ja, kanske till och med osannolikt. Detta på grund av Beyonds bristande framgång.

 

Men vad vi inte visste för tio år sedan var att Star Trek (2009), snarare än att bli starten på Abrams-eran för Star Trek blev begynnelsen för Alex Kurtzman-eran. Kurtzman skrev filmen tillsammans med Roberto Orci, och har i dag helt tagit över rodret över Star Trek i och med Discovery och de kommande serierna om Picard, Sektion 31 och inte mindre än två animerade Star Trek-serier.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Tre filmer, en ny serie och ett antal på g. Det var inte riktigt så jag tänkte 2008 och våren 2009 inför Star Trek-filmens premiär. Då var man mer glad att det kom något nytt med Star Trek. Men den senaste årtiondet och lite framgent är ju nästan lika produktivt som 00-talet eller 80-talet när det gäller Trek. Att vi får se så mycket Star Trek som under 90-talet någon gång igen håller jag som osannolikt men läget är ju ofantligt mycket bättre nu än efter Enterprise nedläggning 2005.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...